• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: SCHAAMTE

teuslebbingWaarom wordt er in veel families gezwegen en ontkend? Op de vlucht voor pijnlijke ervaringen en als harnas tegen verdriet en ongemak, hullen we ons al snel in schaamte. Niet voor niets wordt een patroon van zwijgen vaak van generatie op gene¬ ratie doorgegeven. Met alle gevolgen van dien.

Schaamte is als een stille schaduw: het verstikt en maakt eenzaam, hoe groot en succesvol je je misschien ook voordoet. Ook de moeder van journalist Teus Lebbing zweeg uit zelf¬bescherming over haar verleden in een jappenkamp en na de stilgeboorte van haar zoon en de suïcide van haar man.

Teus volgde loyaal haar moeders voorbeeld en sprak niet over de verliezen binnen het gezin. Maar ten koste van wat? Als je het niet kunt hebben over wat er écht speelt en wat je écht voelt, wie ben je dan? In het boek SCHAAMTE - Over de eenzaamheid en het zwijgen achter de voordeur laat Teus aan de hand van haar eigen verhaal en openhartige interviews met markante Nederlanders als Mark Tuitert, Ilvy Njiokiktjien, Bram Bakker en Maddy Stolk zien wat het je biedt om wél voorbij te gaan aan de schaamte die je als kind meekrijgt.

Om woorden te geven aan alles wat lang verzwegen is en het gezicht achter je voordeur te tonen. Aan jezelf, je dierbaren en misschien wel aan de hele wereld.

Teus Lebbing is freelance journalist. Mensen laten zien zoals ze zijn is haar grote drijfveer. Voor diverse media en haar eigen platform A brand new story gaat Teus op zoek naar verhalen die we in eerste instantie voor onszelf houden.Dat doet ze niet uit sensatiezucht, maar vanuit de overtuiging dat het vertellen en delen van die echte verhalen inzicht, vrijheid, en veerkracht oplevert.

HIER VOLGEN ENKELE EMOTIONELE EN HELENDE OPENHARTIGE QUOTES ...

IIvy Njiokiktjien, fotojournalist en winnaar van de Zilveren Camera zei: 'Ik verlang naar openheid. Het is altijd gezellig in onze familie, we praten over van alles, maar tegelijkertijd over niets. En zeker niet over het verleden van mijn vader, dat volgens Indische traditie wordt weggestopt. Het zwijgen is een gewenning, maar ook een gemis.'

Bram Bakker, ex-psychiater, verklaart: 'Ik heb nooit het gevoel gekregen dat ik voldoe. Van huis uit werd van mij verwacht dat ik me als huisarts op het platteland zou vestigen, met een gezin en een solide auto voor de deur. Mijn ouders vonden het niets dat ik psychiater werd. Ik ging rebelleren, het hoogste woord voeren en aandacht vragen. Terwijl ik me vanbinnen vreselijk verlegen en een loser voelde. En dat doe ik nog steeds.’

 Mark Tuitert, Olympisch kampioen langebaan schaatsen, reageert: 'Ik wil open zijn over de zelfdoding van mijn moeder. Ook al kan ik maar één iemand helpen door een hart onder de riem te steken, dan is het mij meer dan de moeite waard om dit te delen. Ik merk dat dat veel mensen goed doet, na lezingen in het land word ik zo vaak aangesproken.'

Boek: SCHAAMTE - Over de eenzaamheid en het zwijgen achter de voordeur

Auteur: Teus Lebbing

Uitgeverij LUCHT

Verschijnt 24 november 2024

TEUS LEBBING WIL MET HAAR BOEK SCHAAMTE FAMILIES BEVRIJDEN VAN HET HARNAS VAN ONGEMAK EN VERDRIET ...

FOTOGRAAF: LUCY LAMBRIEX