• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ex-FBI agent gearresteerd om banden met Rusland

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 januari 2023 - WASHINGTON - Een voormalige hoge agent van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI), die in 2016 de vermeende banden van de Amerikaanse president Donald J. Trump met Moskou onderzocht, is aangehouden vanwege zijn persoonlijke banden met Rusland en andere buitenlandse regeringen, zeiden functionarissen maandag.

Charles McGonigal, ooit special agent belast met contraspionage in de FBI's New York Field Office, wordt samen met een voormalige Sovjet diplomaat aangeklaagd voor het schenden van Amerikaanse strafmaatregelen tegen Rusland door diensten te verlenen aan oliebaron Oleg Deripaska, verklaarden de autoriteiten.

Deripaska behoorde tot degenen die vorig jaar door de Verenigde Staten strafrechtelijk werden aangeklaagd wegens schending van sancties die werden opgelegd als reactie op "de niet-uitgelokte militaire invasie van Rusland in Oekraïne", aldus een document van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat door Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant is ingezien.McGonigal, die in 2018 met pensioen ging bij de FBI, werd zaterdag laat gearresteerd nadat hij was aangekomen op JFK Airport in New York na een reis in Sri Lanka, bevestigden Amerikaanse bronnen.

Hij is een van de hoogst geplaatste voormalige FBI-functionarissen die ooit van een misdaad werd beschuldigd.

In de zaak met betrekking tot Deripaska worden de 54-jarige McGonigal en Sergey Shestakov, 69 jaar, in een vijfdelige aanklacht in het Amerikaanse District Court in Manhattan beschuldigd van het overtreden van de Russische sancties, naast het witwassen van geld.
Shestakov is een voormalige Sovjet en Russische diplomaat die onlangs werkte als tolk voor de federale rechtbank van Brooklyn en aanklagers daar, volgens bronnen.

Hij werkte eerder voor de FBI bij het onderzoek naar oligarchen en heeft de Amerikaanse nationaliteit.

Later zouden McGonigal en Shestakov in 2021 zijn overeengekomen een onderzoek in te stellen naar een concurrerende Russische oligarch in ruil voor illegale betalingen van Deripaska, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Beide mannen worden beschuldigd van het ontvangen van betalingen via lege vennootschappen en het vervalsen van handtekeningen om geheim te houden dat Deripaska hun betaalde. Ze worden beschuldigd van het witwassen van geld en andere aanklachten waarop elk een maximale gevangenisstraf van 20 jaar staat, aldus bronnen die de zaak observeren.

McGonigal pleitte niet schuldig aan de aanklacht die maandag in Manhattan werd onthuld.

De rechter liet hem vrij op een borg van $500.000 plus reisbeperkingen en een verbod om contact op te nemen met iemand die met de zaak te maken heeft.

DE OLIEBARON OLEG DERIPASKA ...