• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Schotland verbiedt anti-abortus gebed in ‘veilige toegangszones’

ABORTUSWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 october 2024 - EDINBURGH — De Schotse regering vraagt in feite het publiek om mensen die thuis tegen abortus bidden aan te geven bij de politie als ze zich in aangewezen “Safe Access Zones” bevinden,” stelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant donderdag vast. ‘Het houden van stille wake’ is onderdeel van maatregelen die niet langer zijn toegestaan ​​binnen 200 meter (219 yards) rond een ziekenhuis of kliniek die abortusdiensten aanbiedt, bevestigde de regering

Iedereen die betrapt wordt op bidden, preken of op een andere manier bezorgdheid uiten over abortus in de veilige toegangszones, kan een boete krijgen van maximaal 10.000 Britse ponden ($12.927). ‘De Schotse politie is verantwoordelijk voor het handhaven van de veilige toegangszones.

Bel de politie als u iemand ziet die deze wet overtreedt,’ vertelde de regering haar inwoners in een verklaring die Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant  heeft ingezien. "Iedereen die deze wet overtreedt, kan een boete krijgen van maximaal 10.000 pond." De Abortion Services Act (Scotland) 2024 "zegt dat vrouwen en meisjes die een abortus ondergaan, beschermd moeten worden", legde de overheid uit. De wetgeving, die vorige maand werd aangenomen, "voorkomt dat mensen proberen vrouwen en meisjes weg te jagen bij ziekenhuizen en klinieken die abortusdiensten aanbieden", werd er aan toegevoegd.

De Schotse overheid merkte op: "Iemand verhinderen of beïnvloeden kan het uitdelen van folders, religieuze preken [en] het houden van stille wake omvatten." De overheid zei ook dat het verkeerd was om "iemands persoonlijke beslissing om abortusdiensten te gebruiken te beïnvloeden."

Inwoners van Edinburgh, de hoofdstad, hebben al brieven ontvangen waarin ze worden gewaarschuwd voor de nieuwe wetgeving. In een brief die naar mensen in een zone van Edinburgh is gestuurd, staat: "Activiteiten op een privéplek (zoals een huis) binnen het gebied tussen het beschermde terrein en de grens van een zone kunnen een overtreding zijn als ze binnen de zone kunnen worden gezien of gehoord en opzettelijk of roekeloos worden uitgevoerd."

Christenen hebben hun bezorgdheid geuit over de nieuwe maatregelen in dit land met 5,4 miljoen inwoners. "Als christen bid ik de hele tijd", werd een inwoner van Edinburg geciteerd. "Het is echt ongelooflijk dat dit nu een strafbaar feit zou kunnen zijn, zelfs in de buurt van mijn eigen huis", voegde ze toe.

Michael Robinson, uitvoerend directeur van de Society for the Protection of Unborn Children, noemde de wetgeving "sinister en diep Orwelliaans", en suggereerde dat dit ook zou kunnen gelden voor "iemand die in stilte bidt in zijn voortuin." Het volgt op soortgelijke maatregelen in Engeland en Wales, zoals Schotland, een deel van Groot-Brittannië.
Abortusaanbieders, of "Termination services" zoals ze officieel in Schotland worden genoemd, "voerden vorig jaar 1.600 extra abortussen uit", wat neerkomt op 18.207 abortussen, volgens cijfers van Public Health Scotland die Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant heeft ingezien.

Het overheidsagentschap zei dat dit een stijging is van 10 procent vergeleken met 2022, toen 16.607 zwangerschappen werden beëindigd. Dit was gelijk aan "een stijging van het percentage per 1.000 vrouwen van 15 tot 44 jaar, van 16,1 in 2022 tot 17,6 in 2023", voegde het toe.

TOEVOEGING REDACTIE DE COUTUREKRANT: HET ONDERWERP GELDT DUS NIET DE MORNING AFTERPIL MAAR ABORTUS ...