• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Weekverwachting: Warme start van September

BOOTJEWEERONLINE - 1-09-2024 - HOUTEN - De eerste week van september begint warm, maar ook met kans op onweer. De dagen daarna blijft het licht wisselvallig weer met soms een bui en over het algemeen vrij hoge temperaturen.

September is zeer warm van start gegaan: zondagmiddag is het lokaal wel 31 graden. Ook de avond verloopt nog lange tijd vrij zonnig en aangenaam warm, gevolgd door een zwoele nacht. Maar ... maandagmiddagis er  kans op onweer...

Waar de wind zondag uit een oostelijke richting kwam, draait deze maandag overdag naar zuid en zuidwest. Daarmee wordt de lucht iets minder warm, maar bovenal een stuk vochtiger. En dat gaan we merken. Bij een middagtemperatuur van 24 graden aan zee tot maximaal 29 graden langs de oostgrens is het iets minder warm dan zondag, maar het voelt juist veel onaangenamer aan. Het zal namelijk erg broeierig zijn.

Daarbij zijn er eerst zonnige perioden. Vanaf het middaguur komen steeds meer stapelwolken tot ontwikkeling, vooral in het binnenland. Die wolken gaan later in de middag uitgroeien tot een paar stevige buien met kans op onweer en lokaal veel neerslag. Zeer plaatselijk valt meer dan 20 millimeter neerslag en wanneer die hoeveelheid binnen korte tijd naar beneden komt, kan dit wellicht eventjes wateroverlast opleveren.

Maandagavond trekken de meeste en zwaarste buien geleidelijk naar het noorden van ons land. Waar de meest felle buien uiteindelijk exact terecht komen zal tot het laatste moment onduidelijk blijven, zoals meestal in dit soort situaties. Hou echter rekening met lokaal stevig onweer als je buitenactiviteiten onderneemt.

Dinsdag en woensdag koeler
Dinsdag en woensdag bevinden we ons in een veel koelere luchtsoort met temperaturen tussen 19 en 22 graden. Toch blijft de warmte heel dichtbij ons aanwezig en wellicht dat het noordoosten of oosten nipt in deze luchtsoort terecht komt. In dat geval stijgen de maxima daar tot rond 25 graden.

Qua weerbeeld zien we op beide dagen vrij veel bewolking en valt verspreid een enkele bui of wat regen, landinwaarts mogelijk een keer met onweer.

De grote hoeveelheden neerslag vallen hoogstwaarschijnlijk buiten onze landsgrenzen. Woensdag overdag schijnt zeker in het zuidwesten de zon ook vaker. Verder waait het vooral woensdagnacht en -ochtend eventjes stevig met langs de zuidwestkust een (vrij) krachtige zuidwester.


Later weer stijgende temperatuur?
Vanaf donderdag zien we tot en met het komend weekend licht wisselvallig zomerweer. Vooral over de zuidelijke helft valt soms een regen- of onweersbui, verder krijgt de zon flink wat ruimte en blijft het veelal droog. Met een naar zuidoost tot oost draaiende wind komt de aanvoer van warme lucht opnieuw op gang.

Komend weekend zijn landinwaarts zodoende maxima tot ruim 25 graden mogelijk, maar dat is wel afhankelijk van een paar buiengebieden die boven Frankrijk en Engeland ‘rondtollen’. We weten natuurlijk op deze termijn nog niet precies waar de buien exact uitkomen. Wanneer wolken en buien wat dichterbij ons land uitkomen, dan blijft de temperatuur uiteraard een paar graden lager.

DOOR: WOUTER VAN BERNEBEEK

SEPTEMBER-WEER VARIEERT MAAR LEKKER VAREN MET VRIENDEN DOOR DE GRACHTEN KAN VANDAAG NOG ...