• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Chopard X Mariah Carey

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

President Biden woont gebedsontbijt bij

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 2 februari 2023 - WASHINGTON - Terwijl Amerika in rep en roer is over dodelijke schietpartijen, massale illegale migratie, berichten over fraude en militaire missies in het buitenland, werd donderdag in aanwezigheid van de Amerikaanse president Joe Biden een gebedsontbijt gehouden op Capitol Hill, het kloppend hart van de Amerikaanse democratie.Er werd gebeden voor de president, vice-president en andere leiders in de regering en het Congres op een moment dat het land naar een richting zoekt. "Er bestaat een universele boodschap van hoop," zei Biden tegen de afgevaardigden, eraan toevoegend dat die zowel voor christenen als niet-christenen geldt.

Hij zei dat Amerika "extreem weer" heeft beleefd en de nasleep van de COVID-pandemie, met meer dan een miljoen doden. "Er bestaat veel geweld binnen onze gemeenschappen, waaronder Tyre Nichols," merkte hij op, verwijzend naar de fatale afranseling van een zwarte man door de politie vorige maand.

" Laten we in de aanloop naar het nieuwe jaar verder gaan met het verlenen van bijstand. Dat wordt verwacht. Zij hebben ons gekozen om elkaar als medemensen te helpen," zei Biden."Hoewel we diepgaande verschillen hebben, kunnen we de ziel van deze natie verlossen," voegde de president eraan toe. "We zijn allemaal gelijk geschapen naar het beeld van God."Biden zei dat hem geleerd is dat "we allemaal onvolmaakt zijn". Hij verwees naar de Bijbel en zei dat het moeilijk is het Bijbelse gebod "Heb uw naaste lief als uzelf" te vervullen. Dat is het moeilijkst, zei hij, nu het Amerikaanse Congres "meer dan ooit verdeeld is".Hij verkondigde eveneens dat "onze diversiteit onze kracht is." Hij zei dat hij het Witte Huis had opengesteld voor alle geloven en religies, een stap die misschien niet door iedereen wordt gesteund.

Het ontbijt werd gehouden in het bezoekerscentrum van het Capitool, waar de 450 stoelen vol zaten met leden van het Congres, overheidsfunctionarissen en anderen. Vanaf Dwight D. Eisenhower heeft elke Amerikaanse president een toespraak gehouden tijdens het ontbijt, dat de afgelopen jaren door duizenden mensen werd bijgewoond.

Decennialang werd het evenement geleid door de International Foundation, een christelijke organisatie. Dat veranderde echter nadat eerder deze maand de Freedom From Religion Foundation (FFRF) een door 30 groepen ondertekende brief stuurde naar het Witte Huis en leden van het Congres met het verzoek het evenement te boycotten vanwege vragen over de International Foundation. Nu wordt het evenement geleid door de National Prayer Breakfast Foundation, een nieuwe groep onder leiding van voormalige Congresleden.

Maar de co-voorzitter van de FFRF, Annie Laurie Gaylor, zei dat de voornaamste zorgen van haar stichting over het ontbijt blijven bestaan, ondanks de breuk met andere religieuze groeperingen. "Al tientallen jaren protesteert de FFRF tegen het feit dat het National Prayer Breakfast een quasi-gouvernementele bijeenkomst lijkt te zijn, die de president en het Congres onder druk zet om een vertoon van vroomheid te tonen dat de Verenigde Staten een christelijke natie is," schreef ze.

De bijeenkomsten van de Internationale Stichting zijn altijd gecentreerd rond "de persoon en de principes van Jezus, met een focus op het bidden voor leiders van onze natie en van over de hele wereld," bevestigde de woordvoerder van de groep, A. Larry Ross. Het was niet onmiddellijk duidelijk wanneer en of de FFRF ook zou protesteren tegen de Belofte van Trouw aan de Verenigde Staten, die vaak op scholen en elders wordt aangehaald.

Naast kritiek op de focus op de God van de Bijbel, werden de vorige gebedsontbijten in 2018 ook onder de loep genomen toen Maria Butina, een Russische medewerkster, schuldig pleitte aan samenzwering met als doel te infiltreren in conservatieve Amerikaanse politieke groeperingen om Russische belangen te bevorderen. Volgens rechtbankdocumenten woonde ze twee ontbijten bij in de hoop om informele contacten te leggen tussen Russische en Amerikaanse ambtenaren.

Er waren geen aanwijzingen dat de International Foundation op de hoogte was van Butina's inlichtingenwerk. Controversiële optredens van toenmalig president Donald J. Trump met kritiek op tegenstanders overschaduwden ook recente gebedsontbijten, volgens critici. Na kritiek te hebben gekregen, hield de International Foundation haar grotere evenement donderdag in een nabijgelegen hotel, waar de toespraak van Biden op afstand werd bekeken. "Welkom aan al die 1300," zei Biden, een verwijzing naar de grootte van de menigte bij het andere ontbijt. Hij grapte dat "we ze misschien moeten vragen" om naar Capitol Hill te komen, dat nog steeds lijdt onder de boze menigte die het gebouw twee jaar geleden aanviel.

Dat was de enige erkenning tijdens het openbare programma van de veranderingen achter de schermen. Het evenement is bedoeld om mensen over de partijgrenzen heen samen te brengen, en Biden zat naast House Speaker Kevin McCarthy, een Republikein uit Californië.De twee begonnen aan een stevige discussie over de vraag of de schuldlimiet moet worden verhoogd om wanbetaling te voorkomen.
"We hadden gisteren een goede vergadering," zei Biden over McCarthy, en hij voegde eraan toe dat ze elkaar met respect zouden behandelen.

Ook aanwezig was Kari Lake, de Republikeinse kandidaat voor gouverneur in Arizona, die weigerde haar aangekondigde nederlaag te erkennen en zei dat de race in november was vervalst. Biden, een Democraat, noemde het ontkennen van verkiezingen "een bedreiging voor de Amerikaanse democratie".

Biden citeerde de Bijbel en legde uit dat het noodzakelijk is "uw naaste lief te hebben als uzelf". "Dat is het moeilijkste, denk ik," zei hij.