• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Harris en Trump beschuldigen elkaar van ‘zwakte en leugens’

trharrisWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 september 2024 - PHILADELPHIA, VS — Vicepresident Kamala Harris en voormalig president Donald J. Trump beschuldigen elkaar van ‘zwakte’ en ‘liegen’ in hun eerste debat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024, terwijl ze allebei proberen de race naar het Witte Huis te winnen. Hun woordenwisseling in het National Constitution Center in Philadelphia kwam doordat moderators van ABC, het Amerikaanse netwerk dat het debat organiseerde, Harris en Trump vroegen naar hun standpunten over de economie, abortus, ‘klimaatverandering’ en buitenlands beleid, waaronder het voortdurende conflict tussen Rusland en Oekraïne en de oorlogen tussen Israël en Hamas.

Tijdens het 90 minuten durende debat discussieerden ze ook over verschillende onderwerpen, zoals tarieven, handelsoorlogen en migratie. Een belangrijk punt was een discussie over de economie, aangezien de prijzen naar verluidt gemiddeld met meer dan 22 procent zijn gestegen sinds Harris aantrad als vicepresident.

Harris antwoordde dat ze een plan had om die kosten aan te pakken, en wees specifiek op een aanzienlijker kinderbelastingkrediet en een belastingaftrek van $ 50.000 voor degenen die een klein bedrijf beginnen. Critici zeiden dat ze niet zei hoe ze dat zou betalen. Harris probeerde van die vragen af ​​te stappen en beschuldigde Trump ervan "handelsoorlogen uit te lokken" en voegde eraan toe dat hij Amerikaanse chips aan China verkocht om het land te helpen "hun leger te verbeteren en te moderniseren".

De vicepresident veroordeelde Trump ook voor een bericht op sociale media waarin stond: "Dank u, president Xi" over de manier waarop de Chinese president de COVID-19-pandemie aanpakte.

Trump claimde dat China, Rusland en Noord-Korea hem vreesden tijdens zijn ambtsperiode, en citeerde een verklaring van de premier van Hongarije. "De meest gerespecteerde en meest gevreesde persoon was Donald Trump", zou volgens Trump door Viktor Orbán zijn gezegd.

Over het recht op abortus zei Trump dat hij de kwestie teruggaf aan de staten, terwijl Harris Trump's Project 2025 aanhaalde en zei dat een verbod vrouwen zorg ontzegt.
Harris leverde een uitgebreide aanval op abortusbeperkingen, waarbij ze gepassioneerd sprak over vrouwen die geen spoedeisende hulp kregen en slachtoffers van incest die hun zwangerschap niet konden beëindigen vanwege landelijke verboden die zijn toegenomen sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof in 2022 een landelijk recht afschafte.

Drie Trump-afgevaardigden waren in de meerderheid bij die uitspraak. Trump verdedigde sterk zijn beleid om de abortuskwestie terug te geven aan de staten, door te stellen dat dit de natie had verdeeld.

Harris en Trump bespraken ook de oorlog in Oekraïne en het conflict tussen Israël en Hamas. Toen hem werd gevraagd naar Israël en Hamas, zei Trump dat Harris Israël “haat” en dat onder haar leiding “Israël niet zal bestaan”.

Zijn commentaar kwam nadat Harris de humanitaire crisis in Gaza had benadrukt die het gevolg was van de militaire acties van Israël. Harris zei dat "Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen", en voegde eraan toe dat "hoe het dat doet ertoe doet, omdat het ook waar is [dat] er veel te veel onschuldige Palestijnen zijn gedood - kinderen, moeders".

Over Israël benadrukte Trump dat er geen oorlog zou komen als hij president was, terwijl Harris opriep tot een “tweestatenoplossing” en een einde aan de oorlog.

De voortdurende oorlog tussen Rusland en Oekraïne werd ook genoemd, waarbij Harris tegen Trump zei dat de Russische president Vladimir Poetin “een dictator is die je als lunch opeet”, terwijl Trump haar “de slechtste vice-president in de geschiedenis” noemde.

De presidentskandidaten debatteerden ook over veel hete hangijzers in eigen land, zoals immigratie, fracking en criminaliteit. Harris bekritiseerde Trump voor het overtuigen van Amerikaanse parlementariërs om een bipartisan wetsvoorstel voor grensbeveiliging te doden dat 1.500 extra grensagenten zou hebben toegevoegd.

Trump herhaalde wat zijn critici omschrijven als “ongegronde geruchten” over immigranten in Springfield, Ohio, door te beweren dat ze huisdieren als voedsel gebruikten. Hij ontkende ook iets te maken te hebben met de aanslagen op het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021.

