• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De Amsterdamse VVD bestaat 75 jaar

   - f e e s t - Vanavond - 23 januari 2023 - vieren de hoofdstedelijke liberalen feest want de Amsterdamse VVD bestaat deze maand 75 jaar. En dat is een welgekozen datum waarop veel wordt teruggekeken op spannende belevenissen uit de partijgeschiedenis maar ook vanuit verschillende gezichtspunten vooruit zal worden gekeken.

De Amsterdamse VVD is van oudsher altijd al een buitenbeentje geweest binnen onze partij. Eigengereid, vrijzinnig en wars van politieke dogma’s. Dat blijkt ook wel uit de geschiedenis. Het verhaal gaat namelijk dat toen er ideeën waren om na de Tweede Wereldoorlog op 24 januari 1948 een nieuwe landelijke liberale politieke partij op te richten, Amsterdamse liberale kooplieden besloten deze partij nét iets eerder op te richten.

Juridisch zouden zij zo meer zeggenschap krijgen binnen de partij. Zo konden de Amsterdamse (handels)belangen beter worden behartigd. Dat de Amsterdamse VVD iets ouder is dan de landelijke VVD is veelzeggend. Het toont de eigenzinnigheid van onze afdeling aan. Op verschillende thema’s, zoals ondernemerschap, kraken, erfpacht en veiligheid heeft deze afdeling een duidelijk en herkenbaar karakter ontwikkeld.

Claire Martens, fractievoorzitter Amsterdamse VVD: "We leveren een constante strijd voor een stad waar iedereen overal vrij en zichzelf kan zijn. Vaak vanuit de oppositie, af en toe vanuit het college, maar altijd kritisch en inhoudelijk. En altijd met bevlogen, ambitieuze en gedreven mensen. Want de Amsterdamse VVD bestaat niet zonder alle leden, vrijwilligers, politici en bestuurders."

Samen met enkele voormalige fractievoorzitters, wethouders en lijsttrekkers wordt er daarom vanaf 18.00 uur in de Heeren van Aemstel op feestelijke wijze bij deze mijlpaal stil gestaan. En er zal ongelooflijk veel worden besproken want "deze Amsterdamse afdeling van de VVD of ze nu in de coalitie zitten of in de oppositie laat altijd een positief en liberaal geluid horen in de stad," verklaart Marianne Poot, fractie-voorzitter van 2019 - 2022, die zich ook op een bewonderenswaardige wijze door divere stressvolle situaties heeft heen geslagen.   

"In de vorige raadsperiode van 2018 tot 2022 was corona het centrale thema. Van het ene op het andere moment voerden we de debatten niet meer in de raadszaal maar vanachter het scherm. Onze fractie heeft in samenwerking met het bedrijfsleven in Amsterdam veel voorstellen gedaan en ook aangenomen gekregen om ondernemers door de crisis te helpen. Super trots dat we dit met elkaar gedaan hebben. Ik wens de Amsterdamse VVD nog heel veel liberale jaren erbij om onze stad nog mooier te maken!"

CLAIRE MARTENS: WIJ VOEREN EEN CONSTANTE STRIJD VOOR EEN STAD WAARIN IEDEREEN ZICHZELF EN VRIJ KAN ZIJN...