• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Gevangenis Algerijnse predikant om ‘ongeoorloofde aanbidding’

predikerWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 mei 2024 - ALGIERS – Christenen in Algerije hebben opgeroepen tot gebed nadat een hof van beroep een prominente predikant tot een jaar gevangenisstraf had veroordeeld in verband met het organiseren van ‘ongeoorloofde aanbidding’ in de islamitische natie. Pastor Youssef Ourahmane, vice-president van de vereniging Église Protestante d’Algérie (EPA) van zo’n 45 protestantse kerken, kreeg ook een boete van ongeveer $735 in lokale valuta, aldus waarnemers van het proces.
De aanklachten zijn gebaseerd op twee artikelen van de verordening uit 2006 die de niet-islamitische eredienst regelt. Het hof van beroep voegde een extra zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf toe,” verklaarde de belangenorganisatie Middle East Concern (MEC).

De gevangenisstraf is opgeschort in afwachting van een nieuw beroep bij het Hooggerechtshof, vertelden christenen aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. “Pastor Ourahmane werd niet op de hoogte gebracht van de oorspronkelijke hoorzitting of uitspraak van de rechtbank, die twee jaar gevangenisstraf en een boete tot half september 2023 bevatte”, aldus MEC. “Een vonnis in hoger beroep, aangekondigd op 27 november [vorig jaar], verminderde de straf tot een jaar gevangenisstraf. Het huidige beroep werd op 23 april 2024 behandeld”, voegde MEC eraan toe, maar details over het beroep kwamen zojuist naar voren.

Het strafrechtelijk onderzoek tegen de predikant begon in maart 2023 toen verschillende christelijke gezinnen onder zijn toezicht drie dagen vakantie doorbrachten in een kerkgebouw, lieten de Christenen weten.

De kleine kerk op het terrein was blijkbaar in 2019 verzegeld op bevel van de gouverneur van de provincie, zeiden Christenen.

Het juridische getouwtrek begon op een moment dat pastor Ourahmane toezicht houdt op kerken en bijbelscholen in verschillende delen van het land, naast zijn taak als vicevoorzitter van de EPA.

Christenen zeiden dat de mogelijke gevangenisstraf voor de predikant een escalatie markeert van een door de overheid gesteunde campagne om “protestantse kerken te sluiten” en leiders lastig te vallen in 2017. “Slechts een handvol kerken is nog open. Verschillende christenen, vooral kerkleiders, zijn via verschillende aanklachten met rechtszaken geconfronteerd”, voegde MEC eraan toe.

In commentaren gedeeld met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant moedigden christenen in Algerije aan om te bidden “dat pastor Youssef en zijn familie de troost van de Vader zullen ervaren.”

Ze drongen ook aan op gebeden voor andere kerken, leiders die geconfronteerd worden met “steeds grotere uitdagingen” en voor “individuele christenen” en voor het stoppen van de regeringscampagne tegen de Kerk en christenen”, aangezien christelijke vluchtelingen “in vrede en vrijheid willen leven”.

De belangenorganisatie Open Doors suggereerde dat de meeste Algerijnse christenen bekeerlingen zijn van de islam”, wat de te verwachte problemen nog vergroot. “Ze worden in hun dagelijks leven geconfronteerd met intimidatie en discriminatie, en hun families en gemeenschap proberen hen misschien te dwingen zich aan de islamitische normen en praktijken te blijven houden. Ze worden ook geconfronteerd met druk – van zowel de regering als de omliggende gemeenschappen – om hun geloof in Christus op te geven en terug te keren naar de islam. Velen kiezen ervoor hun geloof geheim te houden”, aldus Open Doors.

Het heeft Algerije op de 15e plaats geplaatst op de jaarlijkse World Watch List van 50 landen waar volgens Open Doors gelovigen het meest worden vervolgd.