• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Bellen met de Couturier van de Moderne Generatie: Irving Vorster

irvingHet gesprek met onze medewerker Irving Vorster laat zien dat het soms best lastig kan zijn voor creatieve geesten om om te gaan met de complexiteit van protocollen. Irving is een couturier van de moderne generatie – vakbekwaam op verschillende terreinen en betrokken bij uiteenlopende projecten. Naast zijn werk als ontwerper is hij ook redactielid van De Couturekrant. We wisten dus dat hij met veel plezier de opdracht van Reinette Klever had aangenomen om een jurk voor Prinsjesdag te ontwerpen.

Reinette Klever, voormalig bestuurslid van Ongehoord Nederland (ON!), is sinds kort minister van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel in het kabinet-Schoof. “De media hebben de kwestie rondom ON! enorm opgeblazen,” zegt Vorster. “Maar Reinette heeft duidelijk goede smaak, want ze koos voor couture op Prinsjesdag.”

Het ontwerp voor Klever werd in alle vertrouwelijkheid besproken, maar Vorster was vol enthousiasme aan het werk gegaan. “Jullie zien het vanzelf wel op Prinsjesdag,” zei hij vooraf. “Het wordt prachtig, want het is ook een bijzondere vrouw. Heel prettig in het contact en ze begreep meteen mijn gevoel voor humor.”

Maar vlak voor de presentatie van het kabinet kwam het bericht dat de jurk vanwege het protocol niet werd goedgekeurd. “Mijn ontwerp had een klein rugdecolleté, en dat mocht niet,” vertelt Vorster. “Het was een bescheiden ontwerp in Royal Blue, gemaakt van katoen met een zijdeglans, en met een beigegouden bies aan de voorkant. Het rugdecolleté was subtiel, en er waren korte mouwen waarvan aan één zijde de mouw waaiervormig was.

Reinette had al een beige-gouden hoed aangeschaft, waar ik bloemen voor had gemaakt van dezelfde stof.”

Het ontwerp klinkt prachtig – vooral die Royal Blue, perfect voor zo’n officieel evenement. Het is jammer dat het door het protocol werd afgekeurd. Nu moet Reinette waarschijnlijk in allerijl iets anders vinden om te dragen.

Misschien wil Irving dan nu wel iets vertellen over zijn creatie die hij heeft gemaakt voor deze nieuwe en heel aktieve minister uit het Kabinet Schoof.  Prinsjesdag is zo'n bijzondere dag en we zijn zo benieuwd naar wat je gemaakt hebt...

Irving heeft zich inmiddels herpakt en kijkt vooruit. Hij ontwerpt al langer couture en prêt-à-porter voor vrouwen die houden van unieke, tijdloze kleding. “Ik werk graag met natuurlijke en luxueuze stoffen,” zegt hij.

Zijn label, Irvinx, staat bekend om zijn asymmetrische ontwerpen en ritmisch, grafisch lijnenspel. Hoewel hij begrip heeft voor het protocol, hoopt hij dat Reinette Klever in de toekomst asnog de gelegenheid krijgt om zijn creatie te dragen. “Er komen vast genoeg officiële ontvangsten waarop ze in haar Royal Blue jurk kan schitteren.”

We zijn benieuwd – misschien wordt ze dan wel de talk of the town!

Irving Vorster - Klarendalseweg 4 - 6822 GA Arnhem