• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Warmste Dag van het Jaar op Komst

TERRAS24WEERONLINE -10-08-2024 - HOUTEN - De komende dagen wordt het zeer warm in ons land. Vanuit het zuiden wordt warme lucht aangevoerd en dagelijks loopt de temperatuur wat verder op. Zondag tot en met dinsdag worden in bijna heel het land zomerse temperaturen verwacht van ruim 25 graden.

Maandag is verreweg de warmste dag met 30 tot lokaal 35 graden. Dinsdag wordt de hitte dan weer verdreven door enkele regen- en onweersbuien.

De zomer doet weer een poging om zijn intrede te doen en dat gaat ook zeker lukken. Zaterdag hebben we nog te maken met een meest matige wind uit het westen, maar vanaf zondag draait de wind geleidelijk richting oostelijke richtingen en wordt er warmere lucht aangevoerd richting ons land. Zaterdag komt de temperatuur uit rond de normaal met 21 graden in het noordwesten tot 26 graden in het zuidoosten. Zondag komen de maxima uiteindelijk uit tussen 25 en 29 graden. Beide dagen verlopen droog met flink wat ruimte voor de zon.

Snikhete maandag ...
In het begin van de nieuwe week wordt er nog warmere lucht richting ons land aangevoerd en dit gaan we zeker merken.

De hoogste temperatuur tot dusver dit jaar in De Bilt bedraagt 30,2 graden, gemeten op 26 juni, en landelijk gezien behaalden we op 9 juli de hoogste temperatuur van dit jaar met 32,3 graden, gemeten in het Limburgse Ell.
De kans is groot dat beide waarden maandag worden aangescherpt. We verwachten maxima van ruim 30 graden in bijna heel het land. In het midden van het land wordt het 31 of 32 graden en in het zuiden van het land kan het 34 graden worden.

Het is zelfs niet geheel uit te sluiten dat het in het uiterste zuidoosten lokaal 35 graden wordt, maar dan moet alles wel net goed vallen. Tot warmterecords komt het niet. Daarvoor zou het in De Bilt warmer dan 33,8 graden moeten worden en landelijk gezien warmer dan 37,2 graden.

Het is daarbij veelal zonovergoten en er staat ook nog eens weinig wind. Met deze hoge temperaturen is een verfrissende duik in een meertje dan zo verkeerd nog niet. Dinsdag valt de temperatuur weer wat lager uit, maar in het oosten en zuidoosten kan het nog tropisch warm worden met 30 of 31 graden. In de loop van de dag volgen enkele regen- en onweersbuien die de warmte verdrijven.

De rest van de week krijgen we waarschijnlijk te maken met een aanmerkelijk minder warm en ook wisselvalliger weerbeeld. Benauwd en grote kans op tropennacht

De hoge temperaturen gaan ook gepaard met een hoge luchtvochtigheid, waardoor het benauwd aan kan voelen . Vooral maandag en dinsdag is dit het geval. Bovendien koelt het maandagavond maar langzaam af in de avond. Je kan overal dus genieten van een warme zomeravond, maar slapen bij deze temperaturen is iets minder aangenaam. De kans is groot dat we te maken krijgen met een tropennacht op meerdere plekken. Dat betekent dat de minimumtemperatuur niet onder de 20 graden uitkomt. Zeker in stedelijke gebieden is dit goed mogelijk.

Kans op een hittegolf nihil

De kans op een hittegolf deze periode is zeer klein. Voor een hittegolf moet het minstens vijf dagen boven de 25 graden uitkomen, waarvan drie dagen maxima van minstens 30 graden moeten worden gehaald.

Tot een officiële hittegolf komt het zeker niet, want in De Bilt komt het kwik hooguit één keer boven de 30 graden uit. In het zuidoosten is kans dat het tot een regionale hittegolf komt, maar deze kans is zeer klein. Omdat het kwik zondag net onder 30 graden lijkt te blijven wordt het criterium van drie tropische dagen waarschijnlijk niet gehaald.

DOOR: BEREND VAN STRAATEN