• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Oekraïne viert Pasen temidden van hevige gevechten

oorlog1WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 5 mei 2024 - KIEV/BOEDAPEST – Oekraïense Grieks-katholieken en anderen vieren Paaszondag te midden van berichten over zware gevechten terwijl Russische troepen verder oprukten in Oost-Oekraïne. Zondag was het de derde Pasen in Oekraïne sinds Rusland het land in februari 2022 binnenviel.
Kerkgangers die Pasen vieren volgens de Juliaanse kalender kwamen in heel Oekraïne bijeen om de wederopstanding van Christus te vieren te midden van verwoesting en dood.
Terwijl de oorlog tegen Rusland zijn derde jaar ingaat, stellen mensen hun vertrouwen in de hoop die uitgaat van het evangelie, ook in Kiev, waar orthodoxe gelovigen massaal naar de Sint-Volodymyrkathedraal gingen.

Elders ontvingen Oekraïense soldaten de zegen voor Pasen, het moment waarop velen op het slagveld zullen vechten tegen oprukkende Russische troepen.
In de St. Volodymyr-kathedraal in Kiev ontvingen velen zegeningen en baden voor vrede nadat honderdduizenden mensen waren omgekomen en gewond raakten in de aanhoudende oorlog.

Hun gevoelens worden gedeeld door de Oekraïense Grieks-katholieken, die deze zondag ook Pasen vieren. Het hoofd van de vijf miljoen leden tellende Grieks-Katholieke Kerk in Oekraïne, aartsbisschop Sviatoslav Shevchuk, zegt dat “elke dag waarschijnlijk 200 Oekraïners worden gedood.” “Als een jonge weduwe huilt bij het graf van haar man die in deze situatie in de frontlinie is omgekomen, kunnen we ons afvragen: waar is God? En die vraag is een zeer belangrijke en diepgaande religieuze vraag”, vertelde hij bij Eternal Word Television Network (EWTN).

'Maar God is met ons', merkte hij op. “Jezus Christus is vandaag de dag [in zekere zin] het gekruisigde lichaam van Oekraïne. En Hij is verbnden met de wonden van de eenvoudige mensen”, benadrukte de aartsbisschop.

En de kerkleider maakte duidelijk dat terwijl Pasen de opstanding van Christus uit de dood viert, dezelfde Heer het lijden van mensen in oorlog begrijpt. “Heel vaak als ik ziekenhuizen bezoek en ik die jonge soldaten zie, jonge burgers met amputaties, we hebben nu 1.500 amputaties in Oekraïne, had ik het gevoel: ‘Heer, die wonden zijn van u’.”

En er werden nog meer verwondingen en amputaties verwacht toen Oekraïne zijn derde paasdag in oorlog vierde, waar Rusland een spervuur van drones lanceerde in het oosten van Oekraïne, waarbij meer dan een dozijn mensen gewond raakten.

Moskou beweerde ook dat zijn troepen de controle hadden overgenomen over het dorp Ocheretyne, het toneel van zware gevechten. De Oekraïense luchtmacht zei dat Rusland van de ene op de andere dag 24 Shahed-drones had gelanceerd, waarvan er 23 werden neergeschoten.

Maar in Kiev spraken mensen de hoop uit en baden dat de gevechten zouden stoppen en dat de vrede zou terugkeren in dit door oorlog verscheurde, geschokte land.