• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: DE BURN-OUT RESET

bburnoutJaarlijks gaan er ruim 1,6 miljoen Nederlanders gebukt onder burn-outklachten. Ze hebben vaak geen idee wat er met ze aan de hand is, voelen zich wanhopig, schuldig en tekortschieten. De kans is groot dat ze van professionals goedbedoelde maar verkeerde adviezen krijgen zoals: in het verleden graven, positiever leren denken, meer sporten, overdag niet slapen en zo snel mogelijk weer aan het werk.

In het boek De Burn-out Reset maken psychologen Carolien Hamming en Rebecca Vandenabeele duidelijk waarom de bovenstaande adviezen niet werken en zelfs eerder het tegenovergestelde effect hebben. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat burn-out geen psychisch maar een lichamelijk probleem is.

 De ontregeling van het stresssysteem is de primaire onderliggende oorzaak van de mentale en lichamelijke klachten bij een burn-out.(En dat is een heel interessante visie. Laten we daar eens meer bij stilstaan. Als we dat kunnen tenminste. Maar waarschijnlijk vaak wel moeten ook... )

Rebecca Vandenabeele wist niet wat haar overkwam toen ze midden in de nacht plotseling getroffen werd door hevige emotionele en lichamelijke klachten. Angstgevoelens beheersten haar hele lichaam, alle spieren spanden zich aan en haar hart ging zo tekeer dat ze nauwelijks kon ademhalen. Dagen en weken gingen voorbij maar het lukte haar niet om het opgejaagde gevoel te verdrijven. Het voelde als een oneindige paniekaanval.

Ondanks haar kennis en ervaring als psycholoog, haar doorzettingsvermogen en wilskracht hielp niets om het opgejaagde gevoel te verdrijven.

Uiteindelijk herstelde ze met behulp van de CSR-methode, die staat voor Chronische Stress Reversal. Hiermee worden de ziekmakende effecten van chronische stress teruggedraaid en hersteld.

In De Burn-out Reset leggen de auteurs uit hoe een burn-out ontstaat. Daarna geven ze een leidraad om het stresssysteem weer te resetten. Herstel van burn-out verloopt in fasen: het stresssysteem tot rust brengen, energiereserves opbouwen en taken thuis en op het werk verantwoord weer oppakken.

Met hun boek geven Carolien en Rebecca tips en tools voor elke fase. Inclusief leefregels en punten om te bespreken met de bedrijfsarts. Zo krijgen mensen met een burn-out niet alleen grip op hun herstel, maar leren ze ook hoe ze nooit meer een burn-out krijgen.

Carolien Hamming is stressexpert en eigenaar van CSR - Expertisecentrum voor Stress en Veerkracht. Ze helpt mensen met chronische stress en burn-out niet alleen vanuit de psychologie, maar ook vanuit medische wetenschappen, zoals de neurologie, immunologie en endocrinologie. Hierdoor ontstaat een volledig beeld van oorzaken en gevolgen. Haar missie is dat de psychobiologische visie de gouden standaard wordt bij het begeleiden van mensen met chronische stressklachten en een burn-out.

Rebecca Vandenabeele is werkzaam als psycholoog. Ze begeleidt mensen met chronische stress, een burn-out, trauma's en zingevingsvraagstukken. Daarnaast doet ze promotieonderzoek naar chronische stress in relatie tot burn-out aan de Universiteit van Tilburg.

Boek: DE BURN-OUT RESET - HERSTEL JE ONTREGELDE STRESS SYSTEEM

Auteurs: Carolien Hamming & Rebecca Vandenabeele

Uitgeverij: LUCHT

Verschijnt 27 september 2024