Harris zei: “De president van de Verenigde Staten zette een gewelddadige menigte aan om de hoofdstad van onze natie aan te vallen, om de hoofdstad van onze natie te ontheiligen.”

Het debat begon met een verrassingshanddruk tussen de twee tegenstanders, die elkaar nooit eerder hadden ontmoet. Harris benaderde Trump bij zijn lessenaar en stelde zichzelf bij naam voor in wat de eerste handdruk was bij een presidentieel debat sinds 2016.

Waarnemers zeiden dat de ontmoeting vooral belangrijk was voor Harris. Opiniepeilingen laten zien dat meer dan een kwart van de zwevende kiezers vindt dat ze niet genoeg over haar weten. Harris kwam immers pas zeven weken geleden in de race na het plotselinge vertrek van de zwakke president Joe Biden.

Op een gegeven moment zei Trump dat hij nog steeds niet wist wat het ras was van Harris, die van zwarte en Zuid-Aziatische afkomst is, maar “dat is aan haar”. Debatleiders vroegen Trump naar zijn uitspraken over Harris' ras en suggereerden dat de vicepresident niet eerlijk was geweest over haar identiteit.

“Ik weet het niet. Ik bedoel, alles wat ik kan zeggen is dat ik las dat ze niet zwart was,” antwoordde Trump. “En toen las ik dat ze zwart was, en dat is prima. Dat is aan haar.”

Ter afsluiting zei Harris dat ze zich op de toekomst richtte toen Trump de VS “een falende natie” noemde. Terwijl ze afzag van het aanvallen van Trump in haar slotverklaring, deed de voormalige president niet hetzelfde. In plaats daarvan greep hij Harris' jaren als vicepresident aan om te betogen dat ze een ineffectieve leider zou zijn.

Over Israël benadrukte Trump dat er geen oorlog zou zijn als hij president was, aangezien Harris opriep tot een "twee-statenoplossing" en een einde aan de oorlog.

De aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne werd ook genoemd, waarbij Harris tegen Trump zei dat de Russische president Vladimir Poetin "een dictator is die je voor de lunch opeet", terwijl Trump haar "de slechtste vice-president in de geschiedenis" noemde.

Harris bekritiseerde Trump voor het overtuigen van Amerikaanse wetgevers om een gezamenlijk wetsvoorstel voor grensbeveiliging, dat 1.500 extra grensagenten zou hebben toegevoegd, te laten sneuvelen. Trump herhaalde wat zijn critici omschrijven als "ongefundeerde geruchten" over immigranten in Springfield, Ohio, en beweerde dat ze huisdieren als voedsel gebruikten.

Hij ontkende ook iets te maken te hebben met de aanvallen op het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Harris zei: "De president van de Verenigde Staten heeft een gewelddadige menigte opgehitst om de hoofdstad van ons land aan te vallen, om de hoofdstad van ons land te ontheiligen."

Het debat begon met een verrassende handdruk tussen de twee tegenstanders, die elkaar nog nooit eerder hadden ontmoet. Harris liep naar Trump toe bij zijn spreekgestoelte en stelde zichzelf voor bij naam. Dit was de eerste handdruk bij een presidentieel debat sinds 2016.

Waarnemers zeiden dat de ontmoeting bijzonder belangrijk was voor Harris. Opiniepeilingen laten zien dat meer dan een kwart van de waarschijnlijke kiezers vindt dat ze niet genoeg over haar weten. Harris is immers pas zeven weken geleden de race ingegaan, na het plotselinge vertrek van de zwakke president Joe Biden.

In haar slotverklaring zei Harris dat ze zich op de toekomst richtte, terwijl Trump de VS "een falende natie" noemde. Hij merkte op dat “we overal ter wereld worden uitgelachen. Overal ter wereld lachten ze. Ik ken de leiders heel goed; ze komen naar me toe. Ze bellen me. We worden overal ter wereld uitgelachen. Ze begrijpen niet wat er met ons als natie is gebeurd.”

Hij sloot af door Harris “de slechtste vicepresident in de geschiedenis van ons land” te noemen. En daarmee was het debat afgelopen.

Harris’ running mate Tim Walz zei na het debat dat Harris haar “visie” liet zien, terwijl JD Vance, op Trumps ticket, dat “platitudes” noemde. Gevraagd naar Taylor Swifts steun aan Harris weigerde zelfs Matt Gaetz, de Republikeinse congresafgevaardigde uit Florida, de popster rechtstreeks aan te vallen.

"Ik hou van haar liedjes, maar ik wil leven in een wereld waarin liberalen voor mij kunst maken en conservatieven de wetten en het  beleid", antwoordde hij.