• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Jongereneditie Books on Tour in Poppodium Fluor in Amersfoort

booksontourOp donderdag 16 mei organiseren De Vrije Uitgevers en de Nacht van de Literatuur samen met Bibliotheek Eemland een speciale jongereneditie van het literair-culturele programma Books on Tour. In het Amersfoortse poppodium Fluor ontvangt presentator Diederik Samwel de auteurs Alex Boogers en Koen Caris en verzorgt dichter en spoken word artiest Zoophis een optreden. De toegangsprijs voor jongeren, studenten en scholieren bedraagt vijf euro.

Met als thema “Tegenslag en veerkracht” gaan Boogers en Caris in op de moeilijkheden die hun romanpersonages proberen te overwinnen. Als extra programmaonderdeel spelen studenten van de Theater Vooropleiding Amersfoort een sleutelscène uit Stenen eten, Caris’ debuutroman.


In de boeken van Boogers en Caris zit het de hoofdpersonen niet bepaald mee. Of ze nu overhoop liggen met hun ouders, ongelukkig zijn in de liefde, gepest worden op school of te maken krijgen met zelfmoord in hun directe omgeving. In de Grote Zaal van Fluor vertellen beide auteurs over hun werk, inspiratie, drijfveren en ambities. Hoe verplaatsen ze zich in hun personages? Hoe verliep hun eigen jeugd? Samwel gaat er met zijn gasten over in gesprek waarbij het publiek alle gelegenheid krijgt om vragen te stellen.

Vanaf zijn debuut Het boek Estee in 1999 publiceerde Alex Boogers (53) vijftien romans, non-fictie boeken en essays. Terugkerend motief is dat zijn (anti-)helden zich onder lastige en soms extreme omstandigheden staande proberen te houden. Of dat nu een buschauffeur is die zichzelf door zijn hoofd dreigt te schieten (Lijn 56 uit 2006) of een meisje dat zich naar de wereldtitel in het thaiboksen vecht (Het sterkste meisje van de wereld, 2007).

Met de roman Alleen met de goden won Boogers in 2016 de Boekhandelsprijs en haalde hij de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Vorig jaar verscheen Boogers laatste roman Wij zijn van diamant. Begin dit jaar bracht hij De schrijver als samoerai uit, waarin hij terugkijkt op 25 jaar schrijverschap.


Toneelschrijver en scenarist Koen Caris debuteerde in 2021 als romanschrijver met Stenen Eten, waarvoor hij een jaar later de Hebban Debutantenprijs ontving. Daarnaast stond hij ermee op de shortlist voor het Beste Jongerenboek van 2022. In de roman  beschrijft Caris de wereld van middelbare scholieren tijdens hun eindexamenjaar. Het dorp van hoofdpersoon Ben raakt volledig in de greep van een reeks zelfmoorden onder jongeren. Voor Ben is dat extra confronterend omdat zijn oudere zuster een paar jaar eerder zelf een einde aan haar leven maakte.

Bij Books on Tour wordt een van de sleutelscènes uit Stenen eten nagespeeld onder het motto Schrijvers op de Planken, een serie avonden die de afgelopen jaren met succes werd geïntroduceerd tijdens de Nacht van de Literatuur. Onder regie van Jori Hermsen kruipen twee studenten van de Theater Vooropleiding Amersfoort in de huid van Caris’ romanpersonages. De scène is geschreven door Sander Koridon, student van de opleiding ‘writing for performance’ aan de HKU.

Spoken word van Zoophis
Daarnaast draagt de Amersfoortse dichter en spoken word-artiest Zoophis voor uit eigen werk. Zoophis (Sophia Jessurun) is audiovisueel kunstenaar en performer die vanuit individuele ervaringen gedichten met een grote beeldende zeggingskracht brengt.

Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers, Amersfoort. Deze editie is een samenwerking met de Nacht van de Literatuur en Bibliotheek Eemland.

De organisatoren bieden een gevarieerd programma rond literaire fictie en non-fictie, kunst en muziek. Dat gebeurt op locaties buiten de Randstad waarbij behalve landelijk bekende ook lokale auteurs, dichters en artiesten een podium krijgen.

Eerdere edities van Books on Tour waren gewijd aan onder meer Nederlands-Indië, Suriname, Depressies en Creativiteit, Vriendschap, Nieuwkomers, Familie en Identiteit en Orde of Chaos in de Samenleving en vonden plaats in Amersfoort, Breda, Eindhoven en Waalre.

Books on Tour: Tegenslag en Veerkracht vindt plaats 16 mei 2024 om 19.30 - 21:30 uur in Fluor, Grote Zaal - Oude Fabriekstraat 20 - 3812 NR Amersfoort