• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Minister-president en minister Agema naar BovenIJ Ziekenhuis

fagemaAMSTERDAM - Minister-president Schoof en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Agema brengen vandaag een werkbezoek aan het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Het bezoek richt zich op de intensieve samenwerking tussen het ziekenhuis en andere zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. In een tijd waarin de zorgsector voor grote uitdagingen staat, zoals personeelstekorten en een toenemende zorgvraag, worden innovatieve samenwerkingsverbanden steeds belangrijker om kwalitatief hoogstaande zorg te blijven garanderen.

Het werkbezoek begint met een ontmoeting met de raad van bestuur van het BovenIJ Ziekenhuis. Hierbij wordt gesproken over de gezamenlijke inspanningen om zorgdiensten lokaal beter op elkaar af te stemmen. Het ziekenhuis heeft nauwe banden opgebouwd met onder andere huisartsen, de thuiszorg en welzijnsorganisaties in Amsterdam-Noord. Dit helpt om patiënten sneller door te verwijzen en de druk op spoedeisende zorg te verlichten.

De bewindslieden krijgen vervolgens de gelegenheid om te spreken met een medisch specialist en een patiënt, die uit eerste hand kunnen vertellen hoe deze samenwerking in de praktijk werkt. Daarna volgt een bezoek aan afdelingen intensive-care en cardiac care.  Een belangrijk onderdeel van het bezoek is de rondleiding langs de intensive-care en cardiac care afdelingen van het BovenIJ. Hier liggen patiënten die vaak intensieve zorg en monitoring nodig hebben.

In samenwerking met huisartsen en regionale ziekenhuizen werkt het BovenIJ aan een aanpak die zorgt voor snellere toegang tot gespecialiseerde zorg, terwijl er ook aandacht is voor de nazorg zodra patiënten het ziekenhuis verlaten. Minister-president Schoof en minister Agema krijgen te horen hoe innovatieve technologieën, zoals telemonitoring, worden ingezet om de zorgkwaliteit te verbeteren.

Een ander centraal thema van het werkbezoek is de preventieve zorg. Tijdens een gesprek bij het Loket Gezond Noord wordt er dieper ingegaan op de samenwerking tussen het ziekenhuis en verschillende welzijnsorganisaties in Amsterdam-Noord. Het loket biedt inwoners van de wijk niet alleen medische zorg, maar ook begeleiding op het gebied van welzijn en preventie.

Dit past binnen de bredere strategie van het BovenIJ om zorg dichtbij huis aan te bieden en een gezonde leefstijl te bevorderen.

Het bezoek wordt afgesloten met een ontmoeting met de zorgprofessionals van de spoedpost en ambulancepost. Hier bespreken de minister-president en de minister de uitdagingen waar zorgverleners dagelijks mee te maken hebben.

Er wordt onder andere gesproken over hoe de samenwerking met andere zorginstellingen en welzijnsorganisaties kan bijdragen aan efficiëntere zorgverlening in acute situaties.
De inzet van samenwerking en innovatie staat tijdens dit werkbezoek centraal.

Door deze initiatieven wordt de zorg niet alleen verbeterd, maar ook toekomstbestendiger gemaakt voor de regio Amsterdam-Noord.

MINISTER AGEMA EN MINISTER-PRESIDENT SCHOOF HEBBEN GROTE BELANGSTELLING VOOR EFFECTIEVE INNOVATIES DIE DE ZORGPROFESSIONALS KUNNEN SUPPORTEN BIJ DE GROTE UITDAGINGEN WAAR ZIJ MEE GECONFRONTEERD WORDEN ...