• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Brandende kerken in Canada wekt zorgen

canadakerkWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 5 october 2024 - TROIS-RIVIÉRES, CANADA — Een historische katholieke kerk in de Canadese stad Trois-Rivières in de provincie Quebec is verwoest door een brand te midden van aanhoudende aanvallen op kerken in heel Canada, bevestigden lokale autoriteiten vrijdag.

De verwoesting van de Notre Dame des Sept Allégresses-kerk kwam nadat ongeveer 112 Canadese kerken sinds 2021 waren vernield of verbrand, volgens onderzoekers.
Details over de oorzaak van de laatste brand kwamen vrijdag nog naar buiten hoewel er er geen gewonden werden gemeld.

De wind en ook de leeftijd van het gebouw, daterend uit 1913-1914, zou de verspreiding van de vlammen hebben versneld. Binnen enkele minuten veranderde de brand in een volwaardige brand, zeiden getuigen. Naburige bedrijven hielpen naar verluidt bij de evacuatie van 11 Franciscanen die naast de kerk woonden. Het Rode Kruis hielp de Franciscanen na de evacuatie.

Ambtenaren zeiden dat het gezondheids- en sociale dienstencentrum van de lokale overheid achter de kerk ook kortstondig werd geëvacueerd.

Daarnaast werden de activiteiten van ongeveer 200 studenten op een sportveld van een nabijgelegen particuliere middelbare school stil gelegd, maar de autoriteiten stuurden een e-mail naar ouders om te zeggen dat "iedereen veilig was."

"Gelukkig voor ons waaide de wind niet in onze richting, wat hielp om te voorkomen dat het vuur zich naar ons terrein verspreidde", legde getuige Dany Dallaire uit aan de lokale media.

Wel vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant dat het een tegenslag was voor ondernemer Georges Mouradian, die van plan was om de kerk om te bouwen tot een appartementencomplex met 40 aparte units. De bouw zou naar verluidt in het voorjaar van 2025 beginnen, en de eerste huurders zouden een jaar later, in 2026, hun intrek nemen.

Waarnemers sluiten brandstichting niet uit. Canadese kerken zijn aangevallen sinds de ontdekking van meer dan 1100 ongemarkeerde graven op de locaties van drie voormalige kostscholen die door de katholieke kerk in de Canadese provincies British Columbia en Saskatchewan werden gerund en waar inheemse kinderen gedwongen werden naartoe te gaan.

Het land zag ook een reeks aanvallen op standbeelden van koningin Victoria, koningin Elizabeth en andere historische figuren.

Premier Justin Trudeau, zelf katholiek, heeft in controversiële opmerkingen gezegd dat hij de woede van mensen jegens de federale overheid en de katholieke kerk "begrijpt".
"Het is onacceptabel en verkeerd dat er in het hele land vandalisme en brandstichting wordt gezien, ook tegen katholieke kerken", vertelde Trudeau aan verslaggevers. Maar, "ik begrijp de woede die er is tegen de federale overheid, tegen instellingen als de katholieke kerk. Het is echt, en het is volkomen begrijpelijk, gezien de schandelijke geschiedenis, dat we ons er allemaal steeds meer van bewust worden en ons inzetten om het beter te doen als Canadezen," voegde Trudeau toe in een commentaar dat werd  gecheckt door Worthy News&Newspartner De Couturekrant.

Toch zeggen prominente critici dat - terwijl ze katholiek kindermisbruik veroordelen - de premier degenen die kerken aanvallen verdedigde. dóór met "begrip" te reageren.
"Meerdere katholieke kerken, een aantal anglicaanse parochies en evangelische kerken die in Afrikaanse en Vietnamese centra van immigranten werken, zijn het doelwit geweest," merkte Brian Lilley op, een politiek columnist bij de krant Toronto Sun.

“Als er zulke aanvallen zouden plaatsvinden op moskeeën of andere gebedshuizen, dan weten we dat Trudeau meteen zou hebben getwitterd, verklaringen zou hebben uitgegeven en de aanvallen terecht zou hebben veroordeeld als racistische misdaden,” schreef hij.

“In plaats daarvan kan Trudeau, zelfs als hem iets gevraagd wordt, die formulering niet gebruiken en zijn veroordelingen bevatten wat neerkomt op een ‘ja, maar’ aan het einde”, benadrukte de columnist.

Hij maar ook anderen lijken bezorgd dat Canada een epicentrum wordt van aanvallen op kerken,  net als Egypte of Nigeria.