• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Indonesië arresteert influencer voor ‘godslastering tegen Jezus’

indon4WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 october 2024 - MEDAN, INDONESIË  — De Indonesische politie heeft een social media influencer gearresteerd voor godslastering tegen Jezus, terwijl christenen in het grootste moslimland ter wereld onder toenemende druk staan, vertelden bronnen aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.
Ratu Talisha (RT), ook bekend als Ratu Entok, is een internetbekendheid in Medan, de hoofdstad van de Indonesische provincie Noord-Sumatra, vanwege de video's die ze op het Instagram-platform plaatst.

"Als verdachte in een virale video vertelt ze Jezus dat hij zijn haar moet knippen zodat hij er niet meer uitziet als een vrouw", aldus onderzoekers. "Deze keer lijkt het erop dat moslims christenen willen verdedigen", vertelde een kerkmedewerker in Medan aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. De naam van de christelijke bron wordt niet gepubliceerd in verband met zorgen over de veiligheid.  

De autoriteiten zeiden dat RT woensdag werd aangehouden door het Cyber ​​Directoraat van de Noord-Sumatra Politie. “Op basis van de resultaten van het onderzoek naar de zaak, werd RT als verdachte aangemerkt. "Zij kan meer dan vijf jaar  gevangenisstraf] tegemoet zien en daarom is de betrokkene met ingang van vanavond ook in hechtenis genomen,” voegde hoofdcommissaris Hadi Wahyudi hieraan toe in een gepubliceerd commentaar. Hadi Wahyudi liet weten dat Ratu Entok "woensdagmiddag met geweld door rechercheurs uit haar huis werd gehaald." Ze "werd aangeklaagd op grond van de wetgeving inzake informatie en elektronische transacties", verklaarde de politiefunctionaris.

Eerder ging er al een video van Ratu Entok waarin ze naar verluidt godslastering pleegde "viraal op sociale media," aldus de politie. Inwoners meldden de video vervolgens bij de Noord-Sumatra Politie, bevestigden verschillende bronnen."Lijk niet op een vrouw; je hoofd moet geschoren worden, hmmm, als een monnik, misschien. Je scheert, heh, je scheert je haar maar af, oké," zou de vrouw Jezus op Instagram hebben toegevoegd.

De genoemde videobeelden konden later niet onafhankelijk worden geverifiëerd. Wel komt de controverse over genoemde beelden nadat verschillende kerken, evenals privébijbelstudie- en gebedsbijeenkomsten, eerder werden aangevallen of bedreigd door moslimextremisten, stelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vast.

Er is een debat gaande over de vraag of een aanhouding wegens godslastering de spanningen zal verminderen, maar critici claimen dat Jezus Zelf geen weerstand bood toen Hij werd vastgehouden, bespot en ter dood werd veroordeeld.

De situatie voor christenen is de laatste jaren verslechterd, waarbij de Indonesische samenleving steeds meer wordt beïnvloed door conservatieve interpretaties van de islam, aldus mensenrechtenonderzoekers en lokale christenen.

"Uit peilingen blijkt regelmatig dat vooral jongeren conservatieve opvattingen hebben, en regels over islamitische kleding worden steeds gebruikelijker", aldus belangenbehartigingsgroep Open Doors.

Vooral bekeerlingen van de islam en gelovige christenen worden geconfronteerd met druk en aanvallen van hun families en autoriteiten, melden verschillende bronnen aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

"Soms hoor ik mijn schoolgenoten dingen zeggen als: 'Hé, als je christen blijft, word je ook gekruisigd, net zoals jouw Jezus gekruisigd werd.' Ze maken ons christenen op die manier belachelijk. Ik neem het niet kwalijk. Ik ben het gewoon gewend om dit te horen", aldus een jonge christen met de naam Raymond.

Indonesië staat op plaats 42 op de jaarlijkse World Watch List van Open Doors van 50 landen waar christenen volgens hen het meest worden vervolgd.

Volgens gegevens van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) wordt het christendom in iets meer dan 10 procent van de ongeveer 282 miljoen inwoners van Indonesië, die voornamelijk moslim zijn, in ere gehouden.