• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Honden weggehaald bij horrorfokker in Eersel

  EERSEL - 24 januari 2023 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag naar aanleiding van het handhavingsverzoek van House of Animals toch weer honden weggehaald bij de horrorfokker in Eersel. In december werden tot afschuw van de dierenwelzijnsorganisatie slechts 30 van de ruim 500 honden in bewaring genomen.

Undercoverbeelden en verklaringen van oud-medewerkers bewezen eerder dat de dieren onder zeer slechte omstandigheden gehouden worden. De NVWA wist dit, maar deed niets. House of Animals bewees met undercoverbeelden en verklaringen van oud-medewerkers dat er voortdurend dierenleed en onthouding van zorg plaatsvindt bij de hondenfokker in Eersel. Dit gebeurde zelfs met medewerking van twee dierenartsen. De NVWA is jaren op de hoogte geweest van deze misstanden, maar greep niet in.

Er werd onlangs door House of Animals bij de NVWA een handhavingsverzoek ingediend met een ultimatum. In reactie heeft de NVWA op 22 december 30 honden weggehaald bij de horrorfokker. Nieuwe undercoverbeelden van House of Animals toonden echter aan dat er nog steeds dieren waren die zorg nodig hadden, maar niet kregen. Vandaag, ruim een maand later, zijn er nog eens 6 dierenambulances onder politiebegeleiding het terrein opreden en met een onbekend aantal dieren weer vertrokken.

Karen Soeters van House of Animals: “Het is fantastisch voor de honden die nu worden meegenomen dat hun lijden bij deze fokker eindelijk voorbij is. Tegelijkertijd vind ik het onaanvaardbaar dat al zo lang bekend is dat hier dieren structureel verwaarloosd en mishandeld worden en dat alleen onder druk van de media en rechtszaken de NVWA in actie komt. En ook dan mondjesmaat, want gezien alle misstanden had deze fokker had allang gesloten moeten zijn. Maar er lijkt meer coulance te zijn voor zijn inkomen dan voor het schrijnende en chronische gebrek aan dierenwelzijn.”

Op 31 januari a.s. vindt een inhoudelijke zitting plaats naar aanleiding van het handhavingsverzoek van House of Animals, waarbij ook de derde partij - de hondenfokker zelf - aanwezig moet zijn. De NVWA moet voor die tijd alle rapportages aanleveren over de horrorfokker, inclusief het rapport van de inspectie eind december. Op 2 januari oordeelde de rechter dat nader onderzoek nodig was naar 'de huidige situatie' in Eersel.

Karen Soeters: "De inval vandaag met 6 dierenambulances toont aan dat de 30 dieren in december slechts het topje van de ijsberg waren. Laat nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn dat deze hondenfokker stopt. Daar zorgt House of Animals voor, met alle rechtsmiddelen die tot onze beschikking staan."

House of Animals was vorige week als toeschouwer aanwezig bij een rechtszaak die de gemeente Eersel heeft aangespannen tegen de hondenfokker. De activiteiten van Kwispel Enzo zijn naast abject ook in strijd met het geldende bestemmingsplan.

Tijdens die zitting gaf de bedrijfsleider aan dat er inmiddels 180 honden weg waren en nog 400 aanwezig en dat hij van plan is de honden naar België te verplaatsen. Dat betekent dat er zeker 580 honden hebben gezeten, in tegenstelling tot de 400, wat de bedrijfsleider aanvankelijk beweerde.

UITSPRAAK IN DIE RECHTSZAAK VOLGT LATER .

INVAL EN INBESLAGNAME VAN HONDEN IN EERSEL OP 24 JANUARI 2023 ...