• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Witte Huis: ‘Israëlisch leger vindt zes lichamen gijzelaars in Gaza’

gijzelaarsWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 1 september 2024 - JERUZALEM/WASHINGTON — De Amerikaanse president Joe Biden en de Israel Defense Forces (IDF) zeiden zondag dat het Israëlische leger zes lichamen van gijzelaars in Gaza heeft gevonden, waar Hamas nog steeds meer dan 100 gijzelaars vasthoudt.

De menselijke resten werden gevonden in een tunnel onder de stad Rafah en omvatten het lichaam van de Israëlisch-Amerikaanse gijzelaar Hersh Goldberg-Polin, aldus het Witte Huis en de IDF in afzonderlijke verklaringen.

De Amerikaanse regering “werkt dag en nacht aan een deal om de vrijlating van de resterende gijzelaars veilig te stellen,” voegde het Witte Huis toe. De gijzelaars van wie de lichamen werden gevonden, waren Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Carmel Gat, Almog Sarusi, Alexander Lobanov en Ori Danino. Alle gijzelaars, behalve één, werden op 7 oktober vorig jaar meegenomen van het Nova-muziekfestival in het zuiden, aldus Israëlische bronnen.

De gijzelaars "werden vermoord door Hamas" voordat het Israëlische leger hen kon redden, voegde een woordvoerder van de IDF toe. De gijzelaars werden waarschijnlijk gedood nadat het Israëlische leger vorige week de 52-jarige Israëlische Bedoeïenengijzelaar Qaid Farhan Alkadi had gered, die sinds 7 oktober door Hamas werd vastgehouden, aldus Israëlische bronnen die bekend zijn met de situatie.

Hun lichamen werden gevonden op slechts één kilometer (0,6 mijl) van de plek waar Qaid Farhan Alkadi, 52 jaar oud, uit Rahat vorige week werd gevonden, aldus Israëlische media.

Sinds Kaadi werd gevonden, instrueerde de IDF de troepen om extra voorzichtig te zijn in het gebied, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. "Maar het is mogelijk dat Hamas de zes heeft gedood, wetende dat het leger in de buurt was en dat de gijzelaars levend door de IDF zouden kunnen worden meegenomen," aldus de krant The Jerusalem Post.

Tegenstanders van het beleid van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dreigden echter met protesten om de vrijlating van degenen die nog steeds vastzitten, veilig te stellen. Het Hostage Families Forum, dat de meeste gijzelaarsfamilies vertegenwoordigt, waarschuwde met: "Vanaf morgen zal het land beven" en "tot stilstand komen."

Ze voegden er aan toe dat "Netanyahu de gijzelaars in de steek liet: dit is nu een feit," maar gaven geen details, en zeiden dat die morgen zouden komen. De premier claimt dat hij er alles aan doet om de gijzelaars te bevrijden, terwijl hij tegelijkertijd belooft Hamas te vernietigen.

Vooruitlopend op de te verwachten protesten, stortten de geliefden van de gijzelaars en waarschijnlijk een groot deel van Israël zich in rouw over degenen die in Gaza waren gestorven. De familie van Eden Yerushalmi zei: "We delen met groot verdriet dat onze geliefde Eden in gevangenschap is vermoord."

Familieleden van Ori Danino deelden een bericht op sociale media van zijn broer met een bericht naast de woorden "Baruch Dayan," de Hebreeuwse woorden voor "Gezegend is de Ware Rechter."

Ori Danino werd 25 in Hamas-gevangenschap nadat hij werd gevangengenomen vanaf het Nova-festival samen met zijn vrienden Omer Shem-Tov, die nog steeds gevangen zit, en zijn broers en zussen Maya en Itai Regev, die werden vrijgelaten bij een gijzelaarsovereenkomst in november.

Alle gijzelaars, behalve één, werden op 7 oktober vorig jaar meegenomen van het Nova-muziekfestival. Hersh Goldberg-Polin, de Israëlisch-Amerikaanse gijzelaar die een bekend gezicht en stem werd voor gijzelaars, werd geboren in Californië voordat hij op 7-jarige leeftijd naar Californië verhuisde. Ook hij werd vorig jaar door Hamas ontvoerd van het Nova-muziekfestival. Tijdens zijn ontvoering werd hij naar verluidt verminkt door een granaat die zijn linkerhand eraf blies.

Eden Yerushalmi, een 24-jarige pilatesleraar, werd ook door Hamas ontvoerd van het Nova-muziekfestival. Aanvankelijk verstopte de leraar zich in een auto naast de lichamen van vermoorde vrienden, aldus Israëlische bronnen.

Uit angst om gepakt te worden, vluchtte ze naar een bos waar ze zich urenlang in een struik verstopte. Ondertussen bleef ze in contact met Shani, haar zus, die Hamas-strijders hoorde naderen. "Ik kon ze door de telefoon horen," herinnert Shani zich. "Ik wist dat dit mijn laatste momenten met mijn zus waren." Uiteindelijk fluisterde haar zus: "Ze hebben me gepakt."

Carmel Gat werd op 7 oktober gevangengenomen uit Kibbutz Be'eri. Gat leidde gijzelaars met begeleide yoga-oefeningen en meditatie, zo meldden voormalige gijzelaars. Almog Sarusi werd ook meegenomen van het Nova-festival. Sarusi's partner, Shahar Gindi, werd daar vermoord.

Alexander Lobanov, een 32-jarige Russisch-Israëli, werd ook ontvoerd uit Nova. Lobanovs vrouw, Michal, beviel in februari van haar tweede zoon terwijl hij gevangen zat.

Terwijl ze werden herdacht, haalde oppositieleider Yair Lapid uit naar de regering en zei: "Terwijl onze zonen en dochters in de steek worden gelaten en sterven in gevangenschap, is Netanyahu druk bezig het verhaal te spinnen." Hij zei dat de premier meer bezorgd leek over de continuïteit van zijn coalitie dan over de oorlog of de gijzelaars. "We zullen de families blijven steunen en hen in moeilijke tijden omhelzen en beschermen", voegde hij toe.

De Amerikaanse president Joe Biden erkende het nieuws dat de IDF lichamen, naar verluidt gijzelaars, uit Gaza had geborgen, maar zei dat hij hun identiteiten zaterdagavond niet kende. Bij het verlaten van een kerk in Rehoboth, Delaware, zei Biden ook dat het "tijd was om deze oorlog te beëindigen" en dat "we op het punt staan ​​om een ​​overeenkomst te sluiten".

Israël is echter terughoudend geweest om akkoord te gaan met een staakt-het-vuren met veiligheidsgaranties zoals het houden van zijn troepen in kritieke gebieden om te voorkomen dat Hamas weer opduikt als een formidabele macht.