• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pakistan arresteert politieagent voor doden godslaster- verdachte

pakistan2WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 14 september 2024 - ISLAMABAD — Pakistaanse autoriteiten hebben een politieagent gearresteerd die naar verluidt een man doodschoot wegens "godslastering tegen de islam" na de recente moord op een christen op soortgelijke beschuldigingen, stelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant zaterdag vast.

De dodelijke schietpartij vond donderdag plaats in een zeer beveiligd politiebureau in Quetta, de hoofdstad van de zuidwestelijke Pakistaanse provincie Balochistan, een dag nadat het slachtoffer, een moslim, werd gearresteerd wegens het maken van "denigrerende opmerkingen" over de profeet Mohammed.

Een hooggeplaatste lokale politieagent, Muhammad Baloch, vertelde verslaggevers dat ze de politieagent die betrokken was bij de schietpartij hadden gearresteerd en een moordzaak tegen hem hadden aangespannen. Hij noemde de naam van de arrestant niet. Christenen vertelden Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant  dat de godslasteringsverdachte, Abdul Ali, woensdag in hechtenis werd genomen in de wijk Kharotabad. Een menigte van tientallen bewoners omsingelde vervolgens het politiedetentiecentrum en eiste dat hij aan hen zou worden overgedragen zodat ze hem konden doden, aldus getuigen.

Politiefunctionarissen meldden dat de demonstranten ook een granaat naar het gebouw hadden gegooid, maar de daaropvolgende explosie veroorzaakte geen slachtoffers.
Ze zeiden dat het geweld hen dwong Ali over te brengen naar het politiebureau in het centrale garnizoensgebied van Quetta, waar hij donderdag dodelijk werd neergeschoten "in de cel door een dienstdoende politieagent".

Activisten van een religieuze partij verhinderden later dat Ali's familie hem begroef in zijn geboorteplaats Pishin, ongeveer 50 kilometer (31 mijl) van Quetta, waardoor degenen die de begrafenis probeerden uit te voeren, samen met het lichaam van het kerkhof moesten vluchten, aldus bronnen die bekend zijn met de situatie.

In Islamabad, de nationale hoofdstad, sprak een senator van de islamitische partij, Abdul Shakoor Khan, tijdens een toespraak in het hogerhuis van het parlement, zijn solidariteit uit met de vermeende moordenaar. Khan beloofde hem te helpen een advocaat te vinden voor zijn juridische strijd. "We tolereren niet dat iemand godslasterlijke opmerkingen maakt tegen de Heilige Profeet," voegde Khan toe.

De moord op een godslasterlijke verdachte terwijl hij in hechtenis zat "is ongebruikelijk, maar benadrukt de aanhoudende spanningen met betrekking tot religieuze misdrijven," zei de belangenbehartigingsgroep Christian Solidarity Worldwide (CSW). De groep benadrukte dat de aanval bijdroeg aan "een verontrustend patroon van geweld" tegen godslasterlijke verdachten in Pakistan.

De oprichter en voorzitter van CSW, Mervyn Thomas, vertelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant dat hoewel zijn groep "zijn diepste condoleances betuigt aan de familie van Abdul Ali," zijn dood zorgen oproept over de rechtsstaat in Pakistan. "Ongeacht de beschuldigingen tegen hem, was het de plicht van de politie om hem te beschermen, en daarom is het buitengewoon verontrustend dat hij werd neergeschoten en gedood terwijl hij in hechtenis zat. Wie zal de veiligheid van dergelijke slachtoffers garanderen als de politie zelf betrokken is bij dergelijke gewelddadige handelingen?" benadrukte hij.

Blasfemie is een zeer gevoelige kwestie in Pakistan, waar de meerderheid van de bevolking moslim is. Alleen al beschuldigingen hebben geleid tot massa's die tientallen verdachten lynchen, zelfs sommigen in politiehechtenis.

Het beledigen van de Koran, die door moslims als een heilig boek wordt beschouwd, of islamitische overtuigingen wordt bestraft met de dood volgens de wetten van het land op het gebied van godslastering. In de praktijk zitten verdachten echter vaak jarenlang in de gevangenis.

De moord op een verdachte van godslastering die donderdag door een politieagent in hechtenis werd gehouden, is echter het eerste bekende geval in zijn soort in Pakistan, aldus waarnemers. "Deze aanval vond plaats op een moment dat de speciale gezant van de Europese Unie voor vrijheid van godsdienst of geloof (FoRB) op missie is naar Pakistan. Dit incident toont nog maar eens aan hoe actueel dit bezoek is. We roepen de EU op om deze zorgen bij de autoriteiten aan te kaarten en ervoor te zorgen dat er voldoende bescherming wordt geboden aan iedereen die van godslastering wordt beschuldigd", voegde Thomas toe.

Hij zei dat de "EU-delegatie ook gelijk had toen ze zei dat betrokkenheid bij FoRB-uitdagingen belangrijk is voor de toekomstige heraanvraag van Pakistan voor de genereuze tariefconcessie van de EU voor export uit Pakistan."

Het laatste godslasteringsgeweld vond plaats nadat begin juni een 73-jarige Pakistaanse man uit de christelijke minderheidsgemeenschap in een ziekenhuis overleed, een week nadat hij gewelddadig was aangevallen door een menigte na beschuldigingen van godslastering in zijn geboortedistrict Sargodha in de provincie Punjab.

“De Pakistaanse christen Lazar (Nazir) Masih overleed op 3 juni in het Combined Military Hospital (CMH) Rawalpindi in de provincie Punjab, iets meer dan een week nadat hij gewelddadig was aangevallen door een extremistische menigte na een beschuldiging van godslastering,” bevestigde CSW aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Een paar dagen later, op 20 juni, bezocht een moslimman uit Punjab de schilderachtige Swatvallei in de noordwestelijke Pakistaanse provincie Khyber Pakhtunkhwa toen een menigte hem gewelddadig lynchte omdat hij de Koran zou hebben geschonden, aldus CSW en andere bronnen.

Binnenlandse en internationale mensenrechtenorganisaties streven al lang naar hervormingen van de godslasteringswetten, omdat ze claimen dat ze vaak worden misbruikt om persoonlijke vetes te beslechten of om Pakistaanse minderheidsgemeenschappen aan te vallen. Honderden verdachten, waaronder christenen, zitten vast in Pakistan omdat angst voor represailles van extremistische islamitische groeperingen rechters ervan weerhoudt hun rechtszaken voort te zetten, zeggen christenen.

"De voortdurende criminalisering van godslastering is volstrekt onverenigbaar met Pakistans nationale en internationale verbintenissen met de vrijheid van godsdienst of geloof en een gevaarlijke motor van religieus extremisme in het land", voegde Thomas van CSW toe.

"De overheid moet strenge maatregelen nemen om degenen die verantwoordelijk zijn voor dergelijke daden ter verantwoording te roepen en het misbruik van de godslasteringswetten aan banden te leggen, met als doel deze wetten zo snel mogelijk in te trekken."