• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Iran: poging tot moord op Israëlische premier, Netanyahu veilig

netanveiligWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 october 2024 - TEHERAN/JERUZALEM — Israël zei zaterdagavond dat Iran verantwoordelijk was voor een poging tot moord op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en waarschuwde Teheran dat het terug zou slaan. Dit commentaar kwam kort nadat een drone van de door Iran gesteunde Hezbollah-groep naar verluidt werd afgevuurd op Netanyahu's huis in Caesarea, maar bronnen zeiden dat noch de premier noch zijn familie op dat moment thuis waren.

Netanyahu zei zaterdag echter dat de “poging van de Iraanse proxy Hezbollah om mij en mijn vrouw vandaag te vermoorden een ernstige vergissing was”.
In een bericht op sociale media dat Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant zag, waarschuwde hij Teheran: "Dit zal mij of de staat Israël er niet van weerhouden om onze rechtvaardige oorlog tegen onze vijanden voort te zetten om onze toekomst veilig te stellen."

Hij voegde er aan toe: "Ik zeg tegen Iran en zijn handlangers in zijn as van het kwaad: 'Iedereen die probeert de burgers van Israël te schaden, zal een hoge prijs betalen.'"
Netanyahu heeft al doelen goedgekeurd die in Iran moeten worden aangevallen nadat Teheran vorige week zo'n 200 raketten op Israël had afgevuurd. De laatste gerapporteerde aanval op Netanyahu zou de geplande aanvallen van Israël op de Islamitische Republiek intensiveren.

In een bericht op een sociaalmediaplatform zei X Netanyahu: "Samen zullen we vechten, en met Gods hulp - zullen we samen winnen."

Hij vertelde Iran en zijn handlangers: "We zullen doorgaan met het elimineren van de terroristen en degenen die hen aansturen." De Israëlische leider zei ook: "We zullen onze burgers die aan onze noordelijke grens wonen veilig naar hun huizen terugbrengen."

Tienduizenden Israëliërs zijn ontheemd geraakt door een spervuur ​​van raketten afgevuurd door Hezbollah vanuit Libanon, wat leidde tot een Israëlisch grondoffensief in het land.

Netanyahu waarschuwde ook Hezbollah-bondgenoot Hamas dat na het doden van leider Yahya Sinwar, "wij onze gijzelaars uit Gaza naar huis zullen halen."

Aparte beelden die Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werden getoond. lieten Israëlische soldaten zien die feest vierden nadat de dood van Sinwar was bevestigd.
Op één video was een oude man te zien die op een stoel in een huis zat waarvan de onderarm kennelijk weggeblazen werd met een explosie. In een laatste wanhoopsdaad gooide de man, geïdentificeerd als Sinwar, een stok naar de drone. Kort daarop werd hij door zijn hoofd geschoten, meldden onderzoekers.

"Israël," merkte Netanyahu op, “is vastbesloten om al onze strijddoelen te bereiken en de veiligheidssituatie in onze regio voor de komende generaties te veranderen.” Zijn mededelingen werden verspreid op de dag dat Israëlische vliegtuigen zaterdag pamfletten boven zuidelijk Gaza dropten, waarop een foto van de dode Hamas-leider Sinwar te zien was met de boodschap dat "Hamas Gaza niet langer zal regeren."

De pamfletten met woorden die de taal van Netanyahu weergaven werden verspreid terwijl Israëlische militaire aanvallen ten minste 32 mensen doodden in de Gazastrook, die gelieerd aan Hamas zouden zijn, meldden de autoriteiten.  

Israëlische militaire acties versterkten ook “een cordon rond ziekenhuizen in Jabalya in het noorden” van de enclave, volgens Palestijnse gezondheidsfunctionarissen.

De verklaring maakte geen onderscheid tussen burgers en strijders van Hamas, wiens aanvallen op 7 oktober tegen Israël het huidige gewapende conflict veroorzaakten.
De Israel Defense Forces (IDF) zeiden dat ze niet op de hoogte waren van de gebeurtenissen.

Israël liet weten dat het burgerslachtoffers probeert te voorkomen, maar beschuldigde de handlangers van Iran ervan menselijke schilden te gebruiken om zichzelf te beschermen.

De Israëlische regering heeft de regio gewaarschuwd dat ze vastbesloten is Hamas en haar bondgenoten te vernietigen als onderdeel van de inspanningen om te vechten voor het voortbestaan ​​van de Joodse natie.