• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël: ‘Gaza-missie is nog niet voorbij na dood van Hamas-leider'

gkinderenWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 20 october 2024 - JERUZALEM — Het Israëlische leger zei zaterdag dat de missie in Gaza nog niet voorbij is, ondanks het doden van Hamas-leider Yahya Sinwar in een operatie die al een jaar gepland stond.

Deze reactie kwam nadat door Hamas-geleide autoriteiten was  beweerd dat tientallen mensen, waaronder kinderen, werden gedood en velen gewond raakten bij Israëlische aanvallen op een ‘vluchtelingenkamp’ in het noorden van Gaza, hoewel Israël volhield dat het Hamas als doelwit had.

"De moord op Sinwar is het resultaat van een jaar van operationele en inlichtingeninspanningen om hem en andere Hamas-leiders voor het gerecht te brengen," legde schout-bij-nacht Daniel Hagari uit, de woordvoerder van de Israel Defense Forces (IDF). Hij bagatelliseerde eerdere berichten dat Sinwar was gedood in een "verrassende confrontatie" met Israëlische troepen. "Sinwar is uitgeschakeld, maar onze missie is nog niet voorbij," waarschuwde hij. De opmerkingen verhoogden de druk op de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, de Democratische presidentskandidaat, aangezien zij Israël had gewaarschuwd Rafah niet binnen te gaan, de enclave in het zuiden van Gaza waar Hamas zich had verschanst tussen de burgerbevolking.

Ze zei in een interview dat de VS "de gevolgen" niet zou uitsluiten als het Israëlische leger door zou gaan met een invasie. Donderdag prees ze echter het succes van Israël bij het doden van Hamas-leider Yahya Sinwar toen hij zich in diezelfde stad schuilhield.

Hagari zei dat vrijgegeven beelden, bekeken door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant, "Sinwars uren" laten zien voordat zijn Hamas-strijders de ergste wreedheden begingen tegen Joden sinds de Holocaust, ook bekend als de Shoah, op 7 oktober vorig jaar.

Sinwar "verhuisde zijn tv naar beneden in zijn tunnel, verstopte zich onder zijn burgers en bereidde zich er op voor om zijn terroristen te zien moorden, ontvoeren en verkrachten." Ongeveer 1200 mensen, waaronder baby's en verkrachte vrouwen, werden gedood en 251 mensen werden ontvoerd door Hamas, dat door Israël is aangemerkt als een door Iran gesteunde terroristische organisatie.

Na Sinwars dood lieten verschillende sociale media beelden zien van "honderden" Hamas-strijders die zich naar verluidt overgaven aan Israëlische troepen in het gebied Jabalia. Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant kon de beelden niet onafhankelijk bevestigen en de Israel Defense Forces (IDF) hebben een dergelijke video niet opgenomen in hun recente berichten op sociaal platform X.

Er werden echter minstens 33 mensen werden gedood en 85 gewond bij Israëlische aanvallen op verschillende huizen sinds vrijdag in Jabalia, het grootste van de acht historische "vluchtelingenkampen" van Gaza, voegden de door Hamas gerunde autoriteiten daar aan toe.  

Het door Hamas gerunde persbureau van de regering van Gaza zei dat het dodental van de aanvallen zou kunnen stijgen, omdat sommige mensen vermoedelijk onder het puin vastzaten. Het Palestijnse officiële persbureau WAFA beweerde dat er kinderen onder de doden waren.

Toch ontkende de IDF opzettelijk onschuldige inwoners te hebben aangevallen, terwijl de door Hamas gerunde autoriteiten weigerden onderscheid te maken tussen strijders en burgers. Lichamen gewikkeld in witte lijkwaden zouden zijn neergelegd op de binnenplaats van het al-Awda-ziekenhuis.

Hamas-aanhangers zeggen dat Israëlische troepen het dichtbevolkte vluchtelingenkamp Jabalia al wekenlang belegeren. De directeur van het al-Awda ziekenhuis zei dat het een overweldigende toestroom van slachtoffers had meegemaakt, waardoor de ziekenhuisafdelingen "helemaal vol" waren en veel van de gewonden "op de vloer werden behandeld."

Het Indonesische ziekenhuis in de buurt van Beit Lahia werd zaterdag "zwaar beschoten" door Israëlische troepen, aldus het door Hamas gerunde ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie zei dat er meer dan 40 patiënten, evenals medisch personeel, in het ziekenhuis waren, en voegde eraan toe dat twee mensen waren overleden door een "stroomstoring" en gebrek aan "medische benodigdheden".

De IDF zei dat hun troepen in de buurt van het ziekenhuis opereerden en dat er "niet opzettelijk vuur op was gericht".

Critici zeggen dat Israël 400.000 mensen in het kamp Jabalia vasthoudt met weinig voedsel en water voor niet meer dan twee weken. Israël heeft burgers opgeroepen om te vertrekken, waardoor zijn troepen de laatste restanten van Hamas kunnen aanvallen. Een Israëlische minister, Amichai Chikli, "blokkeerde" delen van noordelijk Gaza, waaronder Jabalia, om Hamas te dwingen zich over te geven.

"We lieten de burgerbevolking ontsnappen naar de veilige zone en we voorkwamen dat er voorraden het blokkadegebied binnenkwamen," herinnerde hij zich. De minister benadrukte dat dit "legaal was volgens het internationale recht."

Er werd ook gevochten in Libanon tussen Israëlische troepen en Hezbollah-strijders.

En Israël bereidde zich voor om Iran aan te vallen na een "poging tot assistentie" tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, meldden functionarissen.

Het incident van zaterdag versterkte de zorgen dat de regio zou worden overspoeld door oorlog en onrust, terwijl de hoop op vrede langzaam verdween.