• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ouders schoolschutter Michigan gevangenisstraf 10 tot 15 jaar

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 10 april 2024 - PONTIAC, VS ( Jennifer en James Crumbley, wier zoon in 2021 vier mensen doodde in de dodelijkste schietpartij op een school in de geschiedenis van de Amerikaanse staat Michigan, krijgen elk maximaal 15 jaar gevangenisstraf voor onvrijwillige doodslag. Aanklagers hadden om minstens tien jaar gevraagd. Toch liet de veroordeling van dinsdag de mogelijkheid open voor een langere tijd na emotionele verklaringen in de rechtszaal van familieleden van de overledenen. Zij zijn de eerste ouders die strafrechtelijk verantwoordelijk worden gehouden voor een massale schietpartij op school gepleegd door hun kind in een tijd waarin de natie blijft worstelen met schietincidenten op campussen.

Op dinsdag sprak ieder van hen tijdens de hoorzitting voordat de rechter het vonnis uitsprak. "Ik sta hier vandaag niet om jullie om vergiffenis te vragen, omdat ik weet dat die misschien buiten bereik ligt, maar om mijn oprechte excuses aan te bieden voor de pijn die is veroorzaakt," zei Jennifer Crumbley in de rechtszaal, terwijl ze zich richtte tot de familieleden van de leerlingen die waren gedood. James Crumbley verontschuldigde zich ook. "Ik kan niet uitdrukken hoe graag ik had geweten wat er met hem aan de hand was of wat er ging gebeuren, want ik zou absoluut een heleboel dingen anders hebben gedaan," zei hij.

Toch hebben hun opmerkingen weinig geholpen om de straffen te verminderen, waarbij Oakland County Circuit Court rechter Cheryl Matthews tegen de families van de slachtoffers zei dat ze hun pijn nooit zou kunnen begrijpen. De rechter verzekerde hen echter dat ze "zag wat jullie zagen en hoorde wat jullie hoorden" tijdens beide rechtszaken. In een baanbrekende rechtszaak bevonden juryleden eerder dit jaar in afzonderlijke rechtszaken elke ouder van de schutter Ethan Crumbley schuldig aan onvrijwillige doodslag. Rechter Matthews zei dat de straf van 10 tot 15 jaar "als afschrikmiddel" diende en een weerspiegeling was van het falen van de ouders om de aanval te stoppen.

"Van hen [ouders] wordt niet verwacht dat ze helderziend zijn. Maar deze veroordelingen gaan niet over slecht ouderschap. Het gaat om daden die een op hol geslagen trein hadden kunnen stoppen," vertelde ze de rechtbank. "Die gelegenheid kwam steeds weer terug, werd dringender en dringender en werd genegeerd."

De Crumbleys komen in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating nadat ze tien jaar in de gevangenis hebben gezeten, maar ze kunnen niet langer dan 15 jaar vastgehouden worden als voorwaardelijke vrijlating wordt geweigerd, zeiden experts.

Aanklagers hebben geclaimd dat het paar duidelijke signalen had genegeerd dat de geestelijke gezondheid van hun zoon achteruit was gegaan. Ze merkten ook op dat de ouders het pistool hadden gekocht dat Ethan Crumbley gebruikte bij de aanval in 2021. Hun zoon was 15 toen hij vier studenten doodde met een semi-automatisch pistool op de Oxford High School in Oxford, Michigan.

Zeven anderen raakten gewond bij de schietpartij op 30 november 2021. Hij zit nu levenslang uit zonder voorwaardelijke vrijlating. De advocaat van James Crumbley, Mariell Lehman, zei dat er geen bewijs was dat de vader van Ethan Crumbley op de hoogte was van de plannen van zijn zoon. De advocaten van de verdediging voerden ook aan dat er geen wettelijk precedent was voor deze zaak en dat het "ongepast" was om de ouders verantwoordelijk te houden voor elke persoon die hun zoon doodde.

De aanklagers en de rechter waren het daar niet mee eens. Op de dag van de schietpartij onderbraken de Crumbley's een schoolvergadering door een verontrustende tekening die hun zoon had gemaakt en kozen ervoor om naar hun werk te gaan en hem niet mee naar huis te nemen, aldus de onderzoekers.

