• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hongarije waarschuwt NAVO voor uitbreiding oorlog

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 april 2024 - BOEDAPEST/NOORDWIJK – Hongarije heeft donderdag de plannen voor een militaire alliantiemissie van de NAVO in Oekraïne veroordeeld en gezegd dat dit binnen zes maanden tot een bredere oorlog zou kunnen leiden. De kabinetschef van de Hongaarse premier Viktor Orbán, Gergely Gulyás, zei:“De oorlogskoorts heeft zich verspreid naar de NAVO en haar commandanten.” Hij zei dat plannen voor een officiële missie in Oekraïne een “afwijking” markeerden van de voorheen niet-actieve rol van de NAVO in het conflict, hoewel Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant al berichtte over troepen ter plaatse.

“We bevinden ons in een zeer gevaarlijke periode. De komende zes maanden zijn cruciaal om te bepalen of de wereld zich richting oorlog of vrede beweegt”, voegde Gulyás eraan toe in een verklaring verkregen door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.Hongarije, dat in 1999 tot de NAVO toetrad, maakt zich zorgen over “het huidige internationale militair-politieke klimaat en de verontrustende mars van Europa richting conflict”, benadrukte hij.

Gulyás zei dat de Hongaarse regering zich voorbereidt op de gevolgen van een langdurig conflict. Hongarije heeft geweigerd wapens naar Oekraïne te sturen om het land te helpen in de strijd tegen het binnenvallende Russische leger.In plaats daarvan heeft Orbán vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland voorgesteld om een oorlog te beëindigen waarin honderdduizenden mensen zijn gedood en gewond. De waarschuwing uit Hongarije kwam te midden van steeds meer signalen dat West-Europese landen zich voorbereiden op een bredere oorlog tegen Rusland.
Eén van de landen die hun militaire bewustzijn opvoeren is Nederland, waar de realiteit op de grond een uitdaging vormt voor de liberale vredesattitudes van weleer.

Ongeveer 200.000 17-jarigen in Nederland ontvangen 'de papieren met de oproep’ waarin staat dat ze nu in aanmerking komen voor militaire dienst’, mocht dat nodig zijn. De actieve militaire dienst werd in 1997 afgeschaft en sindsdien kregen tieners in het jaar waarin ze 17 werden een brief met de mededeling dat ze waren toegevoegd aan het militaire dienstregister.

Ze kunnen dan op elk moment worden opgeroepen als Nederland vóór hun 45ste jaar oorlog voert met een ander land. Dit jaar waarschuwt de brief jongeren ook voor de mogelijkheid van ‘een carrière’ in het leger via een zogenaamd ‘dienstjaar’.

“Het dienstjaar is een kans om als volwaardig lid van het leger aan de slag te gaan. Rekruten krijgen een training van tien weken en een volledig salaris aangeboden”, meldde minister van Defensie Kajsa Ollongren tegen de jongeren.

Een dienstjaar kan plaatsvinden na de middelbare school of tijdens een sabbatical van het werk. Ongeveer 221 mensen hebben zich aangemeld voor het eerste dienstjaar, dat in september 2023 begon, zeiden functionarissen.

Het ministerie mikt op 1.000 rekruten voor de komende periode, aangezien er volgens het ministerie van Defensie jaarlijks ongeveer 5.000 defensiebanen wachten om ingevuld te worden.

Dit jaar zal ook de Nederlandse prinses Ariana de brief ontvangen, net als haar zussen vóór haar, zo hebben de autoriteiten verklaard. Maar het was niet duidelijk of de prinses militaire dienst zou vervullen.

“Het is een kans voor jonge mensen om vaardigheden te leren en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en voor het leger om personeelstekorten te bestrijden”, claimde een woordvoerder van Defensie. “De rekruten leren de organisatie kennen en als ze dat willen, kunnen ze hun carrière bij de krijgsmacht voortzetten. Zo niet, dan worden ze ambassadeurs in de samenleving. Het is een manier om de band tussen het leger en de samenleving te versterken”, voegde hij eraan toe.

Toch maken oudere Nederlanders zich nog steeds zorgen over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. “Dit is niet alleen een uitnodiging voor een carrière. Dit bereidt jonge mensen voor op oorlog”, zei Aafje van Kampen, een 82-jarige schilderkunstenaar, op een winderige dag in de Nederlandse badplaats Noordwijk.

Terug naar Boedapest - daar hoopt de regering dat de oorlog in buurland Oekraïne niet nog verder uitbreidt naar Europa, maar het lijkt erop dat de tijd dringt.