• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hezbollah vuurt honderden raketten en drones af op Israël

16sept24WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 16 september 2024 - BEIROET/JERUZALEM — Hezbollah-leider Sayyed Hassan Nasrallah sloot zondag niet uit dat er nog meer massale aanvallen op Israël zouden komen nadat zijn groep honderden raketten en drones op de Joodse natie had afgevuurd, na Israëlische luchtaanvallen in Libanon.
Nasrallah zei dat de in Libanon gevestigde Hezbollah de aanvallen van zondag op Israëlische militaire doelen zou "beoordelen" voordat er zou worden besloten om nog meer aanvallen uit te voeren.

Hezbollah kondigde zondag al aan dat het de "eerste fase" van een reactie op de moord door Israël op de hoogste commandant van de groep bij een aanval op een buitenwijk van Beiroet vorige maand had afgerond.

De door Iran gesteunde groep, door de meeste bondgenoten van Israël als een terroristische organisatie beschouwd, beweerde dat het 11 Israëlische militaire locaties had geraakt, meer dan 320 raketten had afgevuurd en drones naar Noord-Israël had gestuurd. De aanvallen kwamen nadat het Israëlische leger zei dat het Libanon had aangevallen met ongeveer 100 straaljagers om een ​​grotere aanval te voorkomen. De Israel Defense Forces (IDF) zeiden dat ze talloze locaties hadden geraakt en duizenden lanceerinrichtingen hadden vernietigd.

De botsingen van zondag, één van de grootste botsingen in meer dan tien maanden van grensoorlogvoering, leidden tot toenemende angst voor een totale oorlog tussen het door Iran gesteunde Hezbollah en Israël.

Getuigen zeiden dat er raketten zichtbaar waren, die door de ochtendhemel krulden, met donkere dampsporen erachter. Een luchtalarmsirene klonk in Israël en een verre explosie verlichtte de horizon terwijl rook opsteeg boven huizen in Khiam in Zuid-Libanon. Nasrallah zei dat de projectielen die op Israël werden afgevuurd, drones waren die werden afgevuurd vanuit de oostelijke Bekaa Vallei, een primeur voor de groep. Geen van de drones of raketwerpers raakte beschadigd bij de preventieve aanvallen van Israël, beweerde hij, hoewel Israëlische bronnen iets anders claimde.

Nasrallah zei dat Hezbollah geen grotere aanval had gepland, en ontkende specifiek Israëlische militaire verklaringen dat de groep van plan was om duizenden projectielen af ​​te vuren. Israëlische bronnen zeiden dat Hezbollah duizenden raketten die op Israël waren gericht, op hun plaats had gezet.

Toch erkende Nasrallah dat de operatie om verschillende redenen was uitgesteld, waaronder wat hij een "mobilisatie" van Israëlische en Amerikaanse militaire middelen in de regio noemde, te midden van de angst voor een totale oorlog in het gebied. Tienduizenden mensen in Israël en Libanon zijn al ontheemd geraakt vanwege aanhoudende grensoverschrijdende schermutselingen.

Toch daalden de hoop om een ​​dergelijk breder gewapend conflict te vermijden zondagavond toen Hezbollah-en bondgenoot Hamas zeiden dat het de nieuwe Israëlische voorwaarden verwerpt die zijn voorgesteld in de staakt-het-vuren-gijzelaarsgesprekken in Gaza.

Maandenlange aan-uit gesprekken hebben niet geleid tot een overeenkomst om de 10 maanden durende militaire campagne van Israël in Gaza te beëindigen of de resterende gijzelaars vrij te laten die door Hamas zijn gevangengenomen bij de aanval op Israël op 7 oktober die de oorlog uitlokte.

Belangrijke knelpunten in de lopende gesprekken die worden bemiddeld door de Verenigde Staten, Egypte en Qatar, zijn onder meer een Israëlische aanwezigheid in de Philadelphi Corridor, een smal stuk land van 14,5 km lang (negen mijl) langs de zuidelijke grens van Gaza met Egypte.

Hamas zei dat Israël is teruggekomen op een toezegging om troepen uit de Corridor terug te trekken en andere nieuwe voorwaarden heeft voorgesteld, waaronder het screenen van ontheemde Palestijnen wanneer zij terugkeren naar het dichter bevolkte noorden van de enclave wanneer het staakt-het-vuren begint.