• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël:'Syrië bouwde in het geheim nucleaire faciliteit' net als Iran

kernreactorWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 september 2024 - WENEN/JERUZALEM — De Israëlische atoomchef heeft gewaarschuwd dat Syrië een geheime kerncentrale heeft gebouwd na Iran, waarover hij zei dat het “in alarmerende hoeveelheden geheime nucleaire activiteiten uitvoert.”

Moshe Edri, directeur-generaal van de Israëlische Atomic Energy Commission, uitte zijn bezorgdheid over de aanhoudende nucleaire activiteiten van Syrië en Iran, die al tientallen jaren in een “proxy-oorlog” met Israël verwikkeld zijn.

Tijdens de conferentie van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) in Wenen, Oostenrijk, benadrukte Edri dat “Syrië, dat een geheime, clandestiene kernreactor heeft gebouwd in Deir al-Zour, die volledig is afgestemd op de productie van plutonium, al meer dan tien jaar zijn verplichtingen met betrekking tot de veiligheidscontrole niet nakomt”.

In commentarenen die donderdag door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werden gecontroleerd en door ten minste twee IsrMaar aëlische bronnen werden bevestigd, vertelde hij het IAEA, de belangrijkste nucleaire waakhond van de Verenigde Naties, dat "Syrië onlangs in de voetsporen is getreden van zijn nauwe bondgenoot, Iran, en doet alsof het te goeder trouw samenwerkt met het [IAEA] Agentschap. Maar het land [Syrië] geeft echter niet volledig deze  feiten toe en geeft eveneens geen echte antwoorden op de vragen van het Agentschap."

Edri drong er bij de "internationale gemeenschap" op aan "achter het IAEA te staan ​​met als doel om eens en voor altijd duidelijke, volledige, verklaringen van Syrië te ontvangen."

De gerapporteerde nucleaire activiteiten van Syrië komen ondanks het feit dat IAEA-directeur Rafael Grossi Syrië in maart bezocht voor gesprekken met Syrische leiders over het "vreedzame gebruik van kernenergie".

Het was de eerste reis naar Syrië door een IAEA-functionaris sinds 2011, toen internationale nucleaire inspecteurs het land ontvluchtten tijdens de Syrische burgeroorlog.
Edri herhaalde ook de waarschuwing van Israël dat het de bondgenoot van Syrië, Iran, niet zal accepteren als het kernwapens wil ontwikkelen, ondanks de beweringen van Teheran dat zijn nucleaire programma "vreedzaam" is.

In een bericht dat ogenschijnlijk gericht was aan Teheran, verduidelijkte Edri dat een "nucleair bewapend Iran, uitgerust met afleversystemen, geen optie is die Israël of de wereld kan of zou moeten tolereren."

Ondanks de bezorgdheid van Israël, “bestaat er geen twijfel over dat Iran een nucleair programma heeft uitgevoerd dat gericht is op de productie van verschillende kernwapenapparaten,” voegde de goed geïnformeerde Edri eraan toe.

“Iran blijft de belangrijkste bron van regionale instabiliteit en vormt een bedreiging voor vrede en veiligheid wereldwijd. Deze realiteit vereist de volledige aandacht van de internationale gemeenschap, nu meer dan ooit tevoren,” betoogde hij.

“Ondanks herhaalde resoluties van de Raad van Beheer [van het IAEA], heeft Iran voortdurend nagelaten om technisch geloofwaardige verklaringen te geven over deze activiteiten en blijft het het Agentschap en de internationale gemeenschap misleiden.” Zijn toespraak op de 68e Algemene Conferentie van het IAEA richtte zich ook op de nucleaire uitdagingen waarmee Israël wordt geconfronteerd, waarvan wordt aangenomen dat het over atoomwapens beschikt.

Hij onthulde dat de nucleaire faciliteiten van het Joodse volk het doelwit zijn van zijn regionale vijanden.

"Als directeur-generaal van de Israel Atomic Energy Commission is het onze nationale taak om de veiligheid en beveiliging van onze nucleaire faciliteiten te garanderen. [Ze] worden openlijk aangevallen door [islamitische groeperingen] Hamas, Hezbollah en Iran, en nog meer sinds 7 oktober" toen Hamas Israël aanviel, legde hij uit.

"Israël blijft zich in dit opzicht verantwoordelijk gedragen en blijft alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat deze faciliteiten worden beheerd volgens de hoogste internationale veiligheids- en beveiligingsnormen om deze bedreigingen te weerstaan ​​zoals vereist."

Terwijl Iran zegt dat zijn nucleaire activiteiten vreedzaam zijn, heeft Teheran gesuggereerd dat het "gedwongen" zou kunnen worden om een ​​kernwapen te bouwen als Israël zijn bestaan ​​"bedreigt".

"We hebben geen beslissing genomen om een ​​atoombom te bouwen, maar als het bestaan ​​van Iran wordt bedreigd, zal er geen andere keuze zijn dan onze militaire doctrine te veranderen", zei Kamal Kharrazi, een adviseur van Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei, onlangs. “In het geval van een aanval op onze nucleaire faciliteiten door het Zionistische regime, zal onze ontmoedigingspolitiek veranderen,” zei hij volgens de Iraanse krant Student News Network.

Er wordt algemeen aangenomen dat Syrië, net als Iran, nucleaire wapens probeerde te ontwikkelen met hulp van Noord-Korea, volgens meerdere bronnen die goed op de hoogte zijn van de situatie.

De plutoniumproductiereactor van Syrië werd echter in 2007 vernietigd door de Israëlische luchtmacht.

Syrië houdt vol dat het wil meewerken aan de vernietiging van massavernietigingswapens, zoals chemische wapens. Toch suggereren Edri en andere onafhankelijke onderzoekers dat Syrië's nucleaire en chemische programma's doorgaan, deels geïnspireerd door Iran, dat actief streeft naar de vernietiging van Israël.