• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pakistan veroordeelt moeder tot de dood vanwege godslastering

pistmoederWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 septenber 2024 - ISLAMABAD — Een Pakistaanse rechtbank heeft Shagufta Kiran, een christelijke moeder van vier, ter dood veroordeeld voor "het plegen van godslastering tegen de islam", vertelde een vooraanstaande christelijke activist donderdag aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.
De uitspraak van woensdag door het Islamabad Cyber ​​Court benadrukte bredere zorgen over de vervolging van christenen in het moslimmeerderheidsland Pakistan, suggereerde Farrukh H. Saif, medeoprichter en directeur van het Emergency Committee to Save the Persecuted and Enslaved (ECSPE).

"Naast de doodstraf kreeg Shagufta een boete van 300.000 Pakistaanse roepies ($1.077) in nog een controversiële zaak onder de strenge Pakistaanse godslasteringswetten", vertelde hij aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Zijn team heeft de zaak nauwlettend gevolgd en steunt christenen die worden geconfronteerd met wat hij ziet als verzonnen beschuldigingen van godslastering.
Shagufta Kiran werd in juli 2021 gearresteerd nadat zij ervan werd beschuldigd een bericht te hebben doorgestuurd via de socialemediaberichtendienst WhatsApp dat naar verluidt godslasterlijke inhoud bevatte, aldus christenen.

“De arrestatie vond plaats in de vroege uren van de ochtend, zonder huiszoekingsbevel, toen gewapende agenten van de Federal Investigation Agency (FIA) haar huis binnenvielen in Islamabad,” de hoofdstad van Pakistan, herinnerde Saif zich.

"Naast Shagufta werden ook haar twee jonge zoons van 10 en 12 jaar oud in hechtenis genomen, hoewel ze later werden vrijgelaten."

De vermeende misdaad dateert van september 2020, toen Shagufta, een lid van verschillende interreligieuze WhatsApp-groepen, naar verluidt het controversiële bericht doorstuurde. In reacties gedeeld met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant , zei haar man, Rafique Masih, "Shagufta stuurde het bericht door zonder het te lezen en had geen kwade bedoelingen." De exacte tekst va het bericht werd niet meegedeeld maar Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant stelde vast dat zelfs milde kritiek op de islam vaak wordt gezien als godslastering.

Toch, "werd ze desondanks aangeklaagd op grond van verschillende secties van het Pakistaanse Wetboek van Strafrecht, waaronder secties 295-A en 295-C, die betrekking hebben op het beledigen van de islam en de profeet Mohammed. De laatste staat op de doodstraf, terwijl de eerste bestraft kan worden met maximaal tien jaar gevangenisstraf," zei Saif.

Shagufta's familie moest Islamabad ontvluchten "vanwege doodsbedreigingen van extremistische groeperingen na haar arrestatie, en ze bracht dagen in hechtenis door en werd verhoord voordat ze werd overgebracht naar de Adiala Central Jail," vertelde hij aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Ze is één van de vele christenen en anderen die wegkwijnen in gevangenissen in Pakistan op beschuldiging van godslastering. Het was niet meteen duidelijk wanneer en of ze in beroep zou gaan tegen haar straf.

"De zaak van Asia Bibi, een andere christelijke vrouw die in 2010 ter dood werd veroordeeld op basis van soortgelijke aanklachten, trok wereldwijde aandacht en werd alom veroordeeld. Asia werd in 2018 vrijgesproken nadat ze acht jaar in de dodencel had gezeten, maar haar zaak onderstreepte de kwetsbaarheid van minderheden onder deze wetten", aldus Saif.

De straf van Shagufta Kiran heeft geleid tot hernieuwde oproepen tot  hervormingen. Critici beweren dat de blasfemiewetten van Pakistan draconisch zijn,"onevenredig gericht op religieuze minderheden en worden gebruikt als wapen in persoonlijke geschillen."

Belangenbehartigingsorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch hebben de wetten veroordeeld als "in strijd met fundamentele mensenrechten" en eisen dat Pakistan eerlijke processen en de bescherming van religieuze vrijheden waarborgt.

OPNIEUW EEN 'RECHTSZAAK' IN PAKISTAN WAAR VEEL RECHTSCHAPEN EN ONTWIKKELDE BURGERS WONEN DIE ZICH DIEP SCHAMEN VOOR HUN LAND ...   

DEZE CHRISTELIJKE MOEDER VAN 4 KINDEREN WERD VANWEGE "GODSLASTERING" VEROORDEELD TOT DE DOOD ...