Schoolpersoneel stuurde hem later terug naar de klas zonder zijn rugzak te controleren, waarin het pistool zat dat zijn ouders hadden gekocht. In een onafhankelijk onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd, werd melding gemaakt van meerdere fouten van het schoolsysteem, waaronder de beslissing om Ethan terug te laten keren naar de klas. Als reactie hierop heeft het schooldistrict beloofd om zijn praktijken en beleid te herzien en te verbeteren.

Toch komen deze maatregelen te laat voor degenen die nog steeds rouwen om de jonge slachtoffers, waaronder de ouders van de dode leerlingen, die allemaal jonger waren dan 17 jaar.Nicole Beausoleil, de moeder van Madisyn Baldwin, herinnerde zich de lach, glimlach, intelligentie en creativiteit van haar dochter voordat ze haar commentaar op de Crumbleys richtte.

"Toen je wist dat het pistool weg was, belde je de politie, wetende dat het je zoon was die het had meegenomen. Ik liet familie naar elk ziekenhuis bellen om te beschrijven hoe (Madisyn) eruit zag," vertelde Beausoleil aan de rechtbank.

De vader van Justin Shilling, Craig, sprak over de "pijn, woede, hartzeer, spijt, angst, stress" waarmee hij elke dag leeft. Craig Shilling, vader van Justin Shilling, zei tegen de beklaagden: "Het bloed van onze kinderen kleeft aan jullie handen".

En: "Letterlijk elk aspect van mijn leven is beïnvloed door deze tragedie," zei hij, terwijl hij een zwarte hoodie droeg met een foto van zijn lachende zoon. "Het bloed van onze kinderen kleeft aan jullie handen", zei hij tegen de verdachten.

Justins moeder, Jill Soave, zei dat de tragedie volledig had kunnen worden voorkomen. "Als ze maar iets hadden gedaan, edelachtbare, wat dan ook, waardoor de loop van de gebeurtenissen op 30 november zou zijn veranderd, dan zouden onze vier engelen hier vandaag zijn," zei ze. "Het is rampzalig en hartverscheurend dat het er niet op lijkt dat één van jullie je zoon koesterde of zelfs maar wilde. Maar ik wilde en koesterde de mijne van ganser harte," voegde Soave eraan toe. "Jullie hebben jullie zoon in de steek gelaten, en jullie hebben ons allemaal in de steek gelaten."

Reina St. Juliana, wiens zus Hana 14 jaar oud was toen ze werd vermoord, herinnerde zich dat haar "10-jarige broertje moest leren hoe hij een grafrede voor zijn zus moest schrijven voordat hij zelfs maar had geleerd hoe hij een opstel moest schrijven".

De vader van Justin Shilling, Craig, sprak over de "pijn, woede, hartzeer, spijt, angst, stress" waarmee hij elke dag leeft.

Craig Shilling, vader van Justin Shilling, zei tegen de beklaagden: "Het bloed van onze kinderen kleeft aan jullie handen". En: "Letterlijk elk aspect van mijn leven is beïnvloed door deze tragedie," zei hij, terwijl hij een zwarte hoodie droeg met een foto van zijn lachende zoon. "Het bloed van onze kinderen kleeft aan jullie handen", zei hij tegen de verdachten.

Justins moeder, Jill Soave, zei dat de tragedie volledig had kunnen worden voorkomen. "Als ze maar iets hadden gedaan, edelachtbare, wat dan ook, waardoor de loop van de gebeurtenissen op 30 november zou zijn veranderd, dan zouden onze vier engelen hier vandaag zijn," zei ze.

"Het is rampzalig en hartverscheurend dat het er niet op lijkt dat één van jullie je zoon koesterde of zelfs maar wilde. Maar ik wilde en koesterde de mijne van ganser harte," voegde Soave eraan toe. "Jullie hebben jullie zoon in de steek gelaten, en jullie hebben ons allemaal in de steek gelaten."

Reina St. Juliana, wiens zus Hana 14 jaar oud was toen ze werd vermoord, herinnerde zich dat haar "10-jarige broertje moest leren hoe hij een grafrede voor zijn zus moest schrijven voordat hij zelfs maar had geleerd hoe hij een opstel moest schrijven".

CRAIG SHILLING, DE VADER VAN JUSTIN SHILLING, REAGEERDE DIEP-VERDRIETIG IN DE RECHTBANK IN OAKLAND ...

"HET BLOED VAN ONZE KINDEREN KLEEFT AAN JULLIE HANDEN," ZEI HIJ TEGEN DE VERDACHTEN ...