• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Duitse bondskanselier kegelt politieke kogel in deelstaatstemming

scholzWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 23 september 2024 - BERLIJN/BOEDAPEST  — De onpopulaire bondskanselier Olaf Scholz kreeg een zeldzame politieke reddingsboei toegeworpen toen zijn sociaaldemocraten (SPD) zondag de fel anti-migratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) nipt versloegen bij de verkiezingen in de oostelijke deelstaat Brandenburg.

De uiteindelijke resultaten, vrijgegeven door de kiesadministratie van de Duitse deelstaat, lieten zien dat de sociaaldemocraten 30,9 procent van de stemmen kregen, terwijl de AfD op de voet volgde met 29 procent.

Toch baarde het aandeel van de AfD bij de stemming de SPD-kiezers zorgen, omdat zij de partij zien als een "gevaarlijke extreemrechtse partij" en de eerste dergelijke groepering die een eerdere deelstaatverkiezing in Duitsland won sinds de Tweede Wereldoorlog.

De AfD kon echter haar verkiezingssucces van 1 september in de oostelijke deelstaat Thüringen niet herhalen. Zondag besloten ongeveer twee miljoen kiezers in Brandenburg om bij de SPD te blijven, al tientallen jaren een belangrijke politieke kracht in Duitsland.

De uitslag gaf enige hoop voor Scholz, die te maken heeft met de laagste verkiezingswaardering van een Duitse kanselier in de geschiedenis van de opiniepeiling van onderzoeksgroep Infratest Dimap, die het maandelijkse sentiment sinds 1997 bijhoudt. Zijn goedkeuringsscore bedroeg slechts 18 procent, volgens een onderzoek dat deze maand door Infratest Dimap is gepubliceerd. Analisten zeiden dat de druk op Scholz toeneemt nu de deelstaatverkiezingen de zorgen in het hele land weerspiegelen over kwesties zoals massale immigratie uit voornamelijk islamitische landen na verschillende islamitische aanslagen in de afgelopen weken.

De Duitse politie zei dat een man die deze maand het vuur opende bij het Israëlische consulaat en een documentatiecentrum uit het nazitijdperk in München voordat hij door de politie werd doodgeschoten, een "terroristische aanslag" plande.

Afzonderlijk daarvan eiste de Islamitische Staat de verantwoordelijkheid op voor de aanval van vorige maand in de West-Duitse stad Solingen, waar de autoriteiten zeiden dat een Syrische man met een mes drie mensen doodde en acht anderen verwondde. e officier van justitie beschuldigde de verdachte ervan gemotiveerd te zijn door "radicale islamitische overtuigingen." Naast zorgen over massale immigratie die wordt aangewakkerd door extremisme, uitten kiezers ook zorgen over de aanhoudende wapenleveringen aan Oekraïne – en gerelateerde veiligheidszorgen.

Ze vrezen ook dat dit beleid de aanhoudende economische problemen in Duitsland zal verergeren: de grootste economie van de Europese Unie kampt met een exodus van grote industrieën, een snel verslechterend demografisch beeld, afbrokkelende infrastructuur en een gebrek aan innovatie.

Het helpt niet dat Scholz, 66, niet bekend staat om zijn communicatieve vaardigheden en dat zijn coalitie van drie partijen wordt vergeleken met een kleuterschool vanwege voortdurende onderlinge strijd.

Zijn SPD, de milieuactivist, traditioneel linkse Groenen en de pro-business Vrije Democraten hanteren verschillende benaderingen van de economie en andere kwesties.
De kennelijke bezorgdheid over de negatieve gevolgen van een associatie met Scholz en zijn door de SPD geleide regering was zo groot dat de Brandenburgse SPD campagneoptredens met de kanselier vermeed. Dit was opmerkelijk, want hij woont op een steenworp afstand van het regionale deelstaatparlement van Brandenburg in Potsdam.

Toch heeft de verkiezingsuitslag van zondag ervoor gezorgd dat hij voorlopig een politieke kogel heeft weten te ontwijken. De AfD zei echter dat het nu een kracht is om rekening mee te houden en het bleef onduidelijk of de nipte overwinning de herverkiezingskansen van Scholtz zou verbeteren.

Voor nu lijkt Scholz enigszins tevreden met de uitslag in Brandsnburg.  “Het is geweldig dat we gewonnen hebben,” zei Scholz vanuit New York, waar hij een bijeenkomst van de Verenigde Naties bijwoonde.

Wel wezen commentatoren er al snel op dat het succes van de SPD in Brandenburg vooral te danken was aan de inspanningen van deelstaatgouverneur Dietmar Woidke, die zich tijdens de campagne van Scholz distantieerde.