• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pakistans langst vastzittende ‘Blasfemie’-pastor riskeert executie

pakistpastor24WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 october 2024 -ISLAMABAD  — Vrijdag namen de zorgen toe over de benarde situatie van de Pakistaanse christen Zafar Bhatti, een pastor die op de lijst staat van Pakistans langstzittende godslasteringsgevangenen, die een executie riskeert.

“Sinds de dag van zijn arrestatie op 12 juli 2012 zit de christelijke man nog steeds in de gevangenis. Tijdens een streng politieverhoor werd Zafar gedwongen te bekennen godslastering te hebben gepleegd” tegen de islam, aldus de belangenorganisatie Voice of the Martyrs Canada (VOMC).

“Hij heeft zijn eerder afgelegde verklaring inmiddels ingetrokken en claimt dat deze onder dwang is uitgesproken,” vertelde VOMC aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.  Meer dan 12 jaar geleden arresteerden de autoriteiten Bhatti omdat hij naar verluidt sms-berichten had gestuurd waarin hij de moeder van de profeet Mohammed van de islam beledigde. Nadat Bhatti naar verluidt was gemarteld om te bekennen, werd hij op 3 mei 2017 aanvankelijk veroordeeld tot levenslang voor "het beledigen van de profeet Mohammed".

Op 22 juni 2021 werd Bhatti's veroordeling gehandhaafd door een kantonrechter in het district Rawalpindi.

Kort na januari 2022 veroordeelde de rechtbank van Rawalpindi Bhatti echter ter dood, aldus verschillende bronnen. Christenen zeiden dat hij nog steeds vastzit in de Adiala Central Jail van de stad Rawalpindi.

Bhatti's veroordeling werd bevestigd door een kantonrechter in het district Rawalpindi.

“Door de jaren heen zijn er talloze beroepen en petities ingediend in een poging om Zafar's veroordeling aan te vechten. Dankzij de toegewijde inspanningen van degenen die voor hem pleiten, hebben de rechtbanken sinds mei van dit jaar tien hoorzittingen gepland,” legde VOMC uit aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

"De oorspronkelijke klager, Ibrar Ahmad Khan, is de zaak echter blijven volgen en heeft verzoeken ingediend om aanvullend bewijsmateriaal tegen de beschuldigde christelijke man in te dienen. Gelukkig heeft de rechter Ibrars verzoeken afgewezen en benadrukt dat alle bewijsstukken eerder hadden moeten worden vastgelegd", aldus VOMC.
"Hoewel de meest recente hoorzitting gepland stond voor 23 september, is deze inmiddels uitgesteld."

De 61-jarige Bhatti, die vermoedelijk lijdt aan diabetes, hartziekten en frequente hoofdpijn, werd naar verluidt aangevallen in de gevangenis, wat tot zorgen leidde onder christenen.

Te midden van zorgen over de fysieke conditie van de gevangen gelovige, nemen ook de gezondheidsproblemen toe voor zijn vrouw, Nawab Bibi. De 76-jarige christelijke vrouw is erg zwak geworden en lijdt aan een verslechterend gezichtsvermogen", aldus VOMC, dat de zaak nauwlettend volgt.

"Ondanks deze gezondheidsproblemen blijft Nawab haar man elke maand in de gevangenis bezoeken. De British Asian Christian Association, die het bejaarde echtpaar steun en dagelijkse voorzieningen heeft geboden, probeert momenteel de financiële middelen te verschaffen voor Nawab om een ​​staaroperatie te ondergaan.”

VOMC zei dat het zijn supporters en andere christenen had aangespoord om “In de hoop dat deze lang lijdende christelijke broeder snel uit de gevangenis wordt vrijgelaten, te bidden dat verdere vertragingen in de hoorzittingen over zijn zaak zullen worden afgewezen. ” Het drong er ook op aan te bidden dat God “zal blijven voorzien in de voortdurende behoeften van deze gevangen gelovige en zijn vrouw – en uiteindelijk dit echtpaar goddelijke genezing en herstel zal bieden.”

Pakistan, een streng islamitisch land, is bekritiseerd vanwege zijn wetgeving tegen godslastering die volgens mensenrechtenorganisaties wordt misbruikt  om mensen, waaronder christelijke minderheden, vaak op valse beschuldigingen als doelwit te kiezen.

Temidden van de controverses werden minstens 89 Pakistanen buitengerechtelijk vermoord vanwege beschuldigingen van godslastering van 1947 tot 2021, volgens onderzoekers en mensenrechtenactivisten.

Onder de slachtoffers van dergelijke moorden bevinden zich bekende Pakistanen, zoals de gouverneur van Punjab Salman Taseer, de minister voor Minderheden Shahbaz Bhatti, een christen, en rechter Arif Iqbal Bhatti van het Hooggerechtshof, die in zijn kamer werd vermoord.

DE ARME BHATTI ZIT AL JAREN RECHTELOOS EN ZONDER ENIGE HOOP IN DE GEVANGENIS IN PAKISTAN ...