• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘Honderden Hezbollah-leden gewond na ontploffing piepers’

pieperWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 17 sepember 2024 - BEIROET/JERUZALEM — Minstens honderden leden van Hezbollah zijn gewond geraakt in Zuid-Libanon en de Libanese hoofdstad Beiroet, nadat de handheld-piepers die ze gebruikten om te communiceren ontploften, melden Israëlische en Arabische bronnen.

Sommige berichten melden dat meer dan 1.200 mensen gewond raakten bij de aanval, waaronder de aanhangers van Hezbollah, dat door Israël en de meeste van zijn bondgenoten wordt beschouwd als een terroristische organisatie.

Er is geen directe claim van verantwoordelijkheid, maar Israël heeft gezworen hard op te treden tegen Hezbollah, dat een spervuur ​​van raketten op de Joodse natie heeft afgevuurd, waardoor duizenden mensen moesten evacueren.

Maandag zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat de enige manier om de noordelijke bewoners van Israël terug te laten keren, was door "militaire actie" tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse gezant Amos Hochstein.

De gebeurtenissen vonden enkele uren plaats nadat het Israëlische veiligheidskabinet de veilige terugkeer van 60.000 bewoners die in het noorden ontheemd waren geraakt door aanvallen van Hezbollah tot een officieel oorlogsdoel had verklaard. "De mogelijkheid voor een overeenkomst raakt op, aangezien Hezbollah zich blijft 'binden' aan Hamas en weigert het conflict te beëindigen", aldus een verklaring van zijn bureau.

"Het veiligheidskabinet heeft de doelstellingen van de oorlog bijgewerkt met het volgende: De bewoners van het noorden veilig terugbrengen naar hun huizen", aldus het kantoor van de premier. "Israël zal doorgaan met het uitvoeren van deze doelstelling."

Die spanningen escaleerden dinsdag toen getuigen bekende Hezbollah-leden zagen bloeden. Het Libanese staatsnieuwsagentschap meldde dat er explosies waren in de zuidelijke buitenwijken van Beiroet en verschillende andere gebieden.

Het al-Manar TV-netwerk van Hezbollah meldde ook dat er veel piepers waren ontploft zonder dat de gewonden werden geïdentificeerd.

Op de beelden was te zien dat gewonde mannen op de grond zaten of lagen en dat anderen naar ziekenhuizen werden gebracht. Er waren ook foto's van explosies in winkels.
Hezbollah zei dat het de "grootste inbreuk op de veiligheid tot nu toe" was sinds de vijandelijkheden tegenover Israël 11 maanden geleden escaleerden, parallel aan de oorlog in Gaza.

Die oorlog werd veroorzaakt door Hezbollah's bondgenoot Hamas die Israël op 7 oktober aanviel, waarbij ongeveer 1.200 mensen omkwamen en ongeveer 250 anderen werden ontvoerd.

Aan Hamas gelieerde autoriteiten beweren dat het Israëlische leger sindsdien meer dan 41.000 Palestijnen heeft gedood zonder onderscheid te maken tussen strijders en burgers. Volgens de Israëlische regering zijn bijna de helft van de doden Hamas-strijders.