• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Biden maakt van Paaszondag een ‘Transgenderdag’

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 31 maart 2024 - WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden heeft paaszondag omgezet in een "Dag van de Zichtbaarheid voor Transgenders". Terwijl veel Amerikaanse christenen zich voorbereidden op de wederopstanding van Christus, zei Biden in plaats daarvan dat hij "alle Amerikanen wilde oproepen om samen met ons de levens en de stem van transgenders in onze natie op te heffen".

Het is van cruciaal belang, verklaarde hij, “om te werken aan het uitbannen van geweld en discriminatie op grond van genderidentiteit.”

In zijn proclamatie die door Worthy News&Newspartner De Couturekrant is gezien, zegt hij dat op 31 maart 2024 "we de buitengewone moed en bijdragen van transgender Amerikanen eren en de betrokkenheid van onze natie opnieuw bevestigen om een meer perfecte Unie te vormen - waar alle mensen gelijk zijn geschapen en gelijk worden behandeld gedurende hun hele leven."
Het was niet meteen duidelijk waarom hij Pasen koos als "Dag van de Zichtbaarheid voor Transgenders". In zijn proclamatie benadrukte Biden dat hij “er trots op is dat hij transgenderleiders in mijn regering heeft benoemd en een einde heeft gemaakt aan het verbod op transgender Amerikanen om openlijk in ons leger te dienen.”

Critici hebben geopperd dat de integratie van transgenders in het leger de discipline en kracht die het nodig heeft in tijden van oorlog en veiligheidsuitdagingen met de grote militaire machten China en Rusland zou kunnen ondermijnen. Biden maakte echter duidelijk dat hij “trots is op het feit dat mijn regering vanaf het begin voor gerechtigheid heeft gestaan en zich heeft ingezet om ervoor te zorgen dat de LHBTQI+-gemeenschap openlijk, in veiligheid, met waardigheid en respect kan leven.”

Hij voegde eraan toe dat hij ‘historische uitvoeringsbesluiten’ had ondertekend die hun ‘burgerrechtenbescherming op het gebied van huisvesting, werkgelegenheid, gezondheidszorg, onderwijs, het rechtssysteem en meer’ versterken.

Ook: “Ik ben er trots op dat ik de Respect for Marriage Act in wet heb omgezet, waardoor elke Amerikaan kan trouwen met de persoon van wie hij houdt. “

Transgender-Amerikanen, betoogde hij,"maken deel uit van de structuur van onze natie. Of ze nu hun gemeenschap dienen of in het leger werken, gezinnen opvoeden of bedrijven runnen, ze helpen Amerika bloeien. Ze verdienen en hebben recht op dezelfde rechten en vrijheden als iedere andere Amerikaan, inclusief de meest fundamentele vrijheid om hun ware zelf te zijn.”

Hij beschuldigde "extremisten" ervan honderden "haatdragende wetten" voor te stellen die zich richten op transgenderkinderen en hun families en deze angst aanjagen – leraren het zwijgen opleggen, boeken verbieden.

Hij zei dat ze “zelfs ouders, artsen en verpleegsters bedreigen met gevangenisstraf omdat ze ouders helpen bij de zorg voor hun kinderen. Deze wetsvoorstellen zijn een aanval op onze meest fundamentele Amerikaanse waarden: de vrijheid om jezelf te zijn, de vrijheid om je eigen beslissingen te nemen over de gezondheidszorg, en zelfs het recht om je eigen kind groot te brengen.”
Verschillende christelijke groeperingen en ouders hebben echter hun zorgen geuit over LHBTQI+-onderwijs op minderjarigenscholen.

“Het is geen verrassing dat het pesten en de discriminatie waarmee transgender Amerikanen worden geconfronteerd de geestelijke gezondheidscrisis van ons land verergert, waardoor de helft van de transgenderjongeren het afgelopen jaar zelfmoord heeft overwogen”, zei Biden. “Tegelijkertijd blijft een epidemie van geweld tegen transgendervrouwen en -meisjes, vooral vrouwen en gekleurde meisjes, te veel levens eisen. Laat ik duidelijk zijn: al deze aanvallen zijn on-Amerikaans en er moet een einde aan komen. Niemand zou moedig hoeven te zijn om zichzelf te zijn."

Daarnaast “werkt mijn regering aan het stoppen van het pesten en lastigvallen van transgenderkinderen en hun families. Het ministerie van Justitie heeft actie ondernomen om extreme en on-Amerikaanse staatswetten tegen te gaan die zich richten tegen transgenderjongeren en hun families, en het ministerie van Justitie werkt samen met veiligheisbeambten en gemeenschapsgroepen om haat en geweld te bestrijden”, voegde Biden eraan toe.

Hij drong er bij elke LHBTQI+ jongere in nood op aan om “988” te bellen en op “3” te drukken om te spreken met een hulpverlener die is opgeleid om hen te ondersteunen via “onze landelijke levenslijn voor zelfmoord en crisis.”

Biden zei: "We maken openbare diensten toegankelijker voor transgender Amerikanen, onder andere met meer inclusieve paspoorten en eenvoudiger toegang tot sociale uitkeringen." Er is nog veel meer te doen, legde hij uit. “Ik blijf het Congres oproepen om de Equality Act goed te keuren, om de bescherming van de burgerrechten voor alle LHBTQI+ Amerikanen te bekrachtigen.”

Biden's proclamatie komt een week nadat hij een wetsvoorstel voor $1,2 biljoen aan uitgaven heeft ondertekend, maar niet zonder spijt: het Witte Huis heeft zijn verontwaardiging geuit over een bepaling in de wetgeving die zijn Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zal verhinderen om Black Lives Matter of gay pride 'regenboog'-vlaggen te laten wapperen op buitenlandse ambassades.

"President Biden is van mening dat het ongepast was om misbruik te maken van het proces dat essentieel was om de overheidsdiensten open te houden door dit beleid gericht tegen LHBTQI+ Amerikanen op te nemen", aldus het Witte Huis.

Het verbod geldt voor alle gebouwen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en voor alle vlaggen, behalve een selectieve lijst met de Amerikaanse vlag en vlaggen van staten, stammen en territoria, federale agentschappen en de vlaggen ter ere van de krijgsgevangenen en vermisten uit de Vietnam-oorlog.

Het was één van de maatregelen die de Republikeinen wisten te bedingen in de enorme uitgavenwet om wat zij zien als een overheersende "woke" agenda van de regering Biden terug te draaien.