• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Oekraïense president bezoekt troepen in Rusland en Oekraïne

zelenskylegerWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - KIEV/MOSKOU/BOEDAPEST --In een waarschuwing aan Moskou bezocht de Oekraïense president het gebied waar zijn troepen Rusland binnenkwamen. Toch lijdt Oekraïne ook onder dodelijke tegenslagen in het aanhoudende gewapende conflict. Volodymyr Zelensky was voor het eerst op bezoek in de Soemy-regio sinds zijn troepen van daaruit ruim twee weken geleden een offensief lanceerden op Russisch grondgebied. De president zei dat hij Oleksandr Syrskii, de opperbevelhebber van het leger, had ontmoet om rapporten over de frontlijnsituatie te ontvangen.

Bij de verrassende inval van het Oekraïense leger in de Russische Koersk-regio op 6 augustus nam het de controle over tientallen nederzettingen over, waardoor tienduizenden burgers moesten vluchten en honderden gevangenen gevangen werden genomen.

Zelenskyy beweerde donderdag dat ze de controle hadden overgenomen over een andere nederzetting in de Russische regio Koersk en nog meer Russische krijgsgevangenen hadden meegenomen die hij hoopt te ruilen voor gevangen genomen Oekraïners. Eerder werd de Russische hoofdstad Moskou getroffen door één van de grootste aanvallen door vermoedelijke Oekraïense drones sinds het begin van de gevechten in 2022.

De Russische autoriteiten zeiden echter dat tientallen drones die op Moskou en andere gebieden werden afgevuurd, vernietigd waren.

Tegelijkertijd zeggen functionarissen dat Oekraïne ook grondgebied verliest, deels als gevolg van slecht opgeleide dienstplichtigen maar ook door de overweldigende Russische vuurkracht. De autoriteiten benadrukten dat bij de laatste Russische aanvallen op zo'n 24 nederzettingen in de regio Kherson minstens één persoon is omgekomen en ruim een ​​dozijn gewond is geraakt.

Russische troepen zijn ook op weg naar Pokrovsk, een centraal gelegen logistiek knooppunt dat Moskou de volledige controle zou kunnen geven over de Oekraïense Donetsk-regio. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky erkende de vooruitgang van Rusland en drong er bij de bondgenoten op aan hun beloften van militaire steun na te komen.

Hij zei: "Het is heel belangrijk dat onze partners hun verplichtingen werkelijk nakomen – over elk pakket, over al onze overeenkomsten. Dit is van fundamenteel belang voor onze verdediging", eraan toevoegend dat de Oekraïense strijdkrachten de opmars van het Russische leger nauwlettend in de gaten houden.

Zelensky hoopt op een snelle uitrol van een plan van de Europese Unie om 50 miljard dollar uit bevroren Russische tegoeden aan Kiev te lenen. Eerder dit jaar kwamen de 27 EU-lidstaten overeen om de rente op de activa van de Russische centrale bank te gebruiken om Oekraïne te helpen in zijn strijd tegen Rusland