• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël: ‘VN-vredesmacht steunt Hezbollah’

unfilWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT -20 october 2024 - BEIROET/JERUZALEM — Israël beschuldigde maandag de United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) ervan Hezbollah toe te staan ​​militaire bases op te zetten en wapens op te slaan aan de grens van de Joodse staat.

Video's die door de Israel Defense Forces (IDF) zijn gepubliceerd en door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant zijn gezien, suggereren dat wapens van de door Iran gesteunde groepering in de buurt van ten minste één basis van UNIFIL, de VN-vredesmacht, zijn geplaatst. De IDF zei dat ze in Zuid-Libanon een Hezbollah-buitenpost zagen op slechts 300 yards (275 meter) van de grens met Israël.

Hezbollah heeft de afgelopen maand ongeveer 25 raketten en projectielen afgevuurd vanaf locaties in de buurt van UNIFIL-locaties, aldus Israëlische militaire functionarissen. De IDF beschuldigde de gewapende groepering ervan "hun nabijheid in de omgeving van VN-troepen te misbruiken." Hun reactie kwam toen Israël onder internationale druk kwam te staan ​​nadat UNIFIL in Zuid-Libanon zei dat Israëlische tanks zondag met geweld de poorten van een positie waren binnengedrongen en de hoofdingang hadden vernield.

Ze zouden ook rookgranaten hebben afgevuurd in de buurt van vredeshandhavers, waardoor 15 UNIFIL-troepen huidirritaties en gastro-intestinale reacties opliepen, aldus functionarissen.

UNIFIL noemde het incident een "verdere flagrante schending van het internationale recht." De IDF zei echter dat het inbreuk had gemaakt op een UNIFIL-positie om Israëlische soldaten te evacueren die gewond waren geraakt door een antitankraket. Het zei dat twee soldaten "ernstig gewond" waren geraakt bij de aanval, terwijl anderen minder ernstig gewond raakten."

Om de gewonden te evacueren, reden twee tanks achteruit, op een plaats waar ze niet anders konden oprukken in het licht van de dreiging van beschietingen, een paar meter in dezelfde richting als de UNIFIL-positie," legde de IDF uit. Het voegde eraan toe dat er tijdens het incident een rookgordijn werd opgeworpen om de evacuatie te vergemakkelijken - en dat het "continu contact" had onderhouden met UNIFIL, en benadrukte dat er "geen bedreiging was voor de UNIFIL-troepen door IDF-activiteiten."

Minstens vijf vredeshandhavers zijn de afgelopen dagen gewond geraakt bij aanvallen op hun posities, de meesten van hen werden toegeschreven aan Israëlische troepen, zeiden waarnemers. Onder hen raakten donderdag twee Indonesische soldaten gewond toen ze van een observatietoren vielen nadat een Israëlische tank erop had geschoten, aldus de VN.

Afzonderlijk werden twee Libanese soldaten gedood en gewond, en drie andere troepen raakten vrijdag gewond toen een Israëlische luchtaanval een gebouw raakte in de buurt van een militair controlepunt in Kafra, provincie Bint Jbeil in Zuid-Libanon, aldus het leger van het land.

Het Israëlische leger claimde echter dat dat het Hezbollah-posities in het gebied aanviel toen er berichten naar buiten kwamen dat het meerdere Libanese soldaten had aangevallen. De IDF heeft het incident onderzocht, maar zei dat ze "niet op de hoogte waren van Libanese legerfaciliteiten in het aanvalsgebied."

Deze incidenten hebben woede gewekt bij meerdere bondgenoten van Israël, waaronder Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië, die zeiden "geschokt" te zijn.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu benadrukte echter dat Europese leiders hun kritiek op Hezbollah moeten richten, niet op Israël.
Israëlische troepen hebben herhaaldelijk op vredeshandhavers geschoten sinds het begin van de grondoperatie in Libanon twee weken geleden, volgens bronnen bij de VN.

Israël heeft de vredesmacht echter opgeroepen zich terug te trekken uit gebieden in Zuid-Libanon waar gevochten werd nadat het op 30 september een grondaanval begon gericht op de gewapende groep Hezbollah

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft UNIFIL in een videoverklaring opgedragen om haar troepen "onmiddellijk" "uit de gevarenzone" te halen, waarbij hij claimde dat hun aanwezigheid in het gebied hen tot "gijzelaars van Hezbollah" maakte.

VN-secretaris-generaal António Guterres waarschuwde dat aanvallen op vredeshandhavers "een oorlogsmisdaad" kunnen vormen en voegde eraan toe dat "UNIFIL-personeel en haar terreinen nooit het doelwit mogen zijn."

Bijna 10.000 vredeshandhavers uit 50 landen zijn gestationeerd in Libanon, naast ongeveer 800 burgerpersoneel. Sinds 1978 patrouilleren ze in het gebied tussen de rivier de Litani en de door de VN erkende grens tussen Libanon en Israël, bekend als de "Blauwe Lijn".

Israël heeft UNIFIL gevraagd zich 5 kilometer (3 mijl) naar het noorden terug te trekken om Hezbollah te kunnen vernietigen, één van de bondgenoten van Iran die volgens Israël een bedreiging vormt voor het voortbestaan ​​van Hezbollah.