• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

ZID Theater Festival Presenteert Grensverleggend Divers Talent

  ZID Theater presenteert het programma voor het ExploreZ Festival 2024: Een boeiende mix van grensverleggende uitvoeringen en diverse perspectieven. Vol energie en talent. Met trots kondigt ZID Theater het programma aan voor de negende editie van het ExploreZ Festival. Dit multidisciplinaire en internationale festival vindt plaats van 7 tot en met 18 mei 2024 op verschillende locaties in Amsterdam.

Het belooft een inspirerende mix te worden van lokaal en internationaal talent, onder het thema 'Change/Verandering'. Bezoekers zullen tijdens dit (inter)nationale festival kunnen genieten van grensverleggende voorstellingen op het gebied van theater, muziek, dans, workshops en artist talks.

Dit jaar staat het ExploreZ Festival in het teken van 'Verandering/Change', een thema dat de dynamiek van onze snel veranderende wereld weerspiegelt. Het festival zal diverse producties presenteren die dit thema vanuit verschillende perspectieven benaderen, zoals klimaatverandering, genderverhoudingen en sociale, politieke en technologische ontwikkelingen. Gedurende de 12 dagen van het festival, bekend om zijn inclusieve karakter, biedt het een platform aan internationale makers die persoonlijk betrokken zijn bij en de noodzaak voelen om in dialoog te gaan over actuele kwesties.

Het programma van 2024 omvat tien voorstellingen uit Nederland, Italië, Duitsland, Brazilië en Kroatië. Naast de voorstellingen biedt het festival een randprogramma voor verdere verdieping, interactie en dialoog.

Een aanbeveling van ZID: WATER. Het festival staat in het teken van de première en uitvoeringen van WATER, een productie van ZID Theater ontwikkeld in samenwerking met het Europese project Green E.Th.I.Cs. WATER omvat een voorstelling, installatie, interactief gedeelte en theatraal diner over klimaatverandering. Deze voorstelling biedt een organische benadering van de uitdagingen van klimaatverandering en nodigt bezoekers uit om na te denken over hun persoonlijke betrokkenheid en mogelijke acties.

Voorpremière: 11 mei, Buurtwerkplaats Noorderhof,Amsterdam
Première: 17 mei, Theater Centrale OBA, Amsterdam
Voorstelling & afterparty: 18 mei, ZID Theater

Op 8 mei tijdens de openingsavond van het festival vindt de Nederlandse première plaats van Proud to be Roma - Ethnic Coming Out, een voorstelling van activiste, theatermaker en danseres Ivana Nikolić. Samen met haar groep geeft zij een positieve stem aan jonge makers met een Roma- en Sinti-achtergrond uit diverse Europese landen. Deze makers zijn trots op hun culturele identiteit, maar uit angst voor discriminatie en vooroordelen verbergen velen van hen hun afkomst. Een onderwerp dat met name na 4 en 5 mei, en in onze huidige samenleving, relevanter is dan ooit en meer aandacht verdient.

Datum: 8 mei, Podium Mozaïek, Amsterdam

Het volledige programma van het ExploreZ Festival 2024 en meer informatie over de voorstellingen is te vinden op de website van het festival.

DE NEDERLANDSE PREMIÉRE VAN PROUD TO BE ROMA...

FOTO: MARIA MORALES