Boek: Eten zonder bodem
Emotie-eten? Zo kom je ervan af!
Na een dag afzien heb je dat lekkere gebakje toch wel verdiend? En die zak kruidnoten: daar kan toch niemand van afblijven?
Bijna de helft van alle mensen in de westerse samenleving heeft te maken met emotie-eten. Het is een reactie op stress, verdriet, angst of eenzaamheid.
Het boek Eten zonder bodem geeft inzicht in de patronen achter emotie-eten en helpt met aanleren van gezonde eetgewoonten. Auteur en psycholoog Marleen Derks, die zelf ook jaren worstelde met emotie-eten, begeleidt mensen naar een evenwichtig eetpatroon. Met haar zelfontwikkelde BALANS-methode, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en haar persoonlijke ervaringen, laat ze je ervaren hoe je de controle over je eetgedrag kunt terugwinnen.
Diëten of dieetproducten helpen niet. Wat wél werkt is dat je naar binnen keert. Dat je gaat zien wat je drijft tot eetbuien of juist tot hongeren. Wat maakt dat je die zak chips gedachteloos leeg eet.
In Eten zonder bodem neemt Marleen Derks je stap voor stap mee naar de dieperliggende oorzaken van emotie-eten. Met informatie, voorbeelden en praktische oefeningen maak je kennis met jouw innerlijke processen, afweermechanismen en rode knoppen. Zodat je gaandeweg nieuwe eetgewoonten ontwikkelt.
Marleen Derks (1971) heeft haar eigen praktijk als psycholoog en is actief als supervisor, trainer en spreker. Zij publiceerde in 2015 het boek Nooit meer piekeren en richtte de eerste Piekerpoli van Nederland op.
Boek: Eten zonder bodem - Emotie-eten? Zo kom je ervan af!
Auteur: Marleen Derks
Uitgeverij: LUCHT
Verschijningsdatum: 15 oktober 2024