• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Spanning over levering oorlogsvliegtuigen aan Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 maart 2023 - BOEDAPEST - Slowakije en Polen hebben bevestigd dat zij gevechtsvliegtuigen leveren aan het door oorlog verscheurde Oekraïne, ondanks waarschuwingen van Moskou dat hierdoor het gewapende conflict verder zal escaleren.

De aankondiging kwam terwijl Hongarije een cruciale stemming over de uitbreiding van het militaire bondgenootschap van de NAVO opnieuw uitstelde op een tijdstip dat het nauwe betrekkingen met Rusland onderhoudt. De Slowaakse premier zei dat zijn land meer dan een dozijn oorlogsvliegtuigen uit het Sovjettijdperk aan Oekraïne zou schenken, na een soortgelijke maatregel van Polen.

Premier Eduard Heger verklaarde dat de regering "unaniem heeft besloten" 13 MiG-29 vliegtuigen te leveren "en een deel van het KUB luchtverdedigingssysteem." Hij probeerde echter de kritiek te bagatelliseren en voegde eraan toe: "We hebben unaniem een besluit genomen geheel in overeenstemming met de grondwet." De stap kwam een dag nadat Polen had toegezegd vier MiG-29 gevechtsvliegtuigen te sturen waarvoor Oekraïense piloten zijn opgeleid. Het besluit van Slowakije en Polen om deze gevechtsvliegtuigen te leveren kwam ondanks waarschuwingen van Rusland dat het elk oorlogsvliegtuig zou vernietigen dat door zijn bondgenoten aan Oekraïne werd gegeven.

Hun acties verhoogden de spanningen binnen de Visegrad-groep, een politiek en cultureel verbond bestaande uit Slowakije, Polen, Tsjechië en Hongarije.Van de vier landen heeft Hongarije waarschijnlijk de nauwste banden met Rusland. Hongarije heeft echter geweigerd wapens te leveren aan Oekraïne en geeft de voorkeur aan een staakt-het-vuren en vredesbesprekingen.
Hongarije was ook tegen verschillende sancties tegen Moskou.

Naast Turkije is Hongarije de enige Europese NAVO-lidstaat die de uitbreiding van het militaire bondgenootschap met Finland en Zweden nog niet heeft goedgekeurd. Hongarijes belangrijkste regeringspartij Fidesz zei dat zij pas op 31 maart over de kwestie wilde stemmen nadat zij de goedkeuring meermaals had uitgesteld.

Sommige Hongaarse parlementsleden vroegen zich af of zij het verzoek van Zweden en Finland om lid te worden van de NAVO wel zouden steunen, waarbij zij verwezen naar wat zij "flagrante leugens" uit Stockholm en Helsinki noemen over de vermeende schendingen van de democratische waarden door Hongarije.

Ironisch genoeg kondigde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vrijdag aan dat zijn land zou instemmen met het lidmaatschap van Finland.

Naarmate het politieke getouwtrek voortduurt, neemt ook het bloedvergieten in Oekraïne toe. Bovendien heeft het Internationaal Strafhof arrestatiebevelen uitgevaardigd voor de Russische president Vladimir Poetin wegens vermeende oorlogsmisdaden.

Sinds Rusland in februari vorig jaar Oekraïne binnenviel, zijn er vermoedelijk honderdduizenden soldaten en burgers gedood of gewond geraakt, terwijl miljoenen mensen ontheemd raakten....