• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Dodelijke orkaan Milton raast door Florida en treft miljoenen

orkan24WORTHY  NEWS/DE COUTUREKRANT - 10 october 2024 - MIAMI, VS — Orkaan Milton, door de Amerikaanse president Joe Biden omschreven als Amerika's "storm van de eeuw", is in Florida geland, waarbij minstens vier mensen omkwamen, huizen werden verwoest en meer dan 2 miljoen klanten zonder stroom kwamen te zitten.
Onder de doden werden twee doden gemeld in een bejaardentehuis na een vermoedelijke tornado in Fort Pierce aan de oostkust van Florida, meldde omroep NBC News, verwijzend naar sheriff Keith Pearson van St. Lucie County.

Donderdagochtend daalde de windsnelheid echter tot een nog steeds gevaarlijke 90 mijl per uur (150 kilometer per uur), waardoor Milton in Florida, de meest zuidoostelijke staat van de VS, een orkaan van categorie 1 werd.

Maar tegen die tijd waren er al zware regenval en verwoestende stormen opgekomen die de Atlantische kust van Florida bereikten. Het oog van de storm kwam aan land in Siesta Key, een barrière-eilandstad van ongeveer 5.400 inwoners voor de kust van Sarasota, ongeveer 60 mijl (100 kilometer) ten zuiden van het grootstedelijk gebied Tampa Bay, waar meer dan 3 miljoen mensen wonen.

De autoriteiten zeiden dat de orkaan ook ongeveer 10 mijl (17 kilometer) ten noordwesten van Cape Canaveral was, de thuisbasis van NASA's Space Force Station.
Voorafgaand aan de storm zei de Amerikaanse president Joe Biden dat hij "verzoeken om noodtoestand van de staat en de Seminole-stam van Florida had goedgekeurd. We hebben duizenden federale medewerkers ter plaatse. En we hebben 20 miljoen maaltijden en 40 miljoen liter water klaargezet."

Hij voegde er aan toe: "Op mijn aanwijzing heeft minister van Defensie [Lloyd J.] Austin zoek- en reddingsteams, helikopters en hoogwatervoertuigen zo dicht mogelijk bij de storm gepositioneerd, zodat ze klaar zijn om levensreddende missies uit te voeren."

Biden zei dat de Federal Emergency Management Agency (FEMA) in de buurt is.

De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zei dat ondanks de ontberingen, "ik geweldige inspiratiebronnen heb gezien in de staat Florida met onze hulpverleners, met mensen die dag en nacht werken om hun mede-Floridianen te helpen." Hij zei dat er 150 opvangcentra zijn met een capaciteit voor 200.000 mensen.

Presidentskandidaat Kamala Harris heeft DeSantis bekritiseerd omdat hij naar verluidt weigerde haar telefoontjes aan te nemen, slechts enkele weken voor de verkiezingen. Ze noemde het "volstrekt onverantwoordelijk" en "egoïstisch" om "politieke spelletjes" te spelen in tijden van crisis.
"Ik heb contact gehad met zowel FEMA als de president, en ik heb al onze staatsagentschappen gemobiliseerd en gewerkt aan de ondersteuning van onze lokale gemeenschappen," antwoordde DeSantis.

"Ze heeft hier geen rol in," voegde hij toe. "Ze is zelfs al drieënhalf jaar vicepresident. Ik heb onder deze regering met een aantal stormen te maken gehad. Ze heeft nooit iets bijgedragen aan één van deze inspanningen, dus wat ik egoïstisch vind, is proberen hierin te blunderen."

Maar te midden van de verwoesting en politieke onrust, richtten christenen gebedsgroepen op, omdat de bezorgdheid over de verwoesting van de orkaan toenam.
"Sluit u alstublieft bij ons aan om te bidden voor degenen die op het pad van orkaan Milton zijn. Moge God vrede en veiligheid bieden aan degenen die deze laatste storm doorstaan," zei de hulporganisatie Samaritan's Purse, geleid door evangelist Franklin Graham.

"Orkaan Milton kwam op woensdag 9 oktober aan land bij Siesta Key, Florida, en veroorzaakte een krachtige stormvloed, stortregens en hevige winden," benadrukte de groep.
"De krachtige storm van categorie 3 treft sommige gemeenschappen die nog steeds wankelen van de verwoesting van orkaan Helene minder dan twee weken geleden," merkte Samaritan's Purse op. "Maar zodra de storm voorbij is, zullen we samen met de lokale kerk in Jezus' naam reageren."