Britse gemeenteraad dreigt: Gevangenisstraf voor straatpredikers
WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - RUSHMOOR, ENGELAND – Een door de Labour Party geleide gemeenteraad in Engeland wil christelijke straatpredikers verbieden met een gerechtelijk bevel, dat kan leiden tot lange gevangenisstraffen voor overtreders. De gemeenteraad van Rushmoor in Hampshire County heeft een verbod aangevraagd voor christenen om te preken, te bidden en folders uit te delen in de centra van de steden Farnborough en Aldershot. De lokale autoriteiten beweerden dat de predikers "aanstootgevend" waren en "alarm en onrust" veroorzaakten bij voorbijgangers.
Dit heeft geleid tot beweringen dat de gemeenteraad christenen probeert te "criminaliseren", omdat de maximumstraf voor het overtreden van een verbod twee jaar gevangenisstraf is. Sally McGuinness, één van de predikanten, zei: "Als dit nu niet wordt aangevochten en gestopt, zal het zich verspreiden en heel ernstig zijn voor de christelijke vrijheden en de vrijheid in het algemeen in dit land."
"Toen ik het echter las, kon ik het niet geloven; het verhindert schaamteloos de verspreiding van het evangelie en behandelt ons als ongewenste criminelen", voegde de prediker eraan toe.
De raad diende in februari een verzoek tot een verbod in, verwijzend naar "verstoring en ongemak veroorzaakt aan het publiek en lokale bedrijven" door predikanten gedurende een "lange periode". De raad verwees ook naar klachten van het publiek over het gebruik van draagbare omroepsystemen zoals microfoons en luidsprekers, en stelde dat de prediking hen "boos en overstuur" maakte.
Het was niet duidelijk of soortgelijke maatregelen zouden worden genomen tegen straatartiesten. Volgens de nieuwe voorwaarden van het voorgestelde verbod zouden christenen ook verboden worden om voor iemand te bidden "zonder hun voorafgaande toestemming", folders of Bijbels uit te delen en iemand de handen op te leggen in gebed, zelfs als daar toestemming voor was gegeven.
Andere voorgestelde verboden omvatten het benaderen van mensen om over het christendom te praten en het houden van preken die "vijandig waren tegenover iemand beschermd door kenmerken van leeftijd, handicap, geslachtsverandering, zwangerschap, ras, religie of overtuiging, geslacht, seksuele geaardheid".
De predikanten stellen dat het onvermijdelijk is om als "vijandig" gezien te worden wanneer men probeert ongelovigen te overtuigen van de waarheid van het christelijk geloof. Eén van de predikanten zei: "Toen ik het verbod voor het eerst las, dacht ik: 'Ze moeten een fout hebben gemaakt.'"
"Ik voelde een volslagen ongeloof dat er stond dat je geen religieuze gesprekken mag voeren, dat je niet mag bidden of zingen, en dat mensen naar jou toe moeten komen, dat je niet naar hen toe mag gaan om het evangelie te delen, iets wat christenen in dit land al eeuwenlang vrijelijk doen. De predikant vervolgde: "Als christen heb ik de opdracht het goede nieuws te delen en daarom voel ik mij verplicht het evangelie te delen."
De predikant voegde eraan toe: "Het evangelie is niet mijn idee; ik ben gehoorzaam aan God."
De gemeente heeft nu de oorspronkelijke voorwaarden van het aangevraagde bevel ingetrokken en zegt dat ze het zal "herschrijven" en tegelijkertijd "meer overleg" met lokale christenen zal zoeken.
Maar nu het bevel nog steeds op tafel ligt, zien christenen het als onderdeel van de toenemende beperkingen voor toegewijde gelovigen om hun geloof
openlijk te uiten, na soortgelijke maatregelen in de buurt van abortusklinieken.
EEN ARTKEL OVER SCHIJNBAAR 'VER WEG EN NIETS' MAAR TOCH IETS OM OVER NA TE DENKEN ... ALS JE NIETS MET STRAATPREDIKERS TE MAKEN WILT HEBBEN LOOP JE TOCH GEWOON DOOR...
GELUIDOVERLAST IS WEL REDEN TOT VERWIJDERING ... MAAR VOOR WIE IS DE VRIJHEID IN HET UITDRAGEN VAN IEMANDS OVERTUIGING NU OPEENS ZO BEDREIGEND DAT JE DAARVOOR JAREN NAAR DE GEVANGENIS MOET ...