• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Rocco Coronel als 13-jarig talent nu in Red Bull Junior Team

tomroccoEEMNES (11 september 2024) – Rocco Coronel is als jongste Nederlander opgenomen in het Red Bull Junior Team. Bij een driedaagse test op het circuit van Jerez in Spanje wist de 13-jarige rijder uit Eemnes de selectiecommissie met zijn prestaties, onder andere in een Formule 4- en een GP3-auto. Ook diverse andere aspecten warden beoordeeld. “Het is voor mij een grote eer dat ik ben uitgekozen voor het Red Bull Junior Team”, zegt Coronel. “Natuurlijk is het mijn droom om de Formule 1 te bereiken en met deze mogelijkheid wordt die droom wat realistischer. Ik heb de Red Bull-rijders altijd gevolgd en heb gezien hoe ze zich hebben ontwikkeld in de sport. Nu word ik één van hen.”

Als telg van de bekende autosportfamilie Coronel kon het nauwelijks anders dat ook Rocco de weg naar de gemotoriseerde sporten zou vinden. “Ik zat al in een kart toen ik nog geen vier jaar oud was”, vertelt hij. Zowel moeder Paulien als vader Tom raceten op hoog internationaal niveau, zo reden ze onder andere samen in het EK Toerwagens.

Onder begeleiding van vader Tom doet Rocco het al een aantal jaren heel goed in diverse internationale kartcompetities. “Om hem optimaal te kunnen begeleiden heb ik zelf mijn autosportactiviteiten op een wat lager pitje gezet,”, legt Tom Coronel uit. Dat die het racen ook nog lang niet verleerd is, liet hij afgelopen weekeinde weer zien door samen met zijn teamgenoten als tweede te eindigden in de Michelin 992 Endurance Cup, een 12-uusrace voor Porsches op het circuit van Spa-Francorchamps.

“Zelf rijd ik nog steeds heel graag, maar ik heb er ook ongelooflijk veel plezier in om Rocco te begeleiden en te coachen”, vervolgt Tom Coronel. “Ik sta er zelf soms versteld van hoe snel het met zijn ontwikkeling gaat. Natuurlijk maakt hij nog fouten, zit er nog volop ruimte voor verbetering in. Wat wil je, hij is pas 13! Dan kun je leuke dingen, maar er is nog heel veel te leren, en daarbij wil ik hem graag helpen.”

Rocco weet die ondersteuning op waarde te schatten: “Als ik een fout maak, proberen we te kijken waarom en wat ik de volgende race anders kan doen. Papa, mama, mijn zus Carmen en mijn coach Leon, die meegaat naar de circuits, zijn heel belangrijk voor me!”

Naar aanleiding van de behaalde kartprestaties kwam de uitnodiging voor de selectie van het Red Bull Junior Team, waaraan elf jonge rijders mochten deelnemen. Rocco was een van de jongsten, maar kwam gelijk goed voor de dag. Hij vertelt: “Gewoon gasgeven, niet te veel nadenken, laten zien wat je kan, met die instelling ging ik erin en dat ging behoorlijk goed! Ik was snel, maar er werd ook naar andere dingen gekeken. We moesten interviews doen, data-analyse, ze hielden ons goed in de gaten, maar dat is ook logisch, want ze kiezen bij Red Bull natuurlijk niet zomaar mensen uit.”

Als lid van het Red Bull Junior Team kan Rocco Coronel nu op diverse vlakken op deskundige ondersteuning en begeleiding rekenen, van persoonlijk advies op het gebied van fitness en voeding tot aan simulatortests.

De nadruk zal volgend jaar nog liggen op de kartsport, plus een aanvullend programma. Formule 4 is vanwege zijn leeftijd pas in 2026 mogelijk, maar ook voor die tijd zal Rocco Coronel zeker van zich laten horen!