• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Slowaakse premier neergeschoten vlakbij Bratislava

premierDe Slowaakse premier Robert Fico is neergeschoten en gewond geraakt bij een vermoedelijke geplande moordaanslag vlakbij de hoofdstad Bratislava. De motieven van de schutter waren niet meteen duidelijk, maar de aanval komt na een periode van politieke onrust in het Oost-Europese land. Op beelden was te zien hoe een schutter tegen de grond werd gedrukt nadat hij blijkbaar de Slowaakse populistische premier Robert Fico had neergeschoten. Verschillende omstanders en bewakers hielden de verdachte aan, zeiden getuigen.

Terwijl veiligheidstroepen het gebied probeerden te beveiligen, werd Fico met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond plaats in de stad Handlova, ongeveer 150 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bratislava. Hij werd kort na een regeringsbijeenkomst neergeschoten terwijl hij de menigte begroette voor een cultureel gemeenschapsgebouw waar de bijeenkomst plaatsvond.

Er werden verschillende schoten gehoord voordat zijn veiligheidsagenten hem naar een nabijgelegen auto droegen. Een getuige vertelde dat ze drie of vier schoten hoorde en premier Fico op de grond zag vallen. Ze zag wonden aan zijn hoofd en borst. Twee bewakers van de premier hielpen hem snel en brachten hem met spoed naar een auto. Lokale rapporten zeggen dat hij vervolgens per helikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis werd vervoerd.

In haar eerste reactie op de schietpartij zei de aftredende president van Slowakije, Zuzana Caputova, dat ze geschokt was door de ‘brute en meedogenloze’ aanval op de premier en wenste ze hem de kracht om te herstellen.

Fico, die 59 is, kwam na de verkiezingen afgelopen september weer aan de macht in Slowakije als hoofd van een populistisch-nationalistische coalitie met nauwe banden met buurland Hongarije. Zijn eerste maanden als premier zijn politiek zeer controversieel gebleken. In januari stopte hij de militaire hulp aan Oekraïne en vorige maand drukte hij plannen door om de publieke omroep RTVS af te schaffen.

Terwijl artsen zijn leven probeerden te redden, was het nog niet duidelijk hoe ernstig zijn verwondingen waren.

UPDATE:
De moordenaar is aangehouden. Hij is 71-oud is en volgens Slowaakse bronnen een voormalige bewaker bij een winkel centrum. Juraj Cintula, is een zichzelf als auteur of ook wel dichter omschrijvende man die voorheen werkzaam was als bewaker bij een winkel centrum.
Hij is naar verluidt lid is van de pro-Russische groep Slovački branci.  Vooral furieus omdat de premier als pro-Russisch werd gezien en recentelijk nog zei dat hij geen wapens wilde leveren aan Oekraïne ondermeer omdat het meeste corrupte land zo zijn. De premier stond ook onder druk wegens zijn pro-Russische standpunten, en wegens zijn plan om de nationale omroep op te heffen.(Hoewel dat laatste mogelijk uiteindelijk net zoals in Nederland waarschijnlijk zou neerkomen op een forse bezuiniging.)

NIEUWE UPDATE:

HET ZIEKENHUIS HEEFT NA URENLANGE OPERATIES DONDERDAGMORGEN VROEG LATEN WETEN DAT PREMIER FICO DE MOORDAANSLAG HEEFT OVERLEEFD..