• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Papoea-rebellen laten Nieuw-Zeelandse piloot na 19 maanden vrij

PILOOTWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 september 2024 - JAKARTA —Phillip Mark Mehrtens, de Nieuw-Zeelandse piloot die al meer dan een jaar gegijzeld wordt in de onrustige regio Papoea, is bevrijd door separatistische rebellen, bevestigden de Indonesische autoriteiten zaterdag.

Mehrtens, afkomstig uit het Nieuw-Zeelandse Christchurch, die vloog voor het Indonesische luchtvaartbedrijf Susi Air, werd zaterdagochtend overgedragen aan de Cartenz Peace Taskforce, de gezamenlijke veiligheidsmacht die door de Indonesische regering is opgericht om separatistische groepen in Papoea aan te pakken.

Woordvoerder Bayu Suseno van de taskforce zei dat separatistische rebellen hem zaterdagochtend vrijlieten. Onafhankelijkheidsstrijders onder leiding van Egianus Kogoya, een regionale commandant van de Free Papua Movement, bestormden een éénmotorig vliegtuig op een kleine landingsbaan in Paro en ontvoerden Mehrtens op 7 februari 2023. Kogoya zei aanvankelijk dat de rebellen de piloot niet zouden vrijlaten tenzij de Indonesische regering Papoea een soeverein land zou laten worden.

De minister van Buitenlandse Zaken van Nieuw-Zeeland, Winston Peters, bevestigde echter de vrijlating van Mehrtens na 592 dagen gevangenschap. "We zijn blij en opgelucht om te bevestigen dat Phillip Mehrtens veilig en wel is en met zijn familie heeft kunnen praten", zei Peters zaterdag in een verklaring. "Dit nieuws moet een enorme opluchting zijn voor zijn vrienden en geliefden."

Peters voegde eraan toe dat een groot aantal Nieuw-Zeelandse overheidsinstanties de afgelopen 19 1/2 maand met de Indonesische autoriteiten en anderen had samengewerkt om de vrijlating veilig te stellen.

De autoriteiten steunden ook de familie van Mehrtens, zei Peters. Hij voegde eraan toe dat veel nieuwsorganisaties "medewerking en terughoudendheid" toonden bij het melden van het verhaal.  "De zaak heeft een tol geëist van de familie Mehrtens, die om privacy heeft gevraagd", benadrukte Peters. "We vragen media om hun wensen te respecteren en daarom hebben we op dit moment geen verdere commentaar."

Mehrtens was 37 toen hij werd ontvoerd en was één van de verschillende buitenlandse piloten die in dienst waren bij Susi Air. De afgelopen jaren woonde hij met zijn gezin op Bali. Zijn vrijlating kwam kort nadat de rebellen in de meest oostelijke regio van Papoea van Indonesië vorige maand een helikopterpiloot uit Nieuw-Zeeland hadden gedood, aldus de politie. Vier passagiers aan boord van het vliegtuig waren wel veilig.

Glen Malcolm Conning, een piloot van het Indonesische luchtvaartbedrijf PT Intan Angkasa Air Service, werd doodgeschoten, aldus Faizal Ramadhani, een lid van de nationale politie en destijds hoofd van de gezamenlijke veiligheidsmacht in Papoea. De schutters waren naar verluidt van het West Papua Liberation Army, de gewapende vleugel van de Free Papua Movement, voegde Ramadhani toe.

Conning werd neergeschoten na de landing in Alama, een afgelegen dorp in de provincie Centraal-Papoea. Ramadhani zei dat de schutters de inheemse Papoea-passagiers vrijlieten en het vliegtuig in brand staken.

Zijn dood zorgde voor extra druk op onderhandelaars om de vrijlating van Mehrten te bespreken. Mehrtens werd opgepakt door autoriteiten in het regentschap Nduga en de Indonesische politie zei dat hij gezondheidscontroles en een fysiologisch onderzoek onderging in het regentschap Timika.

Peters zei: "Dit nieuws moet een enorme opluchting zijn voor zijn vrienden en geliefden."