• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Patta wint hoogste mode-onderscheiding: de Grand Seigneur

  Woensdag 10 april 2024 is tijdens het ledenevent van brancheorganisatie Modint de hoogste mode onderscheiding van de textiel- en kledingindustrie uitgereikt: de Grand Seigneur. In de bakermat van textiel: het Textielmuseum in Tilburg ontvingen Edson Sabajo en Guillaume Schmidt de onderscheiding. Zij zijn de initiatiefnemers én leiders van het uitzonderlijke streetwear merk Patta. Een merk met een sterke internationale visie en groot bereik. Het heeft even geduurd voor er een nieuwe naam kon worden toegevoegd aan de lange reeks van Grand Seigneur-winnaars, maar wat een mooi toeval: 2024 is ook het jaar dat Patta een twintigjarig jubileum mag vieren.

Terug naar 2004 waarin twee jongemannen uit de Amsterdamse hiphop-scene hun internationale zoektocht naar de juiste muziekplaten én felbegeerde sneakers bundelen tot een klein cult-merk. Edson en Guillaume noemen hun merk Patta, Surinaams voor schoen, maar de schrijfwijze is opvallend doordat er een extra T aan toegevoegd wordt. In 2004 een klein merk en een kleine winkel, nu een bedrijf met circa 90 medewerkers met ook vestigingen in Londen en Milaan en een internationale E-commerce van een omvangrijke kleding-, accessoire- en schoenencollectie.

Maar Patta is vooral een bedrijf en merk dat verder gaat dan mode en verkoop. “Niet alleen nemen, maar ook teruggeven” is geen loze slogan bij Patta. Een belangrijk thema luidt: “OUT OF LOVE AND NECESSITY RATHER THAN PROFIT AND NOVELTY”. Dat blijkt uit diverse initiatieven die niet primair gericht zijn op verkoop en producten. Er is een running team, een cycling team en een Patta Foundation gericht op educatie van jongeren.

Patta werkt samen met Nike, Dazed Media, FC Barcelona, Tommy Hilfiger, maar ook met Marshall headphones & sound systems of schoenenlabel Mephisto. En nog een lange lijst met voor hun belangrijke namen. Ze creëren diverse communities, maar vergeten daarbij nooit om de zwarte gemeenschap met alle respect te eren en aan diversiteit te werken. En bij al deze uitingen en initiatieven weet Patta een sterke eigen en geliefde identiteit uit te dragen, ook zeker in visueel opzicht.

John de Greef, jurylid Grand Seigneur zegt: “De jury is zeer onder de indruk van de eigenheid en de het verantwoordelijkheidsgevoel van Patta. Hoe de verkoop van streetwear en sneakers méér kan zijn dan de handel in mode.“

De Grand Seigneur is de belangrijkste onderscheiding binnen de modebranche in Nederland. Met de overhandiging van de bijbehorende sculptuur - vervaardigd door beeldend kunstenares Wendela Gevers Deynoot - werd de modeprijs uitgereikt aan Patta.

De modeprijs bestaat sinds 1984 en werd 30 keer uitgereikt, onder meer aan Iris van Herpen, Jan Jansen, Lidewij Edelkoort, Viktor & Rolf, Jan Taminiau, G-Star, Marlies Dekkers en Fiona Hering.

Modint vertegenwoordigt de Nederlandse textiel- en kledingindustrie. Als ondernemersorganisatie ondersteunt zij haar leden bij de dagelijkse bedrijfsvoering en groei van hun bedrijf. Modint voorziet leden van kennis en advies, bevordert samenwerking in de hele waardeketen en behartigt de belangen met lobby in Den Haag en Brussel.

Met een sterk netwerk van ruim 400 aangesloten bedrijven bouwt Modint aan een textiel toekomst die ons land trots maakt.

PATTA ONVING DE HOOGSTE MODEONDERSCHEIDING: DE GRAND SEIGNEUR ...

JURYLID JOHN DE GREEF: HOE DE VERKOOP VAN STREETWEAR EN SNEAKERS MÉÉR KAN ZIJN DAN HANDEL ...