• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Chopard X Mariah Carey

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

159 honden aan hun lot overgelaten bij horrorfokker

  - T R I E S T E  F E I T E N - In totaal 159 achtergelaten honden bij horrorfokker Kwispel Enzo in Eersel worden aan hun lot overgelaten. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een voorlopige voorziening afgewezen, waar House of Animals om had gevraagd. De NVWA haalde vorige week 435 honden weg na een handhavingsverzoek van House of Animals, maar de dierenwelzijnsorganisatie wil dat álle honden per direct in bewaring worden genomen.

Er is ook goed nieuws, want Kwispel Enzo (ook bekend als Kwispel en Co) mag in ieder geval geen honden meer fokken op het terrein in Eersel. Die activiteit is in strijd met het bestemmingsplan, zo bepaalde de Raad van State afgelopen woensdag. De horrorfokker moet daarom binnen 6 weken de deuren sluiten. Gebeurt dit niet, dan krijgt hij een dwangsom van 2.500 euro per week, met een maximum van 25.000 euro.
House of Animals bewees met undercoverbeelden en verklaringen van oud-medewerkers dat er voortdurend dierenleed en onthouding van zorg plaatsvindt bij de malafide hondenfokker in Eersel. Dit gebeurde zelfs met medewerking van twee dierenartsen. De NVWA is jaren op de hoogte geweest van deze misstanden, maar greep niet in.

Er werd op 12 december 2022 door House of Animals bij de NVWA een handhavingsverzoek ingediend met een ultimatum. In reactie hierop haalde de NVWA op 22 december 29 honden weg bij de horrorfokker. Daarna liet de NVWA aan House of Animals weten dat het handhavingsverzoek was toegewezen en dat er 29 honden in bewaring waren gesteld. House of Animals maakte hier bezwaar tegen en vroeg een voorlopige voorziening aan bij het CBb, voor het weghalen van álle honden. Tijdens de lopende procedures heeft de NVWA bij een herinspectie op 24 januari nog eens 435 honden in bewaring gesteld, maar 159 dieren bleven achter. Vandaag werd bekend dat het CBb de voorlopige voorziening waar House of Animals om vroeg heeft afgewezen. Het verzoek van de fokker om de eerste 29 weggehaalde honden terug te krijgen is ook afgewezen.

Karen Soeters van House of Animals: “Natuurlijk ben ik blij dat onze handhavingsverzoeken ervoor gezorgd hebben dat nu 464 honden in veiligheid zijn gebracht en de nodige medische zorg krijgen. Maar dat de 159 door de NVWA achtergelaten honden, waaronder 44 puppy's, aan hun lot worden overgelaten vind ik onverteerbaar. De fokker moet binnen 6 weken weg zijn van het terrein waar hij nu zit, maar hij heeft al aangegeven in België verder te willen gaan met fokken.”

House of Animals vreest dat de horrorfokker zijn activiteiten over de grens wil voorzetten, waarna hij uit het zicht zou kunnen verdwijnen en het lot van de honden zeer ongewis wordt. House of Animals begrijpt niet waarom de NVWA onvoldoende optreedt, terwijl de bewijzen tegen de horrorfokker zich opstapelen.

Karen Soeters: “Na 45 overtredingen, 12 inspecties en jarenlange bewezen verwaarlozing en mishandeling van dieren is verbetering absoluut geen optie meer. Ik vraag mij af of de NVWA wel eens van strafrecht heeft gehoord. Ze proberen alles op te lossen met bestuursrecht, waarmee je inzet op de verbetering van de situatie. Dat gebeurt hier niet. In eerdere gelijksoortige zaken werden eerst de verwaarloosde dieren in beslag genomen en niet lang daarna ook de gezonde."

Er is inderdaad geen enkel argument te bedenken waarom dat hier niet zou kunnen. Er loopt bij de politie ook nog een aangifte van House of Animals tegen Kwispel Enzo wegens dierenmishandeling en verwaarlozing. Die aangifte is nog in behandeling.

HEEFT DE NVWA WEL EENS VAN STRAFRECHT GEHOORD ... IN PLAATS VAN ALLES OP TE LOSSEN MET BESTUURSRECHT ...

DIT ZOU - HÉÉL EVENTUEEL DAN - EEN SITUATIE KUNNEN VERBETEREN ...

KAREN SOETERS VINDT DIT NA BEWEZEN JARENLANGE VERWAARLOZING VAN DIEREN: VOLKOMEN ONVERTEERBAAR...