• Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Chopard X Mariah Carey

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Honden weggehaald bij horrorfokker in Eersel

  EERSEL - 24 januari 2023 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag naar aanleiding van het handhavingsverzoek van House of Animals toch weer honden weggehaald bij de horrorfokker in Eersel. In december werden tot afschuw van de dierenwelzijnsorganisatie slechts 30 van de ruim 500 honden in bewaring genomen.

Undercoverbeelden en verklaringen van oud-medewerkers bewezen eerder dat de dieren onder zeer slechte omstandigheden gehouden worden. De NVWA wist dit, maar deed niets. House of Animals bewees met undercoverbeelden en verklaringen van oud-medewerkers dat er voortdurend dierenleed en onthouding van zorg plaatsvindt bij de hondenfokker in Eersel. Dit gebeurde zelfs met medewerking van twee dierenartsen. De NVWA is jaren op de hoogte geweest van deze misstanden, maar greep niet in.

Er werd onlangs door House of Animals bij de NVWA een handhavingsverzoek ingediend met een ultimatum. In reactie heeft de NVWA op 22 december 30 honden weggehaald bij de horrorfokker. Nieuwe undercoverbeelden van House of Animals toonden echter aan dat er nog steeds dieren waren die zorg nodig hadden, maar niet kregen. Vandaag, ruim een maand later, zijn er nog eens 6 dierenambulances onder politiebegeleiding het terrein opreden en met een onbekend aantal dieren weer vertrokken.

Karen Soeters van House of Animals: “Het is fantastisch voor de honden die nu worden meegenomen dat hun lijden bij deze fokker eindelijk voorbij is. Tegelijkertijd vind ik het onaanvaardbaar dat al zo lang bekend is dat hier dieren structureel verwaarloosd en mishandeld worden en dat alleen onder druk van de media en rechtszaken de NVWA in actie komt. En ook dan mondjesmaat, want gezien alle misstanden had deze fokker had allang gesloten moeten zijn. Maar er lijkt meer coulance te zijn voor zijn inkomen dan voor het schrijnende en chronische gebrek aan dierenwelzijn.”

Op 31 januari a.s. vindt een inhoudelijke zitting plaats naar aanleiding van het handhavingsverzoek van House of Animals, waarbij ook de derde partij - de hondenfokker zelf - aanwezig moet zijn. De NVWA moet voor die tijd alle rapportages aanleveren over de horrorfokker, inclusief het rapport van de inspectie eind december. Op 2 januari oordeelde de rechter dat nader onderzoek nodig was naar 'de huidige situatie' in Eersel.

Karen Soeters: "De inval vandaag met 6 dierenambulances toont aan dat de 30 dieren in december slechts het topje van de ijsberg waren. Laat nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn dat deze hondenfokker stopt. Daar zorgt House of Animals voor, met alle rechtsmiddelen die tot onze beschikking staan."

House of Animals was vorige week als toeschouwer aanwezig bij een rechtszaak die de gemeente Eersel heeft aangespannen tegen de hondenfokker. De activiteiten van Kwispel Enzo zijn naast abject ook in strijd met het geldende bestemmingsplan.

Tijdens die zitting gaf de bedrijfsleider aan dat er inmiddels 180 honden weg waren en nog 400 aanwezig en dat hij van plan is de honden naar België te verplaatsen. Dat betekent dat er zeker 580 honden hebben gezeten, in tegenstelling tot de 400, wat de bedrijfsleider aanvankelijk beweerde.

UITSPRAAK IN DIE RECHTSZAAK VOLGT LATER .

INVAL EN INBESLAGNAME VAN HONDEN IN EERSEL OP 24 JANUARI 2023 ...