• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

DRC geeft tientallen mensen de doodstraf vanwege staatsgreep

dcrWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 15 september 2024 - KINSHASA — Tientallen mensen, onder wie Amerikanen, gingen zondag een gespannen tijd tegemoet nadat een militaire rechtbank in de Democratische Republiek Congo (DRC) hen ter dood had veroordeeld wegens een vermeende couppoging. Ongeveer 37 verdachten, waaronder drie Amerikanen, een Brit, een Belg en een Canadees, werden veroordeeld voor een poging om de president van het Afrikaanse land ten val te brengen, aldus proceswaarnemers.

De mannen werden ervan beschuldigd een aanval te hebben geleid op zowel het presidentiële paleis als het huis van een bondgenoot van president Félix Tshisekedi in mei. Christian Malanga, een Amerikaans staatsburger van Congolese afkomst, de vermoedelijke leider van het complot, werd tijdens de aanval gedood, samen met vijf anderen. In totaal werden 51 mensen berecht door een militaire rechtbank en werden de hoorzittingen uitgezonden op de nationale televisie en radio.

Malanga's zoon Marcel, één van de Amerikaanse burgers die ter dood is veroordeeld, vertelde de rechtbank eerder dat zijn vader hem had gedreigd te vermoorden als hij niet meedeed. Zijn vriend, Tyler Thompson, kreeg ook de doodstraf. Het stel, in de twintig, had samen gevoetbald in Utah. Zijn stiefmoeder Miranda Thompson vertelde in juni aan omroep BBC dat het gezin "geen idee" had hoe hij in de DRC was beland, het op één na grootste land van Afrika met 109 miljoen inwoners. "We waren compleet in shock over wat er gebeurde en het onbekende. Alles wat we hebben geleerd haalden we van [nieuwssite] Google," zei ze.

De derde Amerikaan, Benjamin Zalman-Polun, had naar verluidt zakelijke belangen bij Christian Malanga.

Ook Jean-Jacques Wondo, een Congolees en Belgisch staatsburger, werd ter dood veroordeeld. De belangenbehartigingsgroep Human Rights Watch beschreef hem eerder als een vooraanstaand onderzoeker naar regionale politiek en veiligheid en suggereerde dat het bewijs dat hem in verband bracht met de couppoging dun was.

De Britse en Canadese staatsburgers waren naar verluidt van Congolese afkomst. De rechtbank hoorde dat de Britse staatsburger, Youssouf Ezangi, had geholpen bij het rekruteren van enkele anderen die deelnamen.

Van de 51 berechte personen werden er 14 vrijgesproken en vrijgelaten, waarbij de rechtbank oordeelde dat ze geen enkele connectie hadden met de aanval. De veroordeelden hadden vijf dagen de tijd om in beroep te gaan tegen hun straf en zouden zondag hun opties overwegen.

Hun problemen ontstonden toen de Verenigde Staten duizenden kilometers verderop de beschuldigingen verwierpen dat de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) was betrokken bij een vermeend moordcomplot tegen de Venezolaanse Nicolás Maduro in een andere staatsgreepzaak.

Venezolaanse functionarissen kondigden zaterdag de arrestatie aan van drie Amerikanen, twee Spanjaarden en een Tsjech wegens beschuldigingen van een complot tegen Maduro - de Venezolaanse president, wiens recente herverkiezing wordt betwist.