• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Film: WICKED

wickedVanaf 28 november a.s. draait de spectaculaire film WICKED, met in de hoofdrollen onder andere Ariana Grande (Glinda), Cynthia Erivo (Elphaba), Jonathan Bailey (Fiyero), Jeff Goldblum (Wizard of Oz), Michelle Yeoh (Madame Morrible) en Ethan Slayer (Boq) exclusief in de bioscoop. WICKED is geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) en vertelt het verhaal over de Witches of Oz. WICKED is al twintig jaar een van de meest geliefde musicals in het theater en is deze kerst nu eindelijk op het witte doek te bewonderen als een spectaculaire film.In WICKED maken we kennis met het nog onbekende verhaal van de Witches of Oz. Emmy-, Grammy- en Tony-winnares Cynthia Erivo (Harriet, de Broadway-versie van The Color Purple) is te zien als als Elphaba, een jonge vrouw die zich onzeker voelt vanwege haar ongebruikelijke groene huid en die haar ware kracht nog moet ontdekken.

Grammy-winnares en mondiale superster Ariana Grande speelt Glinda, een populaire, geprivilegieerde en ambitieuze jonge vrouw die er nog achter moet komen wie ze zelf echt is. De twee leren elkaar kennen als studenten aan de Shiz Universiteit in het magische Land van Oz en sluiten een onwaarschijnlijke maar innige vriendschap. Na een ontmoeting met de Wizard of Oz wordt hun vriendschap op de proef gesteld en zullen ze heel verschillende paden bewandelen. Door Glinda’s verlangen naar populariteit zal ze bezwijken voor de verleidingen van de macht.

Elphaba is juist vastberaden om trouw te blijven aan zichzelf en aan de mensen om haar heen, wat onverwachte en schokkende gevolgen zal hebben voor haar toekomst.
Na hun bijzondere avonturen in Oz zullen ze uiteindelijk bekend worden als Glinda de Good Witch en Wicked Witch of the West. In de film zien we ook Oscar®-winnares Michelle Yeoh in de rol van Madame Morrible, de directrice van de Shiz Universiteit; Jonathan Bailey (Bridgerton, Fellow Travellers) als Fiyero, een olijke en zorgeloze prins; de voor een Tony genomineerde Ethan Slater (de Broadway-versie van Spongebob Squarepants, Fosse/Verdon) als Boq, een grootmoedige Munchkin-student; Marissa Bode in haar speelfilmdebuut als Nessarose, de favoriete zus van Elphaba; en popcultuuricoon Jeff Goldblum als de legendarische Wizard of Oz.

 De cast bestaat daarnaast uit Pfannee en ShenShen, twee achterbakse landgenoten van Glinda, gespeeld door de voor een Emmy genomineerde Bowen Yang (Saturday Night Live) en Bronwyn James (Harlots), en Miss Coddle, een voor deze film gecreëerd personage dat wordt vertolkt door de voor een Tony genomineerde Keala Settle (The Greatest Showman).

WICKED wordt geregisseerd door de gelauwerde filmmaker Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) en is het eerste deel van een tweeledige culturele tour de force. De bioscooprelease van Wicked Part Two staat gepland voor 26 november 2025.

Wicked wordt geproduceerd door Marc Platt (La La Land, The Little Mermaid), wiens films, televisieshows en toneelproducties samen 46 Oscar®-nominaties, 58 Emmy-nominaties en 36 Tony-nominaties hebben opgeleverd, en door meervoudig Tony-winnaar David Stone (Kimberly Akimbo, Next to Normal), met wie Platt de succesvolle Wicked-musical produceerde. Uitvoerend producenten zijn David Nicksay,

WICKED is gebaseerd op de bestseller van Gregory Maguire en is voor de film bewerkt door de schrijver van de toneelproductie Winnie Holzman en door de legendarische componist en tekstschrijver Stephen Schwartz, winnaar van meerdere Grammy’s en Oscars®. De Broadway-musical wordt geproduceerd door Universal Stage Productions, Marc Platt, de Araca Group, Jon B. Platt en David Stone.