• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israëlisch kabinet beslist over aanval op Iran

israeltafelWORHY NEWS/DE COUTUREKRANT- 11 OCTOBER 2024 - JERUZALEM  — Het Israëlische veiligheidskabinet zou de premier en de minister van Defensie toestemming geven om te reageren op de Iraanse raketaanval van vorige week, terwijl Israëlische troepen Gaza aanvielen in een aanval waarbij naar verluidt tientallen doden vielen.
De bijeenkomst van het veiligheidskabinet vond plaats terwijl een Israëlische aanval “minstens 28 mensen doodde” en ongeveer 54 anderen verwondde in de Rafidah-school van Deir al-Balah in centraal Gaza, aldus de Palestijnse Rode Halve Maan. Die cijfers konden niet direct worden geverifieerd.

Het Israëlische leger zei dat het “terroristen” in het gebouw had aangevallen nadat Israël was aangevallen door Hamas-raketten op de eerste verjaardag van het Hamas-bloedbad van 7 october waarbij 1.200 mensen in Israël omkwamen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant zouden naar verwachting ook vergeldingsmaatregelen bevelen voor de Iraanse raketaanval van vorige week. Het Veiligheidskabinet zou donderdag over de kwestie stemmen.

Jeruzalem heeft een aanzienlijke vergelding aangekondigd voor de tweede directe aanval van Teheran op de Joodse staat, waarbij op 1 oktober in twee golven zo'n 200 raketten werden afgevuurd. Het Israëlische leger, gesteund door de Verenigde Staten en Jordanië, schoot de meeste raketten neer, maar een Palestijnse man uit Gaza werd geraakt door raketresten en stierf nabij Jericho in de Jordaanvallei, aldus functionarissen. Bovendien zouden militaire locaties schade hebben opgelopen. Gallant zou woensdag hebben gezegd dat de reactie van Israël "krachtig, precies en bovenal verrassend zal zijn", en voegde eraan toe dat "het islamitische regime niet zal begrijpen wat er is gebeurd en hoe het is gebeurd."

Hij zou de plannen onthullen tijdens de vergadering van het Veiligheidskabinet. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse president Joe Biden een "direct" telefoongesprek van 30 minuten had gevoerd met zijn Israëlische ambtgenoot Benjamin Netanyahu — hun eerste gesprek in weken, bevestigde het Witte Huis. Washington heeft zijn bezorgdheid geuit dat Israël nucleaire kerncentrales en andere nucleaire locaties  zal aanvallen, maar Jeruzalem heeft publiekelijk geweigerd om iets uit te sluiten. Teheran heeft gedreigd met brute vergeldingsmaatregelen als Israël Iran aanvalt, maar het Israëlische leger leek zich niet te laten afschrikken  door deze dreigementen.

Terwijl de voorbereidingen voor de aanval op Iran gaande waren, breidde Israël ook de grondoperatie in Libanon verder uit, waar het vecht tegen Hezbollah-strijders. De Verenigde Naties beweerden dat twee van hun vredeshandhavers gewond raakten toen een Israëlische tank op hun hoofdkwartier in Zuid-Libanon schoot. De V.N. zei ook dat Israëlische soldaten op één van hun andere posities schoten, waarbij voertuigen en communicatiemiddelen beschadigd werden.

Er kwam geen onmiddellijke reactie van Israël, maar de regering heeft haar bezorgdheid geuit over het feit dat ten minste enkele VN-medewerkers samenwerken met “terroristen”, ook in Gaza.