• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

EU verliest economische strijd met VS en China

chinaeuropaWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 12 september 2024 - BRUSSEL —Mario Draghi heeft gewaarschuwd dat de Europese Unie  jaarlijks een verhoging van de uitgaven van ongeveer 800 miljard euro ($883 miljard) nodig heeft, in ombinatie met snelle beslissingen en gecoördineerd met industrieel beleid, als ze economisch gelijke tred wil houden met rivalen de Verenigde Staten en China.

In een langverwacht rapport dat is aangevraagd door de uitvoerende Europese Commissie van de EU, uitte de voormalige chef van de Europese Centrale Bank en de Italiaanse premier twijfels over de huidige "vergroenende" laten-we-de-aarde-redden-aanpak van de EU en haar meer digitale economie in een tijd van toegenomen wereldwijde spanningen.

"We gaan een samenleving worden die in feite krimpt," zei Draghi in Brussel toen hij zijn ideeën presenteerde om de economie van het blok van 27 landen van 450 miljoen mensen nieuw leven in te blazen en de vloedgolf van Amerikaanse en Chinese dominantie tegen te houden. Vorige week werd hij 77 jaar en journalisten merkten op dat die viering een rol speelden in de sombere analogie: "We delen deze taart die steeds kleiner wordt ― met een kleiner aantal mensen."

De EU zou bang moeten zijn voor haar zelfbehoud nu ze te maken krijgt met een "langzame en pijnlijke achteruitgang", aldus Draghi's harde rapport.

Zijn oproepen tot extra investeringen van 750-800 miljard euro - gelijk aan 5% van de jaarlijkse economische output van de EU - werden echter niet enthousiast ontvangen door lidstaten zoals Duitsland en Nederland, die tot de belangrijkste nettobetalers aan de EU behoren. Duitsland zelf worstelt om zijn lang vereerde auto-industrie draaiende te houden, terwijl Nederland al te maken heeft met massale stakingen over pensioenhervormingen.

Toch zei Draghi dat het geld nodig was om een ​​veerkrachtigere economie op te bouwen en de voorheen hoge groeiende productiviteitscijfers te herwinnen. "Het is 'Doe dit', of het wordt een langzame doodsangst,' waarschuwde Draghi. Draghi's rapport zei dat EU-landen al hadden gereageerd op de nieuwe realiteit, maar voegde eraan toe dat een gebrek aan coördinatie hun effectiviteit beperkte.

Hij merkte op dat verschillende subsidieniveaus tussen landen de interne markt verstoorden, fragmentatie de schaal beperkte die nodig was om op mondiaal niveau te concurreren, en het besluitvormingsproces van de EU complex en traag was.

Verschillende leden van het Europees Parlement van de EU verwelkomden het rapport en zeiden dat het een "wake-up call" was voor EU-lidstaten en beleidsmakers in Brussel. "We moeten snel en significante actie ondernemen op het gebied van het concurrentievermogen van de EU", zei Christian Ehler, een Duitse parlementariër van de centrumrechtse Europese Volkspartij (EVP).

Maar Martin Schirdewan, één van de covoorzitters van het meest linkse blok van het Parlement (The Left), veroordeelde het rapport als het werk van lobbyisten uit de industrie die de politieke agenda bepalen. "Ik vrees dat het rapport, ook al voldoet het niet aan wat er nu nodig is, behoorlijk invloedrijk zal zijn."

Hij zei dat hij vreest dat de Europese Commissie en de liberale en conservatieve blokken van het Parlement “altijd naar dit rapport zullen verwijzen als een soort draaiboek voor een Europese industrie- en economische strategie.”