• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Het begon op Paaspop

BPAASPOP"De weg naar volwassenheid is grillig, adembenemend en spannend..."

 Vraag: Zijn liefde en vriendschap sterker dan de dood?

 De roman Het begon op Paaspop vertelt over een onstuimige periode van anderhalf jaar uit het leven van een groep jongens op weg naar volwassenheid. Het presenteert hun uitdagingen bij het verwerven van zelfstandigheid en het aangaan en opbouwen van intieme relaties.

 Wouter Braake is zingevingscoach en auteur. Dat kan mensen een flink stuk op weg helpen want ieder mens wil een positieve betekenis geven aan zijn leven. Wanneer men zinvol bezig is en zinnige dingen doet, opent zich een onuitputtelijke bron van motivatie en creativiteit.

Wouter ter Braake begeleidt mensen bij het ontrafelen en herscheppen van hun levensverhalen.  Zijn diepe drijfveer is mensen helpen hun bezieling te (her)vinden. In het boek gaat het over zelfstandig wonen, werk, gezondheid, omgaan met alcohol en drugs als levensthema’s die voor veel mensen passeren. De vriendengroep van vier, qua achtergrond en temperament zeer verschillende jongens, krijgt een nieuwe dynamiek wanneer Milou (en in haar kielzog een aantal vriendinnen) aanhaakt en met vrouwelijke energie de mannengroep verrijkt.

In Het begon op Paaspop zien de jongemannen en vrouwen zich gesteld voor vragen over de betekenis en de zin van wat er op hen afkomt. Wat begon als een vragenspel leidt al gauw tot gesprekken die psychologisch en levensbeschouwelijk van aard zijn.

Vragen die langs komen zijn bijvoorbeeld: Wat is de zin van wat ik doe, welke betekenis geef ik aan mijn leven? Waar doe ik alles voor? Wat is echt van waarde? Waar gaat het mij ten diepste om? Er ontstaat daardoor diepgang in de onderlinge relaties en in hun gesprekken.

Het verhaal voert ons langs de dynamiek van (multiculturele) vriendengroepen en langs situaties waarin relaties met ouders een belangrijke rol spelen.
 De vrienden en vriendinnen moeten heftige levensgebeurtenissen het hoofd bieden en ze ontdekken dat je leven niet in je eentje doet en anderen nodig hebt. Soms tijdens ontmoetingen maar ook wel bij confrontaties.

Het begon op Paaspop is een roman met herkenbare thema’s die jongvolwassenen inzichten aanreikt en die oudere generaties een kijkje geeft in de belevingswereld van hedendaagse jongeren.

Er zal ook een Boeklancering plaats vinden in Rotterdam:
Op 3 november om half drie wordt dit boek gelanceerd tijdens een muzikaal boekevent in Het Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141, Rotterdam. De auteur wordt bevraagd over het boek, over het scheppingsproces ervan en over zijn achtergronden en drijfveren. Tevens is dit de première van een speciaal voor dit boek gemaakte titelsong.

Boek: Het begon op Paaspop

Auteur: Wouter ter Braake

Uitgever: PARIS BOOKS

Boeklancering  3 november 2024