• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Amerikaanse ster OJ Simpson stierf aan kanker na turbulent leven

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 april 2024 - LOS ANGELES, VS – De American football-ster en acteur O.J. Simpson, die werd vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw en haar partner in het criminele ‘proces van de eeuw’, is op 76-jarige leeftijd aan kanker overleden, bevestigde zijn familie donderdag. Simpson werd in 1995 door een jury in Los Angeles vrijgesproken in een rechtszaak die wereldwijd werd gevolgd, ook in voormalige communistische landen die hun rechtssystemen hervormden.

De rechtszaak, die werd gezien als een gebarsten spiegel voor zwart en blank Amerika, veranderde de loop van zijn leven. In 1997 werd hij in een civiele procedure door de families van de slachtoffers aansprakelijk gesteld voor de dood van Nicole Brown Simpson en Ronald L. Goldman en werd hem bevolen 33,5 miljoen dollar aan schadevergoeding te betalen. Hij betaalde een klein deel van de schuld, verhuisde naar Florida en het koste hem de nodige moiete om zijn leven opnieuw op te bouwen, zijn kinderen groot te brengen en uit de problemen te blijven.

In 2006 verkocht hij een boekmanuscript met de titel ‘If I Did It’ en een toekomstig tv-interview, waarin hij een ‘hypothetisch’ verslag gaf van de moorden die hij altijd had ontkend. De publieke verontwaardiging maakte een einde aan beide projecten, maar de familie van Goldman verzekerde zich van de boekrechten, voegde materiaal toe dat Simpson schuld toeschreef en liet het publiceren.

In 2007 werd hij gearresteerd nadat hij en andere mannen een hotelkamer in Las Vegas van een aantal dealers van sportmemorabilia waren binnengevallen en een schat aan verzamelobjecten hadden meegenomen. Hij beweerde dat de spullen van hem waren gestolen, maar een jury oordeelde hem in 2008 schuldig aan twaalf aanklachten, waaronder gewapende overvallen en ontvoering. Simpson werd in 1995 door een jury in Los Angeles vrijgesproken in een rechtszaak die wereldwijd werd gevolgd, ook in voormalige communistische landen die hun rechtssystemen hervormden.

De rechtszaak, die werd gezien als een gebarsten spiegel voor zwart en blank Amerika, veranderde de loop van zijn leven. Hij beweerde dat de spullen van hem gestolen waren, maar een jury bevond hem in 2008 schuldig aan 12 aanklachten, waaronder gewapende overval en ontvoering.

Het proces trok slechts een klein aantal verslaggevers en toeschouwers, een enorme afknapper ten opzichte van de menigte die ooit een man toejuichte die ze toen als een Amerikaanse held beschouwden. Hij werd veroordeeld tot negen tot 33 jaar gevangenisstraf in een staatsgevangenis in Nevada. Hij zat de minimumtermijn uit en werd in 2017 vrijgelaten.

De voormalige running back van Buffalo Bills werd in 1985 opgenomen in de Pro Football Hall of Fame en hij werd nooit uit de Hall verwijderd, hoewel hij na zijn introductie met ernstige juridische problemen te maken kreeg.

De buste van Simpson bevindt zich nog steeds in Canton, Ohio, "omdat de Hall of Fame onder geen enkele omstandigheid een speler zal verwijderen", aldus sportcommentatoren.

De afgelopen jaren sprak hij over zijn christelijk geloof en zei dat het een bron van genezing en vergeving was.

Simpson zei dat zijn ‘hernieuwde geloof’ hem hielp omgaan met het trauma van zijn proces en het verlies van zijn ex-vrouw en vriend. Het was onduidelijk of hij een wedergeboren christen was of christelijke tradities volgde.

"Ik was altijd een goede kerel, maar ik had een betere christen kunnen zijn, en ik doe mijn best om te veranderen en een betere christen te worden", zei hij over zijn tijd in de gevangenis in een interview in 2017.

OJ SIMPSON - ZEI HIER IN 2024 - DAT HIJ ZIJN BEST WILDE DOEN OM EEN BETERE CHRISTEN TE WORDEN ...

HIJ STIERF KORT DAAROP 76 JAAR OUD AAN KANKER ...