• Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Chopard X Mariah Carey

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Hongarije wil spoeddebat over Nederlandse rechtsstaat

  Onze Couturekrant-medewerker Stefan J. Bos had een merkwaardig interview bij BNR waar hij ook Correspondent van is. Hier volgt een impressie over dit opmerkelijke gesprek die hierover verscheen op de site van BNR. ...

De Hongaarse staatssecretaris van Bilaterale Betrekkingen Tamás Menczer wil een spoedzitting van het Europees Parlement over de Nederlandse rechtsstaat. De staatssecretaris wijst Nederland erop dat hier de persvrijheid onder druk staat, en dat er onder meer journalisten en advocaten vermoord worden (Peter R. de Vries en Derk Wiersum, red.).

'Ik moet zeggen dat ik me grote zorgen maak over de staat van de rechtsstaat in Nederland. Het zou te verwachten zijn dat het Europees Parlement onmiddellijk een buitengewone vergadering bijeenroept en verslag uitbrengt over de staat van de rechtsstaat in Nederland, en het zou ook te verwachten zijn dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken zich vervolgens tot Hongarije richt wanneer hij er eindelijk in geslaagd is orde op zaken te stellen in zijn eigen land', zei Menczer.

De lijst van Menczers grieven is lang: hij noemt antisemitische misdrijven, bedreigingen aan het adres van journalisten, familie en advocaten van kroongetuigen die vermoord worden, het hoofd van de politievakbond die waarschuwde dat Nederland een 'narcostaat' aan het worden is, ernstige misdrijven van immigranten en de Toeslagenaffaire.

Volgens Hongarije-correspondent Stefan Bos is de kritiek een reactie op uitspraken van minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra in onder meer de Volkskrant waarin hij de zorgen van het Europees Parlement deelt over de ondermijning van de Europese rechtsstaat, de vrije pers, vrije verkiezingen, de rechterlijke macht én wat er met Europese fondsen gebeurt. Dat is Hongarije in het verkeerde keelgat geschoten.

Kijk naar jezelf, luidt de boodschap uit Boedapest. 'Volgens Hongarije is Hoekstra daar veel te ver in gegaan', zegt Bos die niet gelooft dat het Hongaarse verzoek snel ingewilligd zal worden.

Hongarije zit sowieso op de Europese schopstoel. Onlangs schortte de Europese Commissie Europese fondsen ter waarde van 7,5 miljard euro op omdat Hongarije geen werk maakt van anti-corruptiemaatregelen en de rechtsstaat er zwaar onder druk staat. In reactie daarop voert Hongarije versneld anti-corruptiewetgeving door.

Volgens Bos gaat morgen in het parlement gesproken worden over een anti-corruptie-autoriteit, die ook weer omstreden is doordat de autoriteit geadviseerd wordt door een commissie 'die voor de helft uit vertegenwoordigers van de regering bestaat. Het is de slager die zijn eigen vlees keurt'.

En omdat de Europese Commissie niet onwelwillend tegenover de Hongaarse hervormingen staat, maken critici uit het parlement zich zorgen dat de Commissie een rad voor ogen gedraaid wordt. 'Binnen het Europees Parlement wordt echter gezegd dat er wel degelijk kritisch gekeken moet worden naar deze wetgeving. Onder meer de rapporteur voor Hongarije van het Europees Parlement zet er veel vraagtekens bij.'

AUTEUR: MARK VAN HARREVELD

OPMERKINGEN WOPKE HOEKSTRA WEKKEN WOEDE IN HONGARIJE ...

HONGARIJE EIST SPOEDDEBAT OVER NEDERLANDSE RECHTSSTAAT...

(Ook onze Bos & Baruch Podcast signaleerde al eerder problemen in Hongarije en Nederland)