• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Duitse bank opent cryptomarkt, Nederlandse banken zien risico’s

cryptoAMSTERDAM - 10 october 2024 - De Duitse bankgigant DZ Bank heeft aangekondigd dat ze haar klanten de mogelijkheid zal bieden om direct te handelen in cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dit is de eerste keer dat een Europese grootbank op deze schaal cryptodiensten aanbiedt. Deze stap zou wel eens een kantelpunt kunnen zijn voor de relatie tussen traditionele banken en digitale valuta in Europa. Waar ook andere banken in de EU steeds vriendelijker worden ten opzichte van crypto, zijn Nederlandse banken nog altijd voorzichtig.

Dat blijkt uit een rondvraag bij de ING, ABN Amro en Rabobank. Nederlandse banken blijven afwachtend

Naast DZ Bank zetten ook andere grote financiële instellingen stappen in de cryptomarkt. Commerzbank biedt crypto-handel aan voor zakelijke klanten en Deutsche Bank heeft een vergunning aangevraagd voor het aanbieden van cryptobewaardiensten. Ook internationaal zijn er vergelijkbare ontwikkelingen: Santander wil bitcoin- en ethereum-handel aanbieden in Zwitserland, terwijl Société Générale en Raiffeisen Bank crypto-vergunningen hebben verkregen in Frankrijk en Oostenrijk.

Hoewel de internationale ontwikkelingen laten zien dat cryptovaluta steeds meer in de reguliere financiële wereld terechtkomen, zijn Nederlandse banken nog niet bereid om deze stap te zetten. Op de vraag van Crypto Insiders of Rabobank, ABN Amro en ING soortgelijke diensten overwegen, geven de grootste banken van Nederland aan voorlopig niet actief te worden in de cryptomarkt.

Rabobank zegt de cryptomarkt wel degelijk in de gaten te houden, maar vindt de risico’s vooralsnog te groot: “Wij juichen innovatie toe en volgen de ontwikkelingen op het gebied van crypto-activa dan ook op de voet. Op dit moment hebben wij echter nog geen plannen om een platform voor de koop en verkoop van crypto-valuta aan te bieden. Rabobank ziet nog te veel risico’s op de markt voor crypto-activa, bijvoorbeeld doordat de koersen sterk kunnen fluctueren en dat klanten onverhoopt betrokken raken bij witwassen of andere criminele activiteiten,” aldus een woordvoerder namens de bank.

ABN Amro is eveneens terughoudend. De bank geeft aan dat ze geen crypto-activa in hun beleggingsproducten opnemen en hierover ook geen advies geven. “Wij vinden het nog steeds te risicovol en moeilijk te waarderen,” stelt ABN Amro. De bank erkent echter wel dat er internationaal stappen worden gezet in de regulering van cryptomarkten, maar vindt dat er nog veel werk te doen is voordat ze zich comfortabel voelen om zelf crypto-gerelateerde diensten aan te bieden.

ING volgt de cryptomarkt ook nauwlettend, maar heeft vooralsnog geen plannen om diensten zoals die van de Duitse bank aan te bieden. “We volgen de ontwikkelingen met interesse, maar hebben vooralsnog geen plannen om dit vanuit ING Nederland aan onze klanten aan te bieden. Dit heeft te maken met het ongereguleerde karakter ervan en de vaagheid met betrekking tot de tastbare waarde ervan binnen een ecosysteem.”

Hoewel de Nederlandse banken voorlopig nog afwachtend zijn, lijkt de deur naar cryptodiensten niet volledig gesloten. De houding van de banken wijst op een zekere mate van interesse, maar de zorgen over volatiliteit, criminaliteit en het gebrek aan duidelijke regelgeving wegen voorlopig zwaarder dan de potentiële voordelen.

“De adoptie van digitale valuta is onvermijdelijk en Nederlandse banken die afwachten, lopen het risico achterop te raken, vindt Niels Poerwoatmodjo, CEO van Crypto Insiders. “Door crypto te omarmen, kunnen banken innovatieve oplossingen bieden en inspelen op de veranderende klantvraag. Belangrijk is wel dat zij beleggers goed informeren over de risico’s